Travel Blog

sep 25

8 Topbestemmingen voor de herfst

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

De zonnestralen worden steeds dunner, terwijl de straten langzaam bruin kleuren van de herfstbladeren. Sommigen vinden de herfst een prachtig jaargetijde, maar niet iedereen is er fan van. Voor die laatste groep is het dan ook een ideaal moment om er even op uit te trekken. Of je nu op zoek bent om jouw zomer een verlengstuk te geven, gewoon het hoogseizoen wilt vermijden of juist naar een andere plek wilt die tijdens de herstmaanden éxtra mooi is – het kan allemaal.

Toscane, Italië

Weinig landen schenken zoveel aandacht aan het einde van het oogstseizoen als Italië. De exacte data variëren jaarlijks, afhankelijk van de weersomstandigheden, maar in alle wijnstreken vinden feesten plaats om het einde van de druivenoogst te vieren. Vooral Toscane is een perfect gebied om te bezoeken in september en oktober. Het is de periode dat deze regio, bekend om haar culinaire tradities, de mildste temperaturen en mooie landschappen op zijn mooist is. De streek is tijdens de herfst ook bekend omwille van de mooie kleuren en de heerlijke geuren. Je kunt er de traditionele wijnmethodes ontdekken of eens meegaan op truffeljacht in de Toscaanse bossen. Dit jaar vindt het Festa Dell’Uva van Impruneta plaats op 24 september. Wat later in de herfst komt de periode om de olijven te oogsten die bestemd zijn voor de beroemdste olijfolie van Italië.

 

Tel Aviv, Israël

Als je jouw zomerkleurtje nog een beetje wilt verfijnen terwijl de zomer op zijn einde loopt, dan is Tel Aviv wellicht een goede optie. Hier schijnt de zon tijdens de herfst nog steeds in volle glorie. Het centrum van deze ‘nieuwe’ Rivièra is rustig in deze periode. Je kunt er zonder drukte winkelen en uitzonderlijke restaurants bezoeken waar heerlijke mediterrane gerechten worden geserveerd. De warmte van de zon en de unieke, lokale sfeer zorgen voor een unieke beleving. Banana Beach is een unieke plek om te genieten van de zonsondergang terwijl je nipt aan een lekker drankje in de strandbar.Bij het dolfinarium op het strand vinden elke vrijdag shows en concerten plaats.

 

Sevilla, Spanje

Met een gemiddelde temperatuur van 40°C is Sevilla niet echt de ideale zomerbestemming. Een paar maanden later, tijdens de herfst, is het een paradijs op aarde en een perfecte bestemming voor de herfstvakantie. Bijkomend voordeel: in de herfst begint het oogstseizoen van de lokale trots. De geur van de appelsienen komt je op het vliegveld al tegemoet. De schaduwrijke pleinen trekken de mensen aan om te genieten van een hapje en een drankje. De nachten zijn in deze periode langer en koeler. Sevilla heeft het voordeel dat het vrij vlak is, waardoor het er gemakkelijk wandelen is in de populaire wijken waar je het prachtige Arabische erfgoed kunt ontdekken. Naast het wandelen kun je even genieten van de talrijke terraszwembaden of een bezoek brengen aan het pretpark van Isla Mágica.

 

Belfast, Noord-Ierland

De oranje esdoorns die ver over het landschap zichtbaar zijn, kondigen het begin van de winter aan. Black Mountain in Belfast is het ideale uitkijkpunt om een zicht te hebben over de vallei en de Strangford Lough. Laat je verleiden voor een uitstap op zee of een wandeling aan de rand van het water. Of schuil in Titanic Belfast tijdens een onverhoopte herfstbui. Je zult ongetwijfeld gelukkig terugkomen in een opgewarmd hotel om er te genieten van een heerlijke cocktail, of glas whiskey. Als je een auto ter beschikking hebt ontdekt dan de betoverende site Beaghmore Stone. Maak ook een ritje naar de legendarische oude Bushmills distilleerderij en maak onderweg kennis met de beroemde “Dark Hagen” – knoestige oude beuken waartussen mysterieuze steegjes gevormd zijn.

 

Ontario, Canada

Geniet van de spectaculaire transformatie van de natuur tijdens de herfst in de Canadese provincie Ontario. Niet ver van Toronto ligt het Algonquin Provincial Park, met haar 7.725 km² bos, rivieren en meren. Je kunt rustig met een kano op de rivier varen en ten volle profiteren van het spektakel dat de esdoorns en de eiken te bieden hebben. Je geniet er van een adembenemend spektakel dat omringd wordt door een prachtig palet aan kleuren. Voor één van de mooist denkbare autoritten van Canada volg je de route richting de Niagara-watervallen.

 

Lissabon, Portugal

Eén van de voordelen van herfst is dat je vaak van lagere tarieven kunt profiteren. Met een klein budget is Lissabon de ideale optie voor een nazomerse citytrip. Het is er vrijwel altijd mooi weer, de stad heeft veel te bieden en de hotels en restaurants verlagen hun prijzen. Ontdek de schatten van het centrum van de stad, haar architectuur en historisch erfgoed, maar dan zonder de hordes toeristen. Bovendien kun je tijdens de herfstmaanden op zowat iedere straathoek proeven hoe de lokale kastanjeoogst smaakt.

 

Mount Fuji, Japan

Japan is natuurlijk iets verder van huis, maar de herfst rond de Mount Fuji in Japan is fantastisch tussen de oranje bladeren en de vreedzame blauwe wateren rondom de berg. Deze periode wordt elk jaar gevierd tijdens het ‘festival van de herfstbladeren’ in Fujikawaguchiko. De kleine voedselstandjes die ’s avonds onder de bomen staan, worden bijzonder gewaardeerd voor een romantische avond aan de voet van majestueuze Fujiyama. Geniet ’s morgens van de mist die over Lake Kawaguchiko zweeft, en bewonder de gele Karamatsu bomen op de hellingen van Mount Fuji. Nee, je droomt het niet, het contrast tussen de vulkanische rotsen, de bomen en de besneeuwde top is reëel! Het land schenkt je gegarandeerd een fantastische herfstvakantie!

 

IJsland

IJsland is de ideale plek om de komst van de winter voor te bereiden. Je geniet er volop van de frisse lucht en de grote open vlaktes of ruige bergen. Aan de horizon zie je hoe de boeren naar de valleien trekken om hun kuddes te verzamelen voor de winter. Tijdens de herfst zijn de tarieven heel wat lager en is het minder druk. Het is dus een ideale periode om het land van zijn grote variëteit aan landschappen, watervallen, vulkanen en geisers te ontdekken. Met wat geluk geniet je tijdens de herfst van het eerste Noorderlicht van het seizoen. In de hoofdstad Reykjavik zijn er tijdens de herfst aan aantal intieme festivals waar zowel lokale groepen als internationale sterren optreden.

Gepost in Top 10's | 1166 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *