Travel Blog

sep 18

Zes bestemmingen die je deze herfst moét bezoeken

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

De herfst heeft een beetje een gedeukt image, maar eigenlijk is het najaar juist een reisperiode bij uitstek. De herfstkleuren doen hun intrede, de zomerdrukte is voorbij op populaire zonbestemmingen en ook voor veel verre reizen blijkt dit een aangename reistijd. Zomaar enkele redenen om wat vakantiedagen te bewaren voor een mooie trip in september, oktober of november. Hierbij zes topbestemmingen met elk hun eigen ‘najaarsvoordelen’.

1  Schilderachtig Schots

Schotland is een van die vele plaatsen waar je moet zijn voor de meest fotogenieke herfsttaferelen. Deze goudgele herfsttransformatie is natuurlijk ook prachtig in de Canadese provincie Ontario en dichter bij huis in het Portugese Dourovallei.

Maar in het Schotse Perthshire pik je tussen 1 oktober en 1 november ook nog eens het meervoudig awardwinnende Enchanted Forest mee. Deze magische lichtshow, ontworpen door een aantal professionele licht- en geluidsontwerpers, doet je zelfs in het donker genieten van de herfstpracht van het Pitlochry bos.

enchanted-forest

 

2  Regendansen in Cambodja

Van plan om het wat verderop te zoeken in het najaar? Een suggestie: vier samen met de locals het einde van het regenseizoen in Cambodja. Het Bon Om Tuk festival,of Waterfestival, begint (afhankelijk van de Boeddhistische kalender) meestal in november en duurt 3 dagen. Dit spektakel speelt zich grotendeels af in bootjes op het water. De combinatie van deze botenoptocht met dans, vuurwerk, eten en drinken maakt van het Cambodjaanse waterfestival een onvergetelijke ervaring.

bon-om-tuk
Foto: Stowaway Magazine

 

3  Druivenoogst in Toscane

het Italiaanse Toscane heeft natuurlijk een prachtig glooiend landschap waar je tijdens ieder seizoen u tegen zegt. Maar alle wijnfanaten opgelet, want in de herfst vindt de druivenoogst plaats. Een uniek moment in deze beroemde wijnstreek, die vooral beroemd is om zijn Chianti wijn. Pluk mee én feest mee, met het jaarlijkse Festa dell’Uva in Impruneta. Dit wijnfestival eert de nieuwe opbrengst met theater, culinaire lekkernijen en… wijn natuurlijk!

Impruneta
Foto: Wikimedia Commons

 

4  Muziek en liefde in Texas

Met aangename temperaturen tussen de 15 en 30 graden is ons najaar een perfecte periode voor een bezoek aan ‘Lone Star State’ Texas, de op-één-na-grootste staat van de VS. Concentreer je in deze periode op het zuiden van de staat en bezoek San Antonio. Sinds juli van dit jaar staat een stukje ervan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is namelijk het thuis van vijf 18-eeuwse kerkgebouwen uit de Spaanse koloniale tijd: het complex is de grootste collectie in heel Amerika.

Op een paar uur rijden hiervandaan pik je tussen 24 en 27 september meteen het Trans-Pecos Festival of Music + Love mee. Dit artistieke, hippie-achtige festival in Marfa staat in het teken van muziekoptredens, maar ook kunst, honkbal en diverse workshops.

trans-pecos
Foto: Patricia White


 

5  Doorzomeren aan de Turkse Riviera

Voor een zacht prijsje nog wat bijbruinen voordat de winter zijn intrede doet? Op de langgerekte stranden aan de Turkse Riviera is de zomer nog niet voorbij. De soms overweldigende hitte in de zomer maakt hier in de maanden september en oktober plaats voor een aangenaam zonnetje, terwijl de grote stroom toeristen weer huiswaarts keert. Geen zin in enkel strand? Het bruisende, anderhalf miljoen inwoners tellende Antalya combineert het beste van zee en stad.

antalya

 

6  The sound of Salzburg

De herfst maakt van de Oostenrijkse stad Salzburg natuurlijk al een plaatje, maar in de herfst van 2015 komt daar nog een beetje extra magie bij. Dit jaar viert de film ‘The Sound of Music’ zijn 50ste verjaardag! Salzburg was destijds decor voor de meest beroemde scenes in de film en wijdt daarom in het najaar een heel feestprogramma aan deze verjaardag.

Hoogtepunt is het The Sound of Music gala-event dat op 17 oktober zal plaatsvinden in de Felzenreitschule. Echte fans doen voorafgaand aan deze bijzondere show natuurlijk eerst de The sound of Music Tour. Die brengt je langs alle beroemde filmlocaties in de stad.

salzburg

Gepost in Top 10's | 1122 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *