Travel Blog

mrt 20

6 Geweldige Voorjaarsbestemmingen

Gepost in Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het voorjaar komt steeds dichterbij: hoewel we niet kunnen wachten op de warmere temperaturen in ons land zijn er een aantal plekken binnen én buiten Europa waar het tijdens het voorjaar nóg lekkerder is wat betreft weer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonovergoten citytrip naar Lissabon of misschien is een weekje weg op Belize iets voor jou? Bekijk hier zes geweldige voorjaarsbestemmingen waar je dit voorjaar zonder twijfel een fijne tijd zult hebben.

1. Madeira (Portugal)

Madeira is een bijzonder eiland in de Atlantische Oceaan en ligt op ongeveer 700 kilometer van het westen van Afrika. Dit eiland is júist in het voorjaar de moeite waard omdat het dan prachtig in bloei staat. Madeira staat namelijk ook wel bekend als bloemeneiland: waar je ook bent op het eiland, overal kom je er een kleurrijke flora en fauna tegen. Vakantiegangers die gek zijn op fietsen en wandelen zullen zich hier dan ook zeker vermaken. Liever even ontspannen op het strand of in het heerlijke water van de oceaan? Madeira kent een aantal witte stranden met azuurblauw water. Genieten met een grote G dus.

 

2. Boedapest (Hongarije)

Zin in een warme citytrip? Pak dan het vliegtuig, de trein, de bus of de auto en ga richting het magische Boedapest! Boedapest is een veelzijdige stad in Hongarije waar van alles te beleven en te bekijken is. In de lente kun je er uren rondwandelen en in iedere schilderachtige straat weer iets nieuws ontdekken. Bezoek een van de vele badhuizen en geniet van de natuurlijke warmwaterbronnen onder de stad. Ook is het aan te raden om een fiets te huren en langs de Donau te fietsen. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de Citadel vanwaar je ver over Boedapest kunt kijken. Deze groene omgeving geeft je tevens even de vrijheid om aan de drukte te ontsnappen.

 

3. Tenerife (Spanje)

Op Tenerife, dat één van de Spaanse Canarische Eilanden is, zul je in het voorjaar bijna 100% zeker goed en warm weer hebben. Het lijkt wel alsof de zon daar altijd schijnt! Het mooie aan Tenerife is dat het eiland veel te bieden heeft voor de diverse vakantieganger. Heb je zin in een zon-, zee- en strandvakantie? Ga dan naar Playa Americanas voor een ontspannen verblijf. Liever de natuur in? Bezoek dan het ruige gebied van Nationaal Park de El Teide, waar je kennis kunt maken met een van de meest actieve vulkanen van Europa. Vergeet je fotocamera niet voor een paar kleurrijke foto’s! Ook een boottochtje boeken is de moeite waard: de kans is groot dat je er dolfijnen en walvissen spot.

 

4. Belize

Even écht dat tropische gevoel ervaren in het voorjaar? Bezoek dan het exotische Belize, een onafhankelijk eiland in Centraal-Amerika. Denk aan witte stranden, blauwe wateren, wuivende palmbomen, cocktails op het strand en onvergetelijke boottochtjes. Een bezoekje aan Belize is absoluut de moeite waard voor de vakantieganger die genoeg wil zien maar die ook wil genieten van een rustige, ontspannen verblijf. Zorg ervoor dat je in ieder geval een aantal boottochtjes maakt om het eiland van diverse kanten te bekijken. Het leuke is dat je op de verschillende eilanden zowel in te gekke hutjes als luxe hotels kunt verblijven.

 

5. Lissabon (Portugal)

Lissabon is naast Boedapest een uitstekende keuze voor een fijne citytrip in het voorjaar. Net als in Boedapest heb je veel kans op lekker weer. Laat Lissabon nou net dichtbij het strand en zelfs áán het water liggen: op een warme dag is het dus heerlijk toeven aan de waterkant. Lissabon is een heuvelachtige stad met veel gezichten: bezoek de vele uitkijkpunten en ontdek meer van de stad in het grote kasteel op de berg. Een treintochtje naar Cascais (strand) of naar het bijzondere Sintra is tevens de moeite waard. Op die manier combineer je een citytrip met meerdere mooie bestemmingen. Het fijne aan Lissabon is dat het in verhouding met andere grote steden redelijk goedkoop is.

 

6. Zakynthos (Griekenland)

Tot slot is Zakynthos meer dan de moeite waard om te bezoeken in het voorjaar. Het grote voordeel aan deze tijd is dat het er nog niet te heet is en dat het vooral nog niet te druk is. Zakynthos is een van de meest magische eilanden van heel Griekenland: met haar tropische stranden en groenblauwe wateren lijkt het net een eiland ver buiten Europa. Ieder jaar komen duizenden toeristen naar het eiland om te genieten van de bizar mooie natuur. Bezoek de krijtrotsen bij Navagio Beach en ontdek het bekende schipswrak wat daar nog steeds op het strand ligt. Op Zakynthos zijn tevens veel mooie wandel- en fietsroutes te ondernemen.

Gepost in Top 10's | 1266 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *