Travel Blog

jan 29

De Mooiste Werkplekken ter Wereld

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Werk jij in een enorm kantoorgebouw, met uitzicht op een binnenplaats? Of behoort een uitzicht überhaupt niet tot je secondaire arbeidsplaatsvoorzieningen? Dan heb je het qua werkplek minder getroffen dan de mensen die één van deze zes banen hebben. Zij hebben namelijk de mooiste werkplekken ter wereld.

Gids in Fort San Giovanni, Kotor (Montenegro)

Tijdens je werkdag kijk je uit over de baai van Kotor, die zonder twijfel adembenemend te noemen is. Maar ook als je je omdraait heb je een prachtig uitzicht. De forten van Kotor, waarvan San Giovanni de bekendste is, hebben tussen de 9e en 19e eeuw veel meegemaakt. Klein nadeel van deze job: de klim naar je werkplek telt 1.350 treden.

 

Duikinstructeur, Great Barrier Reef (Australië)

Lesgeven in het mooiste decor ter wereld? Die luxe hebben duikinstructeurs en -gidsen in het Great Barrier Reef. Hun werkplek wordt echter wel zwaar bedreigd door de opwarming van de aarde. Volgens sommige rekenmodellen heeft s’wereld’s bekendste rif nog slechts een aantal decennia als het zo doorgaat.

 

Ober in 360 Restaurant, Toronto (Canada)

Van onder de zeespiegel naar ver daarboven: het personeel in 360 Restaurant in het Canadese Toronto hebben dagelijks een prachtig uitzicht over de stad. Het op 350 meter hoogte gevestigde restaurant draait langzaam rond, waardoor het uitzicht ook nog eens continu verandert.

 

Kapitein cruiseschip Hurtigruten

Majestueuze fjorden, idyllische kustdorpjes of besneeuwde ijsrotsen… het uitzicht van de kapitein van de Hurtigruten is geen dag hetzelfde. Tijdens de winterperiode is er bovendien grote kans op prachtige sfeerverlichting van het Noorderlicht.

 

Reisgids op de Kinabalu (Maleisië)

Met 4.095 meter is de Kinabalu in Maleisië de op een na hoogste berg van Zuidoost-Azië. De top van de berg, die vrij goed te beklimmen is, is volgens de locals dé plek om te genieten van de mooiste zonsopkomst ter wereld. Tussen de vrijwel altijd aanwezige wolken door kun je kilometers ver kijken.

 

Taxichauffeur, Tianmen (China)

De Tianmen Mountain Road heeft 11 kilometer en 99 bochten nodig om 1.100 meter te stijgen. De weg in de Chinese provincie Hunan wordt gezien als één van de mooiste. Als taxichauffeur heb je dagelijks een schitterend uitzicht, al kun je uiteraard niet al te veel om je heen kijken. De Tianmen Mountain Road staat namelijk ook bekend als een gevaarlijke weg.

Gepost in Top 10's | 1323 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *