Travel Blog

sep 15

Eilandhoppen: de Mooiste Griekse Eilanden

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Met grijsgrauwe vooruitzichten met herfstachtige gruwelnamen als ‘oktober’ en ‘november’ in het verschiet, verlang je al snel naar een strandbedje op een goudgeel strand van een prachtig eiland. En laat Griekenland daar nu nét zo’n 6.000 van in de aanbieding hebben!

Van de unieke rotskusten van Melos tot het markante, wit bebouwde Santorini – dit zijn de mooiste Griekse eilanden.

1. Melos

Het 5.000 inwoners tellende Melos (of Milos) ligt in het midden van de Egeïsche Zee. Dankzij de vulkanische oorsprong heeft het Griekse eiland een uniek uiterlijk gekregen. De grijswitte zandsteenzuilen geven je een idee hoe het er uit zou zien als er water op de maan was, terwijl de stranden je juist het gevoel van een paradijs op aarde geven. Ook de sýrmata zijn uniek – de lokale vissers zijn zo zuinig op hun materiaal, dat zij hun boten in huis tegen de winter beschermden.

milos

2. Santorini

Eilandhoppen in Griekenland is niet compleet zonder een bezoek aan het markante Santorini, dat deel uitmaakt van de eilandgroep de Cycladen. In vrijwel iedere reisgids waarin Griekenland wordt genoemd, sieren de witte gebouwen, blauwe daken en unieke windmolentjes één of meerdere pagina’s. Als het niet de voorpagina is, tenminste.

santorini

3. Corfu

Corfu is één van de meest noordelijk gelegen Griekse eilanden. Daarmee stelt Corfu direct een voorbeeld dat je niet ver hoeft te vliegen om op een paradijselijke plek te kunnen landen. De rotsachtige kust wordt af en toe onderbroken door een grindstrand, waarmee het eiland je lijkt uit te nodigen om ook eens een kijkje onder water te nemen. Corfu is namelijk een perfect eiland om te gaan snorkelen.

corfu

4. Kefalonia

Kefalonia behoort met onder meer Lefkas en Zakynthos tot de Ionische Eilanden, die dicht bij elkaar voor de westkust van Griekenland liggen. Hiermee is Kefalonia het perfecte beginpunt om te gaan eilandhoppen. Kefalonia wordt het bloemeneiland genoemd, maar je hebt er ook de kans om konijnen – vreemd genoeg een zeldzaamheid in Griekenland – of zeeschildpadden te spotten. Bovendien ligt het beroemde Myrtos Beach, dat één van de mooiste stranden ter wereld is, op Kefalonia.

kefalonia

5. Mykonos

Eén van de bekendste stranden op Mykonos is Paradise Beach, en die naam is zeker geen understatement. Jammer genoeg ben jij niet de enige die dat heeft ontdekt, het strand is in het hoogseizoen namelijk nog drukker bevolkt dan het Museumplein op Koningsdag. Dat is dan weer een mooie reden om Chora, het prachtige hoofdstadje van het Griekse eiland, te gaan verkennen.

mykonos

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 9143 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *