Travel Blog

nov 22

De Beste Bestemmingen om te Shoppen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Zo aan het einde van de herfst wordt het steeds drukker in de winkelstraten. Half Nederland trekt er op uit om inkopen te doen voor Sinterklaas of Kerst, of juist om de garderobekast winterklaar te maken.

Dat kan natuurlijk in je eigen woonplaats, maar je kunt er ook voor kiezen om in een andere stad op zoek te gaan naar unieke cadeaus of voordelige koopjes. Maar ja, waar kun je nu het beste gaan shoppen? We vroegen een aantal shopaholics wat hun favoriete steden zijn om te gaan shoppen en waarom.

1. New York

Favoriete stad van: Debbie Zwiers
“Een favoriete stad om te shoppen? Dat moet toch wel een stad in de USA zijn, met een lichte voorkeur voor New York (al zijn San Francisco en Dallas ook geweldig). Je kunt nergens zo goed fashion en beauty shoppen als in The City that Never Sleeps, van de fijne drugstores als Duane Reade en CVS tot de high-end department stores, je vindt er werkelijk van alles. Prijstechnisch is shoppen in de US natuurlijk ook fijn. Zo is cosmetica vrijwel altijd goedkoper dan in Nederland en de keuze is zeker dubbel zo groot.”

New York is ook de favoriete shopstad van Judith Tielemans, al vind zij Londen ook erg leuk. “In die steden vind je unieke boetiekjes, maar ook ketens als Topshop en Primark. En Forever 21, een leuke winkel die je helaas (nog) niet in Nederland kunt vinden.”

2. Parijs

Favoriete stad van: Laura Vissers
“Ik hou van de romantische sfeer in de stad, de prachtige gebouwen, kunstwerken en in Parijs vind je de lekkerste macarons. Daarnaast ga ik graag naar Parijs voor de beautywinkel Sephora, die sinds kort helaas uit Nederland verdwenen is. Daar kan ik dan mijn favoriete beautyproducten inslaan die ik nu in Nederland niet meer kan krijgen. Bovendien is Parijs lekker dichtbij; binnen een paar uur sta je in het centrum van deze mooie stad.”

Aranka Haverkamp is het daar helemaal mee eens: “De prachtige winkels en de geweldige Parijse sfeer geven mij echt een luxe gevoel. Parijs is ook een stad waar veel beautymerken vandaan komen, waardoor ik daar, als beautyliefhebber, graag mag shoppen.”

3. Londen

Favoriete stad van: Ilanka Verhoeven
“Naast de creatieve sfeer in Londen is er ook ontzettend veel keus van winkels. Van de beste vintage winkels tot high-end en high street brands. Als ik in Londen ben, kan ik het niet laten om even langs Dover Street Market te gaan, al is het enkel om de set design te bekijken. Merken zoals Haider Ackerman, Margiela en Damir Doma in een lopende sfeer van prachtige chaos. De winkel bestaat uit 6 verdiepingen, genoeg kijkplezier dus.”

Ook Josephine Cheng gaat graag naar Londen. “In Londen (en eigenlijk Engeland in het algemeen) hangt er een fijne sfeer en hebben ze veel winkels die wij hier niet hebben. Ik vind het altijd wel leuk om andere items te hebben. Soms is het iets duurder, maar de kleding is veel leuker.”

4. Chicago

Favoriete stad van: Cynthia Schultz
“Ik wilde eigenlijk NY zeggen, maar Chicago heeft alles wat New York ook heeft én alles ligt veel makkelijker en dichter bij elkaar op de Magnificent Mile. Alles voor de beautyliefhebber zit er (Sephora!), Victoria’s Secret, Forever21 en natuurlijk de high end winkels voor als je even gespaard hebt. Parijs vind ik overigens sfeervoller, maar qua shoppen iets minder én wat duurder dan in de VS.”

5. Orlando

Favoriete stad van: Myrna van Ballekom
“Orlando, Florida is echt ’the heaven of shopping’, zeker als het om goedkoop shoppen gaat. In de Premium Outlets heb je winkels van allerlei bekende merken zoals Levi’s en Vans met leuke kleding voor spotprijzen. Er zijn altijd zogenaamde leftovers van collecties in de winkels en deze worden vervolgens voor een lage prijs verkocht in de Ross winkels. De kleding is gesorteerd op soort (broeken, shirts, truien, etc.) en vervolgens kun je lekker neuzen in de rekken met kleding van verschillende topmerken. Ik snap nu ook waarom sommige mensen met een lege koffer naar Amerika gaan!”

6. Los Angeles

Favoriete stad van: Tess van Daelen
“Los Angeles is mijn favoriete stad om te shoppen, vanwege de hoeveelheid vintage en denim. Mijn favoriete plek is niet een winkel, maar een enorme vintage markt, de Rose Bowl Flea Market, die elke maand wordt gehouden. Je kunt er originele, betaalbare mode (en interieurartikelen) kopen, de markt is enorm en wordt gehouden op een bijzondere locatie; een heel gezellige zondagmiddagbesteding dus.”

Gepost in Top 10's | 16806 keer gelezen

Tags: , , , , ,


Reacties

Renee02/11/2014 12:44

nee, Hong Kong!


Denise van Keulen25/11/2013 09:45

Antwerpen!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *