Travel Blog

mrt 02

‘Wie is de Mol?’ zorgt voor run op vliegtickets Portland

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

Dankzij het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ is het aantal zoekopdrachten naar vliegtickets naar het Amerikaanse Portland, waar de opnames dit jaar plaatsvinden, de afgelopen weken sterk gestegen. De stijging in het aantal zoekopdrachten is kleiner dan vorig jaar, toen de deelnemers aan het AVROTROS-programma neerstreken in de Dominicaanse Republiek, maar de stijging van het aantal boekingen is juist groter.

Populaire uitzendingen

Vooral na afloop van de eerste aflevering en na aflevering 5, waarin het prachtige landschap van Oregon op fraaie wijze in beeld kwam tijdens een huifkartocht, ging Nederland massaal op zoek naar reisaanbiedingen en vluchtinformatie. Ook aflevering 8, waarin onder meer de roodgekleurde Painted Hills in beeld kwamen, bleek aanleiding om op zoek te gaan naar vliegtickets. Google Trends laat vrijwel identieke cijfers zien, als het om zoekopdrachten naar ‘Oregon’ gaat.

Het aantal zoekopdrachten naar vliegtickets naar Portland, Oregon, met de uitzenddagen in het rood

  
In 2017 ziet Tix.nl tot dusverre een stijging van het aantal zoekopdrachten naar Portland, de enige internationale luchthaven in de staat Oregon, van 55% in vergelijking met het jaar ervoor. Het aantal boekingen ligt echter al drie maal zo hoog als in dezelfde periode in 2016.

Waar bij veel reisprogramma’s al tijdens de uitzending naar reisinformatie en –aanbiedingen wordt gezocht, vindt dit bij ‘Wie is de Mol?’ opvallend genoeg grotendeel pas een dag na de uitzending plaats. Het lijkt er op dat kijkers bang zijn om een verborgen aanwijzing of mol-actie te missen. Ook valt op dat er dit jaar meer gespreid gezocht wordt dan vorig jaar. Blijkbaar wint uitgesteld kijken nog meer aan populariteit.

Gepost in Onderzoeken | 1090 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *