Travel Blog

mei 27

De Mooiste Uitzichten van New York

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Volgens velen is New York één van de meest indrukwekkende steden ter wereld. En wie er ooit geweest is, hoort ongetwijfeld bij die ‘velen’. De stad heeft een immense collectie bezienswaardigheden, maar het belangrijkste kenmerk van de stad is waarschijnlijk de hoogte. En die hoogte ervaar je het beste vanaf deze zes plekken.

Top of the Rock

Eén van de bekendste panoramaplatforms van New York is Top of the Rock, op de 67e verdieping van 30 Rockefeller Center. Vanaf zo’n 250 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over New York. Vanaf het observatiedek is het lastig te geloven dan het gebouw al meer dan 80 jaar oud is, maar de beroemde zwart-witfoto ‘Lunch atop a Skyscraper’ (met lunchende bouwvakkers op een stalen balk op enorme hoogte) werd tijdens de bouw van de toren gemaakt. Top of the Rock is van de vroege ochtend tot middernacht geopend, de snelle lift brengt je voor $30 naar boven.

top-of-the-rock

 

One World Trade Center

Sinds 29 mei 2015 heeft New York er een nieuwe hoogtepunt bij: One World Trade Center. Deze toren is met 541 meter de hoogste toren van het Amerikaanse continent en staat op de plek waar tot 2001 de Twin Towers stonden. Al voordat de eerste paal in de grond was geslagen, was deze toren één van de meest besproken gebouwen van New York, want het moest een extreem veilig, maar ook respectvol gebouw worden. De bijnaam ‘Freedom Tower’ was dan ook snel gevonden. Vanaf het hoogste observatiedek van Amerika, One World Observatory op de 100e verdieping, kijk je uit over New York. Een toegangskaartje kost $32.

one-world-trade-center

one-world-observatory

 

Vanaf de Hudson

Voor een prachtig uitzicht hoef je niet de hoogte in, want ook vanaf de Hudson kijk je prachtig uit over New York. Vanaf het water lijkt de skyline van Manhattan nog imposanter dan van dichtbij. Maak een rondvaarttocht langs de hoogtepunten, of breng een bezoek aan Liberty Island of Ellis Island en bewonder het uitzicht vanaf daar. Wil je New York vanuit de kroon van het Vrijheidsbeeld bekijken? Dan moet je vooraf je kaartjes reserveren én rekening houden met een flinke klim van 377 treden.

skyline-hudson

 

Empire State Building

Ooit stak het Empire State Building ver boven de rest van New York uit, maar ook nu de toren omringd is door (bijna) even hoge en zelfs hogere gebouwen, blijft het een iconische toren. Veertig jaar lang was de toren, met 381 meter, de hoogste ter wereld. Maar net als een bokser die ‘ooit wereldkampioen was’, krijgt het Empire State Building nog steeds het diepe respect van heel New York. Een toegangskaartje voor het observatiedek op de 86e verdieping kost $32, voor een bezoek aan de 102e verdieping betaal je nog eens 40 dollar extra.

empire state building

 

Brooklyn Bridge

Ook de bijna 500 meter lange Brooklyn Bridge is een iconisch bouwwerk in The Big Apple. Als het weer een beetje meezit, is een wandeling over de brug een heerlijk uitstapje. Geniet van het uitzicht, waarin de skyline van Manhattan een gepaste afstand houdt van de fraaie brug. En als je dan toch de East River oversteekt, bezoek dan ook DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), dat tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge in de wijk Brooklyn ligt.

brooklyn-bridge

 

Downtown Manhattan

Vanaf de hooggelegen observatieplatforms voel je je groots. Het imposante uitzicht geeft een machtig gevoel. Vanaf de grond, precies tussen al deze wolkenkrabbers in, ervaar je juist het tegenovergestelde. Als je langs de enorme wanden van glas en staal omhoog kijkt, ben je ineens erg klein. En ook dat draagt bij aan de indrukwekkende ervaring die ‘New York’ heet.

skyscrapers

Gepost in Top 10's | 4198 keer gelezen

Tags:


Reacties

peter09/06/2015 17:30

Wil je een mooi uitzicht over Midtown? Neem dan de Roosevelt Island Tramway. Met een cable car van 59th Street and Second Avenue kun je oversteken naar Roosevelt Island. Mooi uitzicht op de UN en de Queensboro bridge. En je betaalt gewoon met hetzelfde kaartje waarmee je bus en metro betaalt. Dus gratis als je een Unlimited card hebt. En neem de subway terug. Een van de diepere stations, dus een zeer lange roltrap.


sjors09/06/2015 11:36

nooit gedacht dat ik zou durven maar om deze spectaculaire indrukwekkende stad te kunnen bewonderen heb ik mijn hoogtevrees overwonnen door vanaf the top of the rock van het uitzicht te kunnen genieten, New York is een stad waar je voelt dat je echt leeft, er gebeurd veel en toch heeft de stad ook een heleboel stille plekjes zoals een wandeling door het prachtige Central Park en de vele mooie musea met de meest fantastische kunstwerken,Brooklyn binnen wandelen via de prachtige brug een wijk waar je het gevoel hebt in een dorp te wandelen veel groen en prachtige woningen.Ik kan iedereen aanraden een bezoek te brengen aan deze stad.


W8post05/06/2015 06:47

Behalve de voornoemde "mooiste uitzichten' kan hieraan toegevoegd worden de 'High Line". Relatief onbekend, maar sinds de opening in 2009 toch goed voor ruim 10 miljoen bezoekers. Niet zo spectaculair wat hoogte aangaat, maar zeker zo interessant. De route is ruim 2Km lang, IN DE LUCHT, met geweldig uitzicht over Manhattan. Voor meer info, Google 'High Line New York'. High Line-Spur.jpg


W8post05/06/2015 06:20

"HUDSON" "Wil je New York vanuit de kroon van het Vrijheidsbeeld bekijken? Dan moet je vooraf je kaartjes reserveren én rekening houden met √ een flinke klim van 377 treden." Bij de √ moet staan: rekening houden met ' twee veiligheid controles, één voor het aan boord gaan om het eiland te bereiken en de tweede vóór het binnengaan van het Vrijheidsbeeld + twee lange, schijnbaar oneindige files en dan de flinke klim '. Bezint eer ge begint...


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *