Travel Blog

apr 20

Lente in Minneapolis

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | geplaatst door Linda Folkers

“Sometimes it snows in April” zong Prince. Toch is dat meestal het niet het geval in ‘zijn’ Minneapolis, de progressieve stad in het hart van Amerika. De lentemaanden zijn juist een uiterst geschikt moment voor een bezoek aan de grote hoeveelheid musea, theaters, en meren van de stad. Dat kan nota bene grotendeels wandelend of fietsend. Een route door de City of Lakes.

Begin in het historische Mill District. Hier vind je imposante architectuur, zoals die van het Mill City museum en het Guthrie theater aan de oever van de Mississippi. Eerstgenoemd museum is gehuisvest in wat ooit de grootste meelfabriek ter wereld was, en biedt een kijkje in de geschiedenis van de stad. Inmiddels is deze industriële kolos voorzien van een acht verdiepingen hoge glazen gevel.


Het Mill City Museum in Minneapolis

 
Daarna is het tijd voor een Scandinavische tussenstop: loop voor een lichte lunch via het wandelpad langs de rivier naar Bachelor Farmer; een restaurant en café met een eigen moestuin op het dak. De verse ingrediënten worden verwerkt in gerechten met een Scandinavisch tintje. Dat zul je overigens wel vaker opmerken in deze stad: de roots van een aanzienlijk deel van de bevolking liggen in Zweden.

Na de lunch is het slechts een kwartiertje lopen naar het taplokaal van Brouwerij Fulton, een van de vele microbrouwerijen van de stad. Vooral op zondag is dat de moeite waard, als de sfeer er extra wordt aangezet met livemuziek. Wie het helemaal goed wil doen, zorgt dat zijn of haar bezoek samenvalt met de ‘block party’ in het kader van het bier- en fietsfestival Fulton Gran Fondo.

Dan is het tijd voor een taxiritje. In tien minuten sta je tussen de hedendaagse kunst in het Walker Art Center. Het imposante museumgebouw werd ontworpen door het bekende Zwitserse architectenduo Herzog & de Meuron. Er hoort ook een beeldentuin bij, die in vorig jaar na een lange renovatie werd heropend.


Walker Art Center, © Meredith Kessler

 
Vlak naast het Walker Art Center vind je een station van het lokale fietsdeelsysteem Nice Ride. Op een zonnige dag is dit het uitgelezen moment om dit te gebruiken voor een ontspannen ritje langs het zogenoemde ‘Chain of Lakes’ dat zich ten westen van het centrum bevindt. De route vanaf het museum tot Lake Harriet, het zuidelijkste meer, is ongeveer 8 kilometer. Aan het einde kunnen de fietsen worden achtergelaten bij een Nice Ride station bij de Harriet Brandshell Picknick Ground. Handig om je vooraf even te registreren via de bijbehorende smartphone app.

Indien het regent, of het fietsen om een andere reden onwenselijk is, kun je ook de Chain of Lakes laten voor wat ze zijn en linea recta een taxi naar de Mall of America nemen. Dit enorme winkelcentrum van rond de 500 winkels is het grootste van de Verenigde Staten en ligt in de aangrenzende stad Bloomington, ten zuiden van het vliegveld. Het is zo groot dat het zelfs een compleet pretpark huisvest, mét achtbaan.

Blijf je op de picknickplaats, dan word je vanaf 15 minuten na zonsondergang getrakteerd op concerten en openlucht filmvoorstellingen. Daarna kun je terug naar het centrum, waar een van Amerika’s meest legendarische muziektempels staat: First Avenue. Hier boekte niemand minder dan Prince zijn eerste successen. Fans van de in 2016 overleden superster zullen de locatie wellicht herkennen uit diens film Purple Rain. Ook tegenwoordig blijft het dé locatie voor de betere bands.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | 1373 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *