Travel Blog

feb 26

6x Weg in Maart voor minder dan €50

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Ken je de bestemmingszoeker van Tix.nl al? Hiermee kun je op een eenvoudige en leuke wijze een nieuwe reisbestemming zoeken. Wil je naar een warmer oord? Je kunt bijvoorbeeld op de huidige temperatuur zoeken. Er zijn diverse opties te selecteren, die jou op een zo voordelig mogelijke manier naar een leuke bestemming kunnen leiden. Je kunt je maximale budget voor een retourtje selecteren en de bestemmingszoeker laat de opties direct zien. Zo kun je nog deze maand naar heel wat bestemmingen binnen Europa voor nog geen 50 euro! We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

1.Thessaloniki (Griekenland), vanaf 38,-

Thessaloniki is een typisch Griekse stad, waar de oudheid nog volop aanwezig is. Zie hier het oude Griekenland, waar ook overblijfselen te vinden zijn uit Byzantijnse en uit het Ottomaanse Rijk. Het is in maart meestal tussen de 15 en 20 graden in deze Griekse kustplaats, die garant staat voor een prachtige stedentrip. De stad kent talloze kerken en kerkjes, pleintjes en straten. Letterlijk hoogtepunt van Thessaloniki is de stokoude wijk Ano Poli. Deze wijk is wat hoger gelegen en zorgt voor spectaculaire vergezichten. Ook de Byzantijnse Muren zijn absoluut de moeite waard. De muur is zo’n acht kilometer lang en rondom vind je veel overblijfselen uit de Griekse- en Romeinse tijd. Ook de ‘kleine Haghia Sofia’ is een prachtige bezienswaardigheid.

Thessaloniki

 

2.Brindisi (Italië), vanaf 49,-

In tegenstelling tot zoveel gebieden in Italië zie je in de regio Puglia (of Apulië) nog weinig toeristen. Deze regio in de hak van Italië, helemaal in het zuiden, is vrij vlak en ontzettend vruchtbaar. Puglia is daardoor erg groen, en uit deze streek komen dan ook vele typisch Italiaanse producten zoals wijnen, olijven en diverse pastasoorten. Beide zijn verrassend fraaie, historische steden. Bovendien zijn de prijzen in Puglia een stuk lager dan in de wat meer toeristische gebieden van het land. Brindisi, waar de Via Appia begint, is een leuke stad om te ontdekken, maar ook een ideaal beginpunt van een tour langs steden als Lecce en Bari. Een andere aanrader in de regio is het dorpje Ostuni, tussen Brindisi en Bari in, met een nadrukkelijk Arabisch uiterlijk.

Brindisi

 

3.Warschau (Polen), vanaf 31,-

De Poolse steden worden steeds vaker genoemd in de toplijstjes van reismagazines. En terecht! Goedkope horeca-voorzieningen, prima openbaar vervoer en een goede sfeer. En veel leuke bezienswaardigheden bovendien. Zo kun je in de Poolse hoofdstad Warschau kiezen uit diverse prachtige paleizen, aansprekende musea en statige kerken. Naast een sfeervol, historisch stadscentrum heeft Warschau ook een moderne kant. De post-communistische financiële wijk heeft een skyline waar veel West-Europese steden jaloers op zijn.

Warschau

 

4.Bratislava (Slowakije), vanaf 48,-

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije, aan de Donau en zowat op de grens met Oostenrijk. De naburige hoofdstad Wenen is maar een uurtje rijden, waardoor je beide steden zelfs zou kunnen combineren. Bratislava heeft een aantal fraaie burchten, zoals de burcht van Bratislava; Bratislavský Hrad. Deze burcht ligt op een heuvel en bied je een prachtig uitzicht op de stad en op de rivier. Het presidentiële paleis Grassalkovichov Palác is ook zeer de moeite waard. Bratislava is een leuke, levendige stad die bekend staat om haar vele winkeltjes, boetiekjes en grote warenhuizen. Ook het feit dat er een aantal universiteiten in de stad gevestigd zijn maakt de stad levendig; de bevolking van de Slowaakse hoofdstad is tamelijk jong.

Bratislava

 

5.Madrid (Spanje), vanaf 48,-

Statig en groots. Dat is Madrid, de trotse hoofdstad van Spanje. De stad is wijds opgezet en kenmerkt zich door brede straten, vele pleinen en kolossale gebouwen. En eigenlijk is de periode maart/april de mooiste periode om Madrid te bezoeken, dus wat let je? De huidige 18 graden is aanzienlijk beter dan de zomerse 40 graden, en bovendien is het nog lang niet zo toeristisch. In het voorjaar openen de terrassen weer op de vele pleinen en komt de gezelligheid weer terug in de stad. In Madrid is Museo del Prado gevestigd, één van de grootste musea ter wereld waar je zeker niet in een dagje uitgekeken bent. Er zijn letterlijk duizenden schilderijen, tekeningen, beelden en andere kunstvormen te vinden, waaronder werk van Rembrandt. Ook het enorme Koninklijke paleis is het aanzien meer dan waard; met 3418 kamers is het paleis ongeveer het grootste van Europa. Alleen Versailles heeft meer kamers. Wellicht kun je er nog een wedstrijdje van Real Madrid aan toevoegen en sterspeler Cristiano Ronaldo live aan het werk zien?

Madrid

 

6.Rome (Italië), vanaf 42,-

Bestaat Rome nog? Feyenoord-hooligans hebben onlangs flink huisgehouden in het historische centrum van de stad. De schermutselingen waren hevig rond de beroemde Spaanse Trappen en de pas gerenoveerde Barcacciafontein werd aanzienlijk beschadigd. Als je de televisiebeelden ziet, zou je bijna denken dat de halve stad in puin ligt. De rotzooi die de Rotterdamse hooligans hebben achtergelaten, is echter inmiddels opgeruimd en veel aangerichte schade is alweer hersteld. Het Colosseum hoort zo, daar is niets aan beschadigd. Rome is een enorm openluchtmuseum, met een grote hoeveelheid prachtige monumenten die in een uitstekende staat verkeren. Breng een bezoekje aan die wereldberoemde locaties, zoals het Vaticaan, het Pantheon en de Trevifontein. En zo’n bezoekje in maart is zeker geen slecht idee, de temperaturen nu zijn heerlijk. In de zomermaanden is het in Rome snikheet.

Rome

 
De bovenstaande tarieven gelden bij vertrek in maart en zijn totaalprijzen voor een retour, exclusief administratiekosten. Het betreft een momentopname, de genoemde tarieven kunnen hierdoor inmiddels gewijzigd zijn. Op deze pagina kun je alle actuele ticketprijzen bekijken.

Gepost in Top 10's | 1939 keer gelezen

Tags:


Reacties

thea vossen28/02/2015 00:59

Er komt van alles voor bij , maar geen Praag aan bieding,[, jammer vlieg al een antal jaren naar Praag


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *