Travel Blog

mei 03

Reizigers zoeken regionaal alternatief voor druk Schiphol

Gepost in Onderzoeken | geplaatst door Linda Folkers

De enorme drukte op luchthaven Schiphol, waar de wachttijden op piekmomenten kunnen oplopen tot enkele uren, zorgt ervoor dat meer reizigers op zoek gaan naar vluchten vanaf een regionale vliegveld. Vooral Eindhoven Airport is een populair alternatief, vanwege de bereikbaarheid en het relatief grote aanbod bestemmingen.

Drukke zomerperiode

In de meivakantie zorgden lange rijen op Schiphol voor gefrustreerde reizigers en zelfs gemiste vluchten. Hoewel de directeur van Schiphol heeft aangegeven diverse maatregelen te nemen om extreme wachttijden te voorkomen, wordt tegelijkertijd gemeld dat dit vooral in de zomervakantie niet kan worden voorkomen. Reizigers wordt geadviseerd minimaal drie uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Reizigers naar Europese bestemmingen zoeken daarom massaal naar snellere alternatieven. Vertrek vanaf een regionaal vliegveld kan enkele uren wachttijd schelen, maar zorgt bovenal voor minder stress tijdens de reis.

Sinds de drukte op de luchthaven in de publiciteit kwam, nam het aandeel zoekopdrachten met vertrek vanaf Schiphol met ruim 5% af. Als resultaat wordt er 23% vaker actief gezocht naar vluchten met vertrek van een regionaal vliegveld. Eindhoven Airport ziet, met een toename van meer dan 56%, de grootste stijging in het aantal zoekopdrachten. Voor verre vluchten profiteert vooral Düsseldorf als alternatief voor Schiphol.

Gepost in Onderzoeken | 889 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *