Travel Blog

feb 11

5 Originele Bestemmingen voor Valentijnsdag

Gepost in Reportages, Top 10's | geplaatst door Jurriaan Teulings

Binnen Europa aan opties geen tekort om samen een romantisch weekendje door te brengen. Maar hoe te kiezen? Onze suggestie: laat je keuze dit jaar afhangen van de plek waar je elkaar voor het eerst in de ogen keek. Niets laat de liefde weer opbloeien als de herinnering aan het moment dat de vonk voor het eerst oversloeg. Welke stad past het beste bij jullie prille liefde? Hierbij 5 suggesties.

In een koffiebar? Neem je geliefde naar Boedapest.

Als je aan een straffe espresso denkt, denk je al snel aan Milaan of Rome, maar koffiedrinken op z’n Italiaans is vaak een gehaaste business: je staat in een drukke bar, je kopje perfecte koffie wordt snel geleverd en je slaat het snel achterover, en klaar. Heerlijk, maar niet erg romantisch. In Boedapest is het anders. De prachtige stad staat bekend om zijn koffiehuizen, die soms paleiselijk zijn, zoals het wereldberoemde Café New York, dan weer knus, zoals Ruszwurm, een met Biedermeier-antiek volgestouwd cafétje bovenop de burchtheuvel in Boeda. Wat je ook kiest, je kunt er op rekenen dat het tempo er lekker laag ligt. Je kunt er net zo lang als je wil over een heel menu van heerlijkheden buigen: denk aan Dobostorta, een duivelse toren van biscuitdeeg, chocoladecrème en karamelglazuur. De koffie smaakt extra lekker na een extreem ontspannen bezoek aan de eeuwenoude warmwaterbaden van de stad: loom van stoom, warmte en massage komt de oppepper heerlijk binnen. Wie een extra afrodisiacum blieft, bestelt een Café Pepperino: espresso met chocolade en peper.

boedapest

 

Op school? Neem je geliefde mee naar Athene.

Ook als de liefde niet op een gymnasium is ontluikt, dan nóg is het oude Athene dé plek voor romantisch bijspijkeren. Je hoeft er niet eens de musea voor in, want de klassieke oudheid torent er boven de stad uit in de vorm van de Akropolis. Er hoort zelfs een romantisch verhaal bij: in de 19e eeuw vonden de Griekse Mimikos en de Duitse Mary elkaar hier, en bleven er geheime afspraakjes maken tot hun onmogelijke liefde een tragisch einde vond. Toch zijn de liefdesperikelen van de Griekse goden nog het pikantst. Breng daarom zeker een bezoekje aan de het Heiligdom van Aphrodite, de godin van de godin van de liefde, de schoonheid, de seksualiteit, aan de noordrand van de Agora.

acropolis

 

In een restaurant? Neem je geliefde mee naar de Champagnestreek.

Iedereen die wat te vieren heeft, weet zijn weg naar een fles champagne te vinden. Maar wie het écht goed wil doen, gaat die champagne drinken in Champagne – de streek die jaarlijks de wereld een stukje blijer maakt met miljoenen flessen fonkelwijn. De flessen worden gerijpt in kalkstenen kelders onder de straten van Reims en Épernay. In deze steden, die wedijveren om de titel ‘Champagnestad’ kun je heerlijk romantisch eten. Overdag kun je in de vele wijnhuizen alvast proeven: tegen de tijd dat je een ’s avonds de wijnkaart onder ogen krijgt ben je al een getrainde Champagne-snob.

epernay

 

In een trein? Neem je geliefde mee naar Zwitserland.

Nergens in Europa – of misschien wel ter wereld – vind je zulke mooie treintrajecten als in Zwitserland. De routes door de Alpen – die vaak in speciale panoramavoertuigen kunnen worden afgelegd, gaan langs sprookjesachtige wintertaferelen. Bij de Gornergrat Bahn bij Zermatt bijvoorbeeld, schittert de Matterhorn op de achtergrond.

matterhorn-trein

 

Tijdens het backpacken? Neem je geliefde mee naar Lissabon.

Het fijne aan Lissabon is dat het een van de goedkoopste hoofdsteden van Europa is – je kunt er heerlijk eten voor een habbekrats. Bovendien bevindt zich hier het Home Lisbon Hostel, dat onlangs door de bezoekers van Hostelworld werd uitgeroepen tot het beste hostel van Europa. De stad is gebouwd op een zeven steile, dicht op elkaar staande heuvels. Elk stukje helling is voorzien van een eigen miradouro – een uitkijkpunt. Dit zijn vaak kleine intieme plekjes waar je samen van het uitzicht kunt genieten. In de zomer kan het nogal eens zwaar vallen om in de hitte die steile straten te navigeren, maar in februari is het weer lekker zacht en is er altijd wel een café in de buurt waar je lekker dicht tegen elkaar aan kunt kruipen – soms zelfs op het terras.

lissabon

Gepost in Reportages, Top 10's | 1776 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *