Travel Blog

dec 28

8 Winterse Wereldsteden

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Wil jij er even tussenuit deze winter? Dan zijn er diverse winterse wereldsteden die je kunt bezoeken om in een gezellige sfeer van jouw welverdiende vakantie te genieten. Wij zetten de leukste wintersteden voor je op een rijtje. Door dit artikel door te lezen, kun je gemakkelijk bepalen welke stad jij dit najaar wil bezoeken.

1. Montréal, Canada

Tijdens de wintermaanden heeft de Frans-Canadese stad Montréal eigenlijk alles wat je nodig hebt. Ondanks de meestal lage temperaturen (gemiddeld -10 in januari) voelt het warm, dankzij de sfeervol verlichte en versierde straten, maar ook door de vriendelijke locals.

En de hoogbouw in het zakendistrict blijkt prima te matchen met de sierlijke gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk, in onder meer Centre ville, het oude centrum. Om aan de kou te ontsnappen hebben de inwoners van Montréal zelfs een heuse ‘kelder’ gebouwd, La ville souterraine, waar meer dan 1.600 winkels, musea, hotels en andere bedrijven gevestigd zijn.

 

2. Wenen, Oostenrijk

Wenen is een van de meest romantische steden van Europa. Bezoek je Wenen in de winter, dan is de stad mogelijk nog romantischer. Er worden miljoenen lampjes opgehangen in Wenen om de stad nog gezelliger te maken tijdens de donkere maanden. Ook worden er meerdere kerstmarkten georganiseerd en zijn er diverse kerststallen die je kunt bewonderen. Je kunt jouw bezoek aan het romantische Wenen compleet maken door een operavoorstelling te bezoeken. Dit doe je uiteraard in de Weense Staatsopera, middenin de stad.

 

3. Praag, Tsjechië

Het Tsjechische Praag is eigenlijk altijd leuk om te bezoeken, maar in de winter is het nog gezelliger in de stad. Niet alleen door de versiering in alle straten en winkels, maar ook door de diverse kerstmarkten die in de laatste maand van het jaar georganiseerd worden. Goed om te weten: het is niet duur om een paar dagen in Praag te verblijven. Ook als je niet zo veel budget hebt voor jouw citytrip, is dit een leuke bestemming. Je vliegticket richting Praag kan wat prijzig zijn, maar een verblijf in de Tsjechische stad is doorgaans absoluut niet duur.

 

4. Berlijn, Duitsland

Berlijn is een van de hipste steden van Duitsland. Dit komt niet alleen door de leuke winkels die je in de stad vindt, maar ook door de vele hippe restaurants die in Berlijn gevestigd zijn. In de winter worden er diverse kerstmarkten georganiseerd in Berlijn. Ook worden de straten van de stad gezellig versierd, om het echte kerstgevoel uit te stralen. Omdat Berlijn in de buurt van Nederland ligt, kun je hier ook voor een korte citytrip naartoe.

Zeker als je het leuk vindt om een avondje op stap te gaan, is Berlijn een leuke vakantiebestemming voor in de winter. Je kunt hier goed shoppen, eten en drinken, maar de stad heeft ook diverse grote uitgaansgelegenheden.

 

5. New York, Verenigde Staten

New York is eigenlijk altijd geweldig, maar in de winter is deze stad extra leuk om te bezoeken. Van midden november tot midden januari wordt de stad namelijk ondergedompeld in een echte winterse kerstsfeer. Er zijn veel kerstbomen te vinden in de stad, vrijwel alle winkels worden prachtig versierd en er worden diverse schaatsbanen geopend in het centrum van New York. Houd wel rekening met lage temperaturen, want de winters in New York kunnen erg koud zijn.

Tip: ga een middagje schaatsen in Central Park. In dit grote park zijn meerdere ijsbanen te vinden. Heb je geen zin om je eigen schaatsen mee te nemen naar New York? Dan kun je hier gewoon schaatsen huren.

 

6. Harbin, China

De naam Harbin zal weinig mensen iets zeggen, maar toch telt deze Chinese stad zo’n vijf miljoen inwoners. De stad ligt op een kruispunt waar de Chinezen, Russen en Japanners in het verleden vaak zijn gepasseerd. Dit is dan ook te zien in het straatbeeld, dat relatief veel variatie kent.

De winters in Harbin kunnen behoorlijk koud zijn. Om enigszins warm te blijven organiseren de inwoners daarom een festival met sneeuw- en ijssculpturen, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot één van de grootste ijssculpturenfestivals ter wereld.

 

7. Bergen, Noorwegen

De meeste Scandinavische steden zijn tijdens de wintermaanden bijzonder sfeervol. Door de noordelijke ligging moet de kerstverlichting vaak al om 3 uur in de middag aan, wat, in combinatie met de met sneeuw bedekte daken, voor prachtige plaatjes zorgt.

Deze plaatjes zijn het mooist vanaf enige hoogte. De Noorse fjorden bieden deze kans onder meer in Ålesund (vanaf de Aksla) en Trømso (vanaf de Storsteinen), maar het zicht in Bergen is nog nét iets mooier. Vanaf de bergen Fløyen en Ulriken heb je een schitterend uitzicht op het verlichte dal.

 

8. Dublin, Ierland

Dublin is minder bekend als winterse vakantiebestemming, maar toch is het erg leuk om deze stad te bezoeken in de winter. Net zoals de andere steden die noemden, is ook Dublin mooi versierd in de winter. Daar komt nog bij dat je in deze stad veel gezellige pubs vindt. Wil je de kou even ontvluchten, dan zijn er genoeg plekken om warm te worden.

Ben je rond Kerst in Dublin, dan is het leuk om je te verdiepen in een bekende Ierse kersttraditie. Op Tweede Kerstdag is vrijwel iedere Ier namelijk op de paardenracebaan te vinden. Ook als je niet echt van paardenraces houdt, is het leuk om met de Ieren mee te doen en op Tweede Kerstdag naar een baan in de stad te gaan.


Foto: thomasjohnmusic1 / Reddit

Gepost in Top 10's | 1598 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *