Travel Blog

mrt 14

Nóg 6 Heerlijke Lentebestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Vorig jaar gaven we je al 6 tips voor geweldige bestemmingen om in de lente te bezoeken, en dit jaar komen daar nog eens zes bij. Met in totaal twaalf heerlijke plekken om uit te kiezen, wordt jouw lente-trip ongetwijfeld een succes.

1. Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park (Japan)

Bezoek het kleurrijke Shibazakura Festival aan de voet van Mt. Fuji, tussen 14 april tot en met 27 mei. Dit is vergelijkbaar met het Keukenhof, maar dan slechts met één plantensoort – tijdens het festival staan ongeveer 800.000 Phlox stolonifera in bloei.

 

2. Malta

In het voorjaar zijn aangename temperaturen vrijwel zeker op Malta, dat één van de meest zuidelijk gelegen eilanden van Europa is. Malta heeft echter veel meer te bieden dan alleen een voorjaarszon, want de geschiedenis gaat terug tot de prehistorie.

 

3. Verona (Italië)

Tijdens de zomermaanden wordt Verona doorgaans overspoeld door toeristen, die vanaf hun camping rond het Gardameer een uitstapje maken. Wees de hordes dagjesmensen voor, en breng in het voorjaar al een bezoek aan de historische stad in de Italiaanse provincie Veneto.

 

4. Portland, Oregon (Verenigde Staten)

Wellicht heb je via Wie is de Mol? al kennisgemaakt met Portland, want in 2017 bezocht het televisieprogramma de Amerikaanse staat Oregon. Na de winter – die in Oregon hard toe kan slaan – ontwaakt Portland met veel festivals en andere activiteiten, terwijl het de binnenlanden van Oregon langzaam in bloei komen te staan.

 

5. Kanaaleilanden (Groot Brittannië)

Guernsey en Jersey behoren – samen met een aantal kleinere eilanden – tot de Britse Kanaaleilanden, en liggen nog geen 45 kilometer van de Normandische kust. De eilanden combineren de beste kanten van Frankrijk en Engeland (zelfs de taal!) en zijn zonder meer bijzondere voorjaarsbestemmingen.

 

6. Sevilla (Spanje)

Tijdens de zomermaanden stijgt het kwik zonder al te veel problemen door tot boven de 40 graden. De lente is dan ook een veel aangenamere periode voor een citytrip naar de Zuid-Spaanse stad. Bovendien zijn de vliegtickets naar Sevilla in het voorjaar relatief voordelig, dus wat let je?

Gepost in Top 10's | 1302 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *