Travel Blog

feb 11

De 10 Meest Romantische Bestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Nog even, en dan is het alweer Valentijnsdag. Of je er nu dol op bent, of het juist commerciële flauwekul vindt, een reden om er even tussenuit te gaan grijp je natuurlijk altijd aan. En dan kun je dat rond Valentijnsdag het beste in stijl doen: naar een superromantische bestemming! Van deze tien bestemmingen gaat ons romantisch hart sneller kloppen.

1 De Seychellen

De Seychellen behoren tot de ultieme droombestemmingen voor een huwelijksreis, maar waarom zou je de Seychellen alleen bezoeken na je bruiloft? De idyllische Afrikaanse eilandengroep is immers altijd een prachtige en uiterst romantische bestemming!

valentijn-seychellen

2 Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen behoort tot de meest romantische steden van Europa. Niet in de minste plaats dankzij de sierlijke architectuur van de vele kerken en paleizen, de rondrijdende koetsen (fiakers) en de overvloed aan theaters en opera’s.

valentijn-wenen

3 Buenos Aires

Dans de passievolle tango in Buenos Aires! In de Argentijnse havenstad kom je invloeden tegen uit onder meer Italië, Spanje, Frankrijk. Als je door de oude barrios loopt, begrijp je direct waarom de stad ook wel gezien als de meest romantische stad van het zuidelijk halfrond.

valentijn-buenos-aires

4 Bora Bora

Eigenlijk had vrijwel ieder tropisch eiland in deze lijst kunnen staan. Waarom dan juist Bora Bora? Vanwege de ligging, de weelderige natuur en luxueuze resorts spreekt de Frans-Polynesische atol het meest tot de verbeelding.

valentijn-bora-bora

5 Udaipur

De Indiase stad Udaipur ligt in een vallei en wordt omringd door het water van drie meren. De bijnaam ‘het Venetië van Rajasthan’ is echter niet alleen aan de waterrijke omgeving, maar ook aan de romantische sfeer in de stad te danken.

valentijn-udaipur

6 Venetië

Laat je rondvaren op een gondel, wandel samen over het Piazza San Marco, of geniet van een etentje met uitzicht op één van de vele Venetiaanse grachten. Dat er zoveel steden de bijnaam ‘het Venetië van…’ hebben, geeft eigenlijk alleen maar aan hoe geweldig Venetië zelf wel niet is.

valentijn-venetie

7 Boedapest

Hongarije tovert met haar hoofdstad een romantische verrassing uit de hoge hoed. De Burchtheuvel en Gellertberg zorgen voor een wijds en dromerig uitzicht, waarna je samen de sfeervolle stad aan de Donau van dichtbij kunt gaan bewonderen.

valentijn-boedapest

8 Florence

Deze stad in Toscane is de ultieme Renaissancestad. Geniet in Florence van de geweldige culinaire specialiteiten, terwijl je je vergaapt aan alle prachtige gebouwen en de indrukwekkende kunstvoorraad die de stad te bieden heeft.

valentijn-florence

9 Montreal

De Canadese hoofdstad Montreal is enorm veelzijdig. Van een zakendistrict vol skyscrapers tot de grote ondergrondse stad Ville Intérieure, en van sfeervolle oevers rondom Île de Montréal tot Parijs-achtige straten in Oud-Montreal.

valentijn-montreal

10 Parijs

In de 19e eeuw verdiende Parijs de titel ‘Stad van de Liefde’, al kwam dat deels door de aanwezigheid van nachtclubs als Moulin Rouge. Vandaag de dag draagt de stad de titel nog steeds. En dat een stad zo’n naam meer dan een eeuw met succes kan verdedigen, zegt heel veel.

valentijn-parijs

Gepost in Top 10's | 34168 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *