Travel Blog

feb 19

10x Luxe Lommerrijk Logeren

Gepost in Reportages, Top 10's | geplaatst door Jurriaan Teulings

Slapen hoog boven de grond, veilig tussen ruisend gebladerte met vogeltjes als buren: knusser dan een boomhut kan het eigenlijk niet. Er valt tegenwoordig heel wat te kiezen: de kunst van het betere boomwoongenot is een hot item en wordt geperfectioneerd van Chili tot Bangkok. Toch kunnen er maar tien de beste zijn!

10 Treehouse Point, Washington, VS

Een halfuurtje buiten Seattle vind je rust en vrede in de bomen naast de Raging River. Je kunt er nota bene lekker onderuit zakken in lederen fauteuils, hoog in het gebladerte. En als je na een nachtje niet meer anders wil, kun je bij het winkeltje van eigenaren Judy en Pete Nelson terecht voor alle materialen en gespecialiseerde gereedschappen voor het bouwen van een eigen boomhut. Treehouse Point, vanaf 143 euro.

boomhut-treehouse-point

 

9 Free Spirit Spheres, Vancouver Island, Canada

Het is nog nooit zo gerechtvaardigd geweest om het ‘hoog in de bol’ te hebben als in de Free Spirit Spheres in British Columbia. Kies uit drie bollen (Eryn, Melody of Eve) die met touwen tussen de boomtoppen zijn gehesen. En breng vervolgens een nacht door in een zacht wiegend pendule. Dat schijnt, als we het gastenboek mogen geloven, veel creatieve energie op te leveren. Vanaf 114 euro per nacht.

boomhut-sphere

 

8 Finca Bellavista, Golfito, Costa Rica

Deze heuse ‘boomhut-gemeenschap’ is vernoemd naar de Rio Bellavista, een rivier in het zuidwesten van Costa Rica. De gemeenschap omvat onder andere een openlucht-lounge, een ranch, een badhuis en een ‘trouwtuin’ op de grond, maar het doel is om het echte wonen en logeren uitsluitend hoog in de bomen te laten plaatsvinden. Huren kan vanaf 35 euro, maar een stukje land kopen en zélf een boomhut bouwen behoort ook tot de mogelijkheden.

boomhut-bellavista

 

7 TigmiAmalou Treehouse, nationaal park Toubkal, Marokko

Artistieke inspiratie nodig? Je vindt het twee uur buiten Marrakech, in het Marokkaanse Atlasgebergte. Om precies te zijn in het TigmiAmalou Treehouse – het knuffelproject van een Zwitserse kunstschilderes. Het eten wordt er geserveerd in een knusse eetsalon en buiten zorgen ezeltjes en eenden zorgen voor couleur locale. Berber-chic met Zwitserse kwaliteitsbewaking, voor €136 per nacht.

boomhut-marokko

 

6 Temple Treehouse, Oahu, Hawaii

Wie slapen in een eenvoudige eik of populier nog niet exotisch genoeg vindt, kan terecht in het Temple Treehouse op Oahu, Hawaii. Vanaf een houten platform tussen mango-, papaja- en avocadobomen (plukken mag!) kijk je er recht op het spektakel van de Stille Oceaan, waar de legendarische Banzai Pipeline de meest reusachtige golven ter wereld produceert. €141 per nacht, surfplank incluis.

treehouse-hawaii

 

5 Baumgeflüster, Bad Zwischenahn, Duitsland

Lekker dicht bij huis (dik uurtje rijden vanaf Groningen) is het prachtig genaamde Baumgeflüster. Een heus boomresort van chique stacaravans op stelten, in een ‘betoverd bos’ in Nedersaksen. Voor €198 per nacht zweef je er in een designhotelwaardig interieur en kun je je dagen waterskiënd doorbrengen op het nabije Zwischenahner Meer. Voor wie er nog wat wil opsteken, worden workshops keramiek georganiseerd.

Europa, Deutschland, Niedersachsen, Ammerland, Bad Zwischenahn, Baumhaeuser,

 

4 Bangkok Tree House, Bangkok, Thailand

Deze Bangkokse creatie telt 12 kamers en is – zoals het een écht boomhuis betaamt – volledig eco-vriendelijk ingericht. Het douchewater wordt verhit door de zon en voor elke boeking die wordt gemaakt 1 kilo afval verwijderd uit de Chao Phraya rivier, die onder meer door Bangkok stroomt. De teller begon in 2012 en staat inmiddels al op ruim 2300 kilo. Vanaf 135 euro per nacht.

boomhut-bangkok
Foto: Andy Zingo

 

3 Nothofagus Hotel & Spa, Neltume, Chili

Dit zeven verdiepingen tellende bouwsel is eigenlijk meer boomflat dan boomhut, maar dat mag het plezier niet drukken. In tegendeel, het uitzicht op de Mocho Choshuenco-vulkaan in Chileens Patagonië maakt het samen met voorzieningen als regendouches, twee restaurants en een prachtige spa, tot een van de meest luxueuze opties in deze top 10. Bovendien vliegt de KLM sinds februari weer Santiago, waardoor Chili voor Nederlanders weer een stukje dichterbij is gekomen. Vanaf 230 euro per nacht.

boomhut-Nothofagus
Foto: Huilo Huilo

 

2 La Piantata, Arlena di Castro Viterbo, Italië

Wat te denken van een hypermoderne ’eco-loft’ hoog in het gebladerte van een 200-jarige boom in Toscane, voor €390 per nacht? Daarvoor moet je bij de Black Cabin van La Piantata zijn. De lavendelgeur komt er niet uit een builtje, maar van een heel veld aanwaaien.

boomhut-italie

 

1 Treehotel, Harads, Zweden

Het regelrecht museale Tree Hotel in Zweden is een verzameling van kunst/woonobjecten die dicht genoeg op de poolcirkel staan om er het noorderlicht er af en toe gratis bij te krijgen. Het is er goed toeven in warm Scandinavisch überdesign, met als toppunt de Mirrorcube, een spiegelglazen kunstwerk dat ondanks zijn afmetingen zó opgaat in het bos dat het met infrarood folie is bekleed om vogeltjes – die dat in tegenstelling tot mensen blijkbaar wél kunnen waarnemen – van een gewisse dood te redden. Goedkoop is het niet – al snel €550 per nacht – maar waar ter wereld vind je in een boom verderop een volledig geoutilleerde sauna?

boomhut-zweden
Foto: Peter Lundstrom, WDO

Gepost in Reportages, Top 10's | 36430 keer gelezen

Tags: , , , , , , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *