Travel Blog

jul 17

Zen in New York

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | geplaatst door Jurriaan Teulings

New York is ’s werelds supersmeltkroes, óók wat ontstress-cultuur betreft. Een Indiase asana hier, een Spaanse rodewijnmassage daar, van een wandeling door een Chinese tuin naar een Victoriaanse high tea, met een wolkje Toscaans parfum toe: zó ontspan je je in de stad die nooit slaapt.

Luxe Yoga

Model en actrice Millana Snow, winnares van Project Runway seizoen 8, houdt van yoga. Liefst met invloedrijke, rijke, eco-vriendelijke en gezondheidsbewuste vrouwen. Naast een zwembad. Op het dak van een vijfsterrenhotel. Het is het soort wensenlijstje waar je alleen in New York mee weg komt: haar Serene City Yoga Retreat wordt tot uitvoering gebracht in Soho, op het dak van het fabuluxueze hotel The James, elke donderdagochtend van 8 tot 9. Elke eerste donderdag van de maand is de les gemengd, de rest van de maand is het women-only.

Adres: 27 Grand Street, www.jameshotels.com

[new_royalslider id=”41″]

 

Victoriaanse theepauze

Het gebruik van mobiele telefoons is strikt verboden in Lady Mendl’s Tea Salon, waar de vingers, in plaats van Facebook-updates, een Victoriaans fingerfood-bacchanaal te verwerken krijgen. De afternoon tea houdt maar liefst vijf gangen lang aan. Hoewel ‘uitbuiken’ in deze elegante context een ongepast woord is, zal het feit dat deze successie zalmsandwiches, warme scones en clotted cream behalve op chique stoelen ook op comfortabele sofa’s kan worden genoten toch geen onaangename bijkomstigheid zijn.

Adres: 56 Irving Place, www.innatirving.com

 

Stoompantheon met wijn

De Aire Ancient Baths in Tribeca zijn de eerste Amerikaanse vestiging van de Spaanse Aire-keten die ooit in een 16e eeuws paleis in Sevilla begon. Zo ‘ancient’ vind je het niet in New York, – de bakstenen muren zijn slechts 130 jaar oud – maar de uitzinnige decadentie van dit stoompantheon is niettemin Romeinse keizer waardig. Hete zoutwaterbaden en spa-behandelingen met rode wijn, cava en olijfolie maken het plaatje compleet.

Adres: Franklin Street 86-88, www.ancientbathsny.com

[new_royalslider id=”42″]

 

Benedictijnse cosmetica

Struin over de keienstraatjes van NoLita richting MiN: een galerie van niche parfums en cosmetica uit alle hoeken van de wereld – van de honingshampoo van een Benedictijns klooster in de bergen van Toscane tot de met goud beklede limited edition geurkaarsen uit de oudste herensociëteit van New York aan toe. ’Curator’ Mindy Yang geeft op afspraak persoonlijke adviezen, maar gewoon binnenwandelen in dit reukwaterpaleisje kan ook.

Adres: 117 Crosby Street, www.min.com

 

Museaal groen

Het Metropolitan Museum of Art is het grootste museum van de Verenigde Staten met een permanente collectie die meer dan twee miljoen werken omvat, verdeeld over zeventien departementen. Kunstliefhebbers die een beetje draaierig worden van dit overweldigende aanbod, hervinden hun yin-yang balans in Astor Court at the Met, een getrouwe replica van een Chinese tuin uit de Ming Dynastie, inclusief sereen vijvertje, paviljoen en veel groen.

Adres: 1000 Fifth Avenue en 82nd Street, www.metmuseum.org

met-zen-garden

Ook naar ‘The Big Apple’? De goedkoopste vliegtickets New York vind je hier.

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | 1616 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *