Travel Blog

aug 03

Unieke Europese eiland-bestemmingen

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Omdat eilanden volledig omringd zijn door water, en daardoor afgesloten van de buitenwereld, is de sfeer hier vaak anders dan op het nabijgelegen vasteland. Wil je deze unieke eilandsfeer proeven, maar heb je geen zin in de drukte van massatoerisme op eilanden als Ibiza, Mallorca, of polder-partyeiland Terschelling? Kies dan voor een van deze minder bekende Europese topeilanden!

Faeröer Eilanden

De precies tussen Noorwegen, Schotland en IJsland gelegen Faeröer Eilanden zijn autonoom gebied van Denemarken. De eilandengroep telt 18 eilanden, waarvan de grootste ongeveer tweemaal zo groot is als Texel. De bekendste eilanden zijn Streymoy (met hoofdstad Tórshavn), Vagar, Eysturoy en Suduroy. De eilanden staan bekend om hun grazende schapen en de prachtige natuur. Je kunt op de Faeröer Eilanden goed wandelen en fietsen, dat zijn dan ook de voornaamste redenen waarom toeristen deze bestemming graag bezoeken. Geniet hier van de ruige kustlijn met steile rotswanden en het vele groen wat je hier vindt!

Faeroer

 

Elba

Elba ligt op slechts een kleine 10 kilometer afstand van de westkust van Italië. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en behoort tot de Toscaanse Archipel. Elba is bij de meesten vooral bekend door het ballingschap van Napoleon, maar er zijn nog veel meer redenen waarom je dit eiland zeker moet kiezen als heerlijk rustige bestemming. Zo kan je hier erg goed duiken, snorkelen, zeilen en surfen voor de kust rondom het eiland. Verder biedt Elba schitterende landschappen, een rustige natuur en immense bergen. De kustlijn bestaat deels uit zandstrand, maar heeft ook indrukwekkende rotspartijen. Toeristen komen hier vooral voor de rust, het onbezonnen leven en de mooie natuur. Op Elba is het dan ook op en top genieten!

Elba

 

Guernsey en Jersey

De Kanaaleilanden bieden uitzicht op de Franse kust, ter hoogte van Bretagne, maar horen toch echt by Groot-Brittannië. Er zijn acht eilanden, waarvan Guernsey en Jersey de grootste zijn. Op de eilanden vind je met name veel heuvels en rotsen, maar de kustlijn is gevarieerd en biedt onder andere leuke zandstrandjes en kleine sfeervolle baaitjes. Verder zijn Guernsey en Jersey echte watersportbestemmingen. Zeilen, surfen, vissen, kitesurfen, duiken, noem het maar op en je kan het hier als de beste beoefenen!

Guernsey

 

Åland

Er zijn ongeveer 26.000 Ålandseilanden die, op één onbewoond eilandje na, tot het Finse grondgebied behoren. Net als de eerder genoemde Faeröer zijn ook de Ålandseilanden echter autonoom gebied. Dat merk je onder meer aan het feit dat er, ondanks dat het tot Finland behoort, bijna overal Zweeds wordt gesproken. Voor de echte rustliefhebber is hoofdeiland Åland perfect. Je vindt hier een prachtige natuur, rust, vrijheid en je kunt hier goed duiken. Met name voor dit laatste komen er toeristen naar Åland om de vele scheepswrakken onder water te ontdekken. Juni en juli zijn de meest aangename maanden om Åland te bezoeken, in deze periode zijn de dagen lang en is de temperatuur het beste. En nog een pluspunt van Åland: je kunt er tax-free shoppen!

Aland 2

 

Cres

Het grootste eiland in de Adriatische Zee is Cres. Het Kroatische eiland is groen en heuvelachtig. Het is een geliefde bestemming bij wandelaars, want Cres is zijn geheel een beschermd natuurgebied en heeft talloze wandelpaden. Je vindt hier ruim 1500 verschillende planten en ruim 200 verschillende vogelsoorten. Rondom het eiland zijn kiezelstranden en vanaf de kustlijn zijn er met een beetje geluk dolfijnen te spotten. Cres is ideaal voor de rustzoeker die al wandelend wilt genieten van een mooie natuur.

Cres

 

Man

Het eiland Man, in het Engels Isle of Man genaamd, behoort tot Groot-Brittannië en ligt tussen Engeland, Schotland en Noord-Ierland in. Man is vooral bekend vanwege de jaarlijkse TT, maar het eiland heeft veel meer de bieden dan enkel wat motorgeweld. Zo zijn er een aantal ‘grote’ steden waaronder de hoofdstad Douglas, Ramsey, Peel en Castletown. Het eiland heeft verder een aantal mooie zandstranden en is vrij heuvelachtig. Je vindt er veel kastelen en overblijfselen hiervan, wat het eiland interessant maakt voor historie- en cultuurliefhebbers. De maanden juni tot en met augustus zijn het beste om Man te bezoeken, dan heb je het meest kans op aangenaam weer.

Man

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 2890 keer gelezen

Tags:


Reacties

Wick Kortenoeven03/08/2016 21:51

Ik mis Bel Ile in France, met het schitterend strand donan....


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *