Travel Blog

feb 09

Zes keer weg in februari voor minder dan 50 euro

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Ken je de bestemmingszoeker van Tix.nl al? Hiermee kun je op een eenvoudige en leuke wijze een nieuwe reisbestemming zoeken. Wil je naar een warmer oord? Je kunt bijvoorbeeld op de huidige temperatuur zoeken. Er zijn diverse opties te selecteren, die jou op een zo voordelig mogelijke manier naar een leuke bestemming kunnen leiden. Je kunt je maximale budget voor een enkele reis selecteren en de bestemmingszoeker laat de opties direct zien. Zo kun je nog deze maand naar heel wat bestemmingen binnen Europa voor nog geen 50 euro! We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Boekarest – Vanaf 31,-

Vanaf 31 euro vlieg je vanaf Charleroi in twee en een half uur naar Boekarest! Deze Roemeense hoofdstad geniet vooral bekendheid door het enorme parlementsgebouw uit de tijd van president Ceausescu. Dit gebouw meet liefst 240 meter bij 270 meter en heeft twintig verdiepingen, waarvan enkele verdiepingen onder de grond. Ceausescu was de laatste dictator van Roemenië en er zijn nog vele gebouwen in de stad uit de communistische tijd. Daarnaast tref je er ook vele kerken en parken aan, maar helaas is Boekarest vooral in de Tweede Wereldoorlog flink aangetast. Ook het dictatoriale regime van Ceausescu heeft wat van de oude stad afgebroken en tot slot was er een vernietigende aardbeving die in 1977 heeft huisgehouden. Ondanks de tegenslagen staat er nog genoeg historie overeind en is het moderne gedeelte van Boekarest zeker de moeite waard. De stad staat bekend om haar leuke uitgaansleven en lekkere restaurantjes.

Boekarest winkels en terras

 

Boedapest – Vanaf 36,-

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, buurland van het zojuist besproken Roemenië. Vanaf Charleroi is Boedapest al te bereiken vanaf 36 euro. De stad wordt in tweeën gespleten door de rivier de Donau, wat ervoor zorgt dat er echt twee verschillende steden zijn. Aan de ene kant heb je het heuvelachtige Boeda, waar onder andere de burchtheuvel ligt. Deze wijk vormt het oude stadshart en hier ligt onder andere het Koninklijk Paleis. Aan de andere kant van de Donau ligt dan uiteraard Pest. Voorheen waren dit ook verschillende steden, maar sinds er een brug gebouwd is over de Donau heet het hier Boedapest. Pest is in tegenstelling tot Boeda juist wat vlakker en ook wat moderner. Dit gedeelte is een stuk levendiger dan Boeda en wordt uiteindelijk toch meer gezien als het echte centrum van Boedapest. De stad is in de laatste decennia flink verwesterd, wat terug te zien is in de veelzijdige architectuur in de stad, maar ook in het horeca-aanbod.

Boedapest Varosliget

 

Barcelona – Vanaf 40,-

Je vliegt deze maand vanuit Eindhoven vanaf 40 euro naar Barcelona Reus. Het is daar nu zo´n 15 graden, dus onder een fris februarizonnetje is deze metropool nu goed te verkennen. Bezoek de fantasierijke bouwwerken van Gaudí, zoals de Sagrada Familia, Parc Güell of Casa Milla en Casa Batlló, die extra opvallen in het her en der moderne straatbeeld van de stad. Aan de rand van Barcelona ligt Parc Montjuïc, een heuvel waar je onder andere het Olympisch Stadion aantreft. Hier liggen ook de ruïnes van een oud fort en aan de voet van de heuvel ligt het nagemaakte dorpje Poble Espanyol. Dit openluchtmuseum herbergt bouwstijlen vanuit heel Spanje en is dan ook een soort dwarsdoorsnede van Spaanse dorpjes. Of bezoek een wedstrijd van FC Barcelona in het immense Nou Camp. De club speelt deze maand nog twee thuiswedstrijden, tegen Levante (15-2) en Malaga (21-2). Ook met 15 graden is er genoeg te beleven in Barcelona, wellicht wel meer dan tijdens hete zomermaanden!

Barcelona Parc Guell

 

Marseille – Vanaf 41,-

Vanaf Charleroi kun je vanaf 41 euro de Middellandse Zee bereiken. Toegegeven, in Marseille is het met ongeveer 13 graden nog geen weer voor een frisse duik in de zee, maar het Middellandse Zeegebied heeft meer te bieden dan alleen de zee zelf. Allereerst natuurlijk Marseille zelf, de tweede stad van Frankrijk. Marseille is de oudste stad van het land en kent een rijke historie, die zich veelal rond de oude haven – Le Vieux Port – heeft afgespeeld. Vlak voor de kust van Marseille ligt het kleine eilandje Chateau d’If, waar een groot fort op staat, die dienst deed als bescherming van de stad en als staatsgevangenis. Hoog boven de stad uit torent de Notre Dame de la Garde. Deze kathedraal ligt op het hoogste punt van de stad, toch zo’n 160 meter hoger dan zeeniveau. Marseille staat bekend om haar veelzijdige keuken, wat te danken is aan haar historie met betrekking tot de haven. Gedurende de geschiedenis hebben vele nationaliteiten en culturen zich hier gevestigd, wat je zult proeven in een van de vele restaurants die de stad rijk is.

Marseille haven

 

Pisa – Vanaf 47,-

Pisa is vanuit Charleroi te bereiken vanaf 47 euro. De stad is natuurlijk wereldberoemd om de Campanile, de scheve toren, maar Pisa heeft daarnaast ook gewoon een indrukwekkend centrum. De scheve toren staat aan de Campo dei Miracoli, wat wel overduidelijk het centrum van de stad is. Het heet immers niet voor niets ‘Het Plein van de Wonderen’. Er is dan ook nogal wat fraais aan dit plein gevestigd, zoals de Duomo van de stad en de Battistero. Het plein is wel het toeristische zwaartepunt, maar in februari zal dit een stuk minder zijn dan in de zomermaanden. Pisa heeft meer van dit soort pleinen, zoals Piazza dei Cavelieri. Ook aan dit plein ligt veel prachtige historie. Niet ver van Pisa liggen Florence en Siena, twee steden die helemaal tot de verbeelding spreken. Een stedentrip naar Pisa wordt op die manier vooral een bezoek aan de prachtige provincie Toscane.

Pisa

 

Londen – Vanaf 47,-

Omdat Londen áltijd een stedentrip waard is en je de stad voor nog geen 50 euro kan bezoeken, konden we het niet laten ook Londen weer te vermelden. Je vliegt vanaf Eindhoven Airport vanaf 47 euro naar Londen Stansted, waarvandaan je eenvoudig met pendelbussen naar het bruisende centrum van de stad gebracht kunt worden. Dompel je daar onder in de grootste stad van Europa, met al haar historie, musea, cultuur, winkelstraten en veelzijdige buurten. Verblijf een paar dagen in een van de vele hotels die de stad rijk is en vergaap je aan de grootsheid van deze enorme stad. Vanuit Nederland eenvoudig en bijzonder snel te bereiken, dus wat let je?

Londen Big Ben Parliament

Gepost in Top 10's | 2432 keer gelezen

Tags:


Reacties

B.Waardenburg15/02/2015 14:55

Ga door met SUPER scherpe acties. b.v GAZIPASA TURKEY !!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *