Travel Blog

jul 02

De gaafste waterparken ter wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Wat is een betere plek om af te koelen bij hogere temperaturen dan in het water? Nou, een waterpark! Want daar combineer je het koele water met coole glijbanen. In deze 10 waterparken in Europa én daarbuiten vind je de hoogste, snelste en gaafste glijbanen en andere leuke water-attracties.

1  Schlitterbahn Waterpark, Galveston (Verenigde Staten)

Schlitterbahn heeft vijf waterparken in Texas en Kansas, die allen bekend staan om de extreme waterglijbanen. Het park in Galveston heeft meerdere wildwaterbanen en glijbanen. Wat bijvoorbeeld te denken van de bijna 300 meter lange MASSIV Monster Blaster?

 

2  Siam Park, Tenerife (Spanje)

Volgens TripAdvisor is Siam Park op Tenerife één van de beste waterparken ter wereld. Het park is 18,5 hectare groot en heeft 6 familieglijbanen en 6 adrenalineglijbanen. In de 28 meter hoge Tower of Power bereik je een snelheid van 80 kilometer per uur!

 

3  World Waterpark, Edmonton (Canada)

In Edmonton, in het midwesten van Canada, kun je zwemmen in het grootste golfslagbad ter wereld. Je kunt hier uiteraard veel meer dan alleen dobberen, want World Waterpark heeft meer dan 20 waterglijbanen en andere water-attracties. Ga je liever shoppen? Dat kan ook, want het waterpark ligt pal naast West Edmonton Mall.

 

4  Waterbom, Bali (Indonesië)

Het grootste waterpretpark van Asië heeft een bijzonder toepasselijke naam: Waterbom. De snelle en lange glijbanen, maar ook een surfbaan, lazy river en andere natte én droge attracties bieden genoeg plezier voor een hele dag waterpret. Met een ticketprijs van ongeveer €20 is Waterbom bovendien één van de goedkoopste parken in dit lijstje.

 

5  Noah’s Ark Water Park, Wisconsin Dells (Verenigde Staten)

Noah’s Ark Water Park is, met ruim 50 attracties op een terrein van 28 hectare, het grootste waterpark van de Verenigde Staten. Race tegen elkaar in Quadzilla, bedwing de 400 meter lange Black Anaconda of glijd met 52 kilometer per uur door de Raja King Cobra.

 

6  Aquaventure Waterpark, Dubai (VAE)

Alles is groter in Dubai, en zo ook het waterpark dat pal naast het beroemde The Palm Hotel ligt. Enorme glijbanen – waarvan eentje door een tank waar haaien in zwemmen – en wildwaterbanen, maar ook een zeeaquarium en duikcentrum staan op de plattegrond van Aquaventure Waterpark.

 

7  Yas Waterworld, Abu Dhabi (VAE)

Als één van de golfstaten een imposant waterpark heeft, dan kunnen de anderen uiteraard niet achterblijven. In Abu Dhabi verrees in 2013 daarom Yas Waterworld, dat meer dan 40 glijbanen, waterbanen en andere natte attracties telt. Ook is er een waterbioscoop – een virtuele 3d-ervaring, waar je het niet droog houdt.

 

8  Tropical Islands, Krausnick (Duitsland)

Ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Berlijn ligt het grootste tropische waterpark van Europa. Tropical Islands in Krausnick is gevestigd in een voormalige luchtschiploods. Waar ooit zeppelins werden gemaakt, glijden nu badgasten met snelheden tot 70 kilometer per uur van de waterglijbanen.

 

9  Wet’n’Wild Gold Coast, Oxenford (Australië)

Wet’n’Wild Gold Coast ligt iets ten zuiden van Brisbane. Met meer dan één miljoen bezoekers per jaar is het één van de drukst bezochte waterpretparken ter wereld. Een supersnelle glijbaan, een volledig donkere glijbaan, een waterglijbaan met looping – Wet’n’Wild heeft het allemaal.

 

10  Area 47, Ötztal Bahnhof (Oostenrijk)

Area 47 in het Oostenrijkse Tirol is één van de grootste outdoor waterparken van Europa. Naast wateractiviteiten – variërend van glijbanen tot een blob, en van een wakeboardbaan tot een snelle waterroetsjbaan – zijn hier ook andere outdooractiviteiten. Canyoning, raften, klimmen – het kan in Area 47.

Gepost in Top 10's | 8247 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *