Travel Blog

aug 01

Fotoreportage: Indrukwekkend Ierland

Gepost in Reportages, Tix.nl | geplaatst door Linda Folkers

Een paar maanden geleden organiseerde Tix.nl samen met Droomplekken.nl een fotowedstrijd, met vliegtickets t.w.v. 500 euro als hoofdprijs. De foto van Ellen Wissink werd uit ruim 900 inzendingen geselecteerd als winnaar.

Inmiddels heeft Ellen haar prijs verzilverd. Samen met haar man is ze naar Dublin gevlogen, waar ze met een huurauto 5 dagen door het zuidelijke deel van Donegal heeft gereisd. Met plezier deelt Ellen de mooiste foto’s die ze in Ierland maakte.

Donegal, Ierland

Donegal ligt in het Noordwesten van Ierland en grenst aan Noord-Ierland. Het wordt gezien als het meest traditionele gedeelte van Ierland. ‘Gaelic culture’ en de Ierse taal zijn hier nog belangrijk. Ook het landschap is hier ruiger dan zuidelijker in Ierland. De kliffen zijn hoger en woester, de stranden zijn uitgestrekter en de bergen zijn hoger. Het landschap is bijzonder afwisselend en je kunt er fantastisch langs de kust en door de bergen rijden, veelal over kleine, bochtige weggetjes.

Wij zijn vanaf Dublin via Noord-Ierland naar Bunbeg gereden. Daarna via Mount Errigal naar Ardara. Vanuit Ardara via de Glengesh pass naar Slieve League en via de kust – Glencolumbkille – terug naar Ardara. De weg terug naar Dublin was het minst interessante deel van de route.

 
3 - Slieve League
De 601 meter hoge Slieve League is de hoogste zeeklif van Europa. Hier gingen we voor naar Donegal. Dit moest en zou ik zien. En we hadden geluk, het weer was schitterend. Je kunt hier een heel eind omhoog klimmen over een spectaculair kustpad. Voor het gedeelte boven aan de kliffen, One Man’s Pass, moet je echter wel stalen zenuwen hebben. Dat was niet aan ons besteed – daar hebben we ons niet aan gewaagd.

 
8 - Maghera Beach
Maghera Beach ligt ongeveer 10 km van Ardara. Onze hotelbaas had ons hierover getipt. “Het mooiste strand van Ierland!”, zei hij. En hij had gelijk. Er liggen vreemdgevormde scheve kliffen in het strand, die voor een deel begroeid zijn met langharige groene algen – fascinerend. En bij eb kun je grotten op het strand bekijken. Ook het strand Narin Beach (onder) is prachtig.

14 - Narin Beach

 
15 - Glencolumbkille
Glengesh Pass verbindt Ardara met Glencolmcille, aan de kust. Dit gedeelte van Donegal is heel afgelegen en op veel plaatsen werd nog ouderwets turf gestoken. We hebben eindeloos rondgereden en we raakten echt ons gevoel voor richting kwijt.

 
10 - Ardara

11 - Ardara
Ardara ligt geweldig mooi aan een grote baai die bij eb droogvalt. We hebben bij het avondlicht veel door de heuvels gewandeld, en het uitzicht was telkens weer fantastisch mooi.

 
16 - Oesterteelt
Oesterteelt. Mooi om te zien, de oesterteelt in de baai bij Ardara. Hard werken met je poten in de blubber.

 
Wil je meer foto’s zien van Ellen’s reis naar Ierland? Op Droomplekken.nl vind je het tweede deel van haar fotoreportage en op haar eigen website deelt ze binnenkort ongetwijfeld nog meer foto’s.

Gepost in Reportages, Tix.nl | 1812 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *