Travel Blog

mrt 08

Op bezienswaardigheden-tour door Tokyo

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | geplaatst door Raoul de Boer

Waar moet je nu echt zijn voor de leukste bezienswaardigheden in Tokyo? Zoals ik eerder beschreef zijn er ontelbaar plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken in de stad. In deze inspiratieguide ga ik wat meer in op de wijken die de leukste sights hebben om te bezichtigen. Mijn eigen aandacht gaat altijd als eerste uit naar de oude, bijna mythische plekken in een stad. De architectuur van vroeger is zo anders dan die van nu, dat ik eeuwig kan wegdromen bij oude tempels, kastelen of tombes. Gelukkig zijn er hier genoeg van te vinden in Tokyo.

Vanaf het Keizerlijk paleis naar de Senso-ji

Laten we beginnen met de historie van het Keizerlijke Paleis in het district Chiyoda om vervolgens de prettige chaos rondom de Sensō-ji tempel te trotseren in de wijk Asakusa. Helaas zijn beide plekken niet op loopafstand te bereiken na elkaar, maar wel gemakkelijk te combineren met de subway. Misschien moeten we onderweg ook nog maar even stoppen in Ueno Park om ons voor te bereiden op de drukte rondom de Sensō-ji, daarnaast is de tempel in het avondlicht/donker toch het mooiste. We bezoeken in deze dagtour de nummer #1, #2 en #6 van bezienswaardigheden in Tokyo.

The Imperial Palace

Fietsen! Ja wie had dat gedacht, zelfs in Japan fietsen ze. Op zondag kun je gratis fietsen huren om zo het gigantische gebied rondom het Keizerlijke Paleis te ontdekken. Het oude fort (zo vind ik het eruit zien) ligt midden in het centrum van Tokyo en heeft een gigantische tuin waar je heerlijk in kan verdwalen. Vooral tijdens de prachtige sakura periode, die rond midden maart begint en enkele weken duurt. De tuin staat dan volop in bloei met kersenbloesem en de witte tempels steken af tegen de groene bomen. Het oude paleis is helaas niet begaanbaar voor toeristen, behalve op twee januari tijdens de Japanse nieuwjaarsdag en de verjaardag van de keizer. Houdt er wel rekening mee dat het dan gigantisch druk is. Gelukkig is er genoeg te zien en moet je ook zeker een bezoekje brengen aan het National Museum of Modern Art en Sannomaru Museum of the Imperial Collections. Genoeg oude cultuur we pakken de metro (Tokyo Metro Chiyoda Line) vanaf het Otemachi station nabij de Ōtemon gate richting Yushima Station. Dit station ligt op loopafstand van Ueno Park.

 

Ueno Park

Waarschijnlijk het mooiste park van Tokyo is Ueno Park. Het park heeft namelijk een prachtige vijver (Shinobazu pond) met boeddhistische tempel en shinto altaars. Dit geeft het park een mysterieus sfeertje mee, maar brengt je ook even terug in de tijd. Bezoek ook zeker de kleurrijke Toshogu shrine en het Tokyo National Museum. Vooral het laatste museum is eigenlijk één van de must-see musea in Tokyo. Dit is namelijk het oudste en grootste museum van Japan en staat vol met oude schatten, bijna mythische verhalen en vol met cultuur en geschiedenis van het land. Leer hier hoe de shoguns het feudale Japan met ijzeren hand regeerde en hoe de Meiji restauratie daar verandering in bracht. Prachtig! We gaan verder want de avond nadert en we moeten nog een stukje met de metro. Terug naar het Ueno station waar we de metro richting Tawaramachi station pakken om vervolgens over te stappen richting Asakusa om de bekendste tempel van Japan te bezoeken.


Nog een museum-aanrader in Ueno Park: National Museum of Nature and Science

 

Sensō-ji

Vanuit Asakusa station is het een klein stukje lopen richting de Sensō-ji en het tempelgebied, dat vol staat met prachtige grote rode tempels en pagodes. De drukte begin je al te merken als je langs Hoppy Street loopt, maar de echte chaos kom je pas tegen rondom de Hōzōmon Gate. Dit is de mooiste toegangspoort tot het tempelcomplex en zie je ook altijd op de foto’s van de tempel. Hierna kom je in een walhalla van giftshops en mensenmassa’s die allemaal proberen dat perfecte fotomoment uit te kiezen. Uiteraard zonder andere mensen erop, wat natuurlijk totaal onmogelijk is. Het is nu donker, maar gelukkig is de Sensō-ji geheel versierd en licht hij mooi op tegen de skyline van Tokyo. Ze noemen de wijk Asakusa ook wel ‘de lage stad’, omdat deze relatief weinig hoogbouw bevat. Geweldig om deze oude tempel vermengd te zien in het moderne Japan. Ondanks de drukte is het zeker één van de tofste tempels in Tokyo. Bezoeken dus!


De felrode en bijzonder fotogenieke Hōzōmon-poort

 
Je begrijpt dat het een drukke dag is wanneer alle bezienswaardigheden worden bezocht, maar dankzij de goede metroverbindingen is het prima te doen. Niet als je alle musea volledig tot in detail wilt bezoeken. Het National Museum of Modern Art en Tokyo National Museum kan ik je vooral aanraden, trek voor beide ongeveer 2-3 uur uit. Omdat we toeristische trekpleisters bezoeken is het eten prijzig, maar de Sensō-ji of de Imperial Gardens zijn gratis te betreden. Mijn advies, schiet ergens een klein lokaal restaurantje in, geen ketens want die zijn duur. Of haal wat sushi uit de supermarkt dat is een stuk goedkoper, maar net zo lekker.

De volgende keer maken we een trip naar de wereldberoemde Mount Fuji en gaan we op doorreis naar Kyoto!

Gepost in Inspiratie buiten Europa, Reportages | 1429 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *