Travel Blog

nov 08

De allerbeste bestemmingen om nieuwjaar te vieren

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Je kunt de jaarwisseling gezellig met vrienden en familie in eigen land vieren, maar Oud en Nieuw meemaken in het buitenland kan ook een hele happening zijn. Sommige steden pakken extra uit op 31 december, en zijn daarom ideale nieuwjaarsbestemmingen.

1  Sydney

Het Australische Syndey mag als één van de eerste steden ter wereld 2016 verwelkomen. Hier begint de vuurwerkshow bij het beroemde Opera House acht uur voordat bij ons de champagneflessen worden ontkurkt. Wil je écht de allereerste zijn? Reis dan naar de Polynesische eilandengroep Samoa, dan ligt je nog eens drie uur voor op de ruim één miljoen feestvierders in Sydney. Op Amerikaans Samoa, dat opmerkelijk genoeg slechts 100 kilometer van Samoa ligt, wordt als laatste Nieuwjaar gevierd.

sydney

2  New York

De ultieme nieuwjaarsbestemming is toch wel New York. In the Big Apple vieren ze de komst van het nieuwe jaar op onovertroffen wijze. Gezamenlijk aftellen op Time’s Square is een happening op zich, maar als je liever niet de drukte op wilt zoeken kan dat natuurlijk ook. Bezoek dan één van de vele New Years Eve-party’s, die op grote hoogte in wolkenkrabbers worden georganiseerd, en kijk vanaf daar uit over een feestvierende stad.

new york

3  Londen

Lijkt New York je geweldig, maar blijf je toch liever wat dichter bij huis? Dan is Londen ideaal voor je. Op diverse vlakken is Londen de Europese versie van de Amerikaanse miljoenenstad, zo ook tijdens Oud & Nieuw. Het nieuwjaarsfeest is één van de grootste festiviteiten van het jaar in Londen en wordt knallend afgesloten met een indrukwekkende vuurwerkshow boven de rivier de Thames.

londen

4  Valparaíso

Het grootste nieuwjaarsfeest van Latijns Amerika vindt plaats in de Chileense street art-stad Valparaíso. De laatste dagen van het jaar stijgt het inwoneraantal van Valparaíso tijdelijk van 300.000 naar meer dan een miljoen, dankzij de vele partygangers die afkomen op de indrukwekkende, 20 minuten durende vuurwerkshow, die langs de kustlijn van de Stille Oceaan plaatsvindt.

valparaiso

5  Dubai

Groot, groter, grootst – dat is Dubai. In de stad waar ieder record wordt gezien als een uitdaging, wordt ook het nieuwjaarsfeest elk jaar weer grootser. Niet zo zeer voor de inwoners zelf, want die hebben traditioneel niet zo veel met het westerse nieuwjaarsfeest – het Islamitische nieuwjaar vindt dit jaar namelijk in oktober plaats. Het wordt vooral gedaan om indruk te maken op het westen, en daarbij pakken de Emirati flink uit.

dubai

6  In een vliegtuig

Kun je niet kiezen, of wil je gewoon iets unieks? Neem dan op Oudejaarsavond een nachtvlucht – bij voorkeur richting het westen – en geniet vanaf grote hoogte van de duizenden vuurwerkfeesten die zich op de grond afspelen, terwijl jij rustig een toost uitbrengt op het nieuwe jaar. Je moet dan alleen wel het geluk hebben dat het niet volledig bewolkt is, zodat je goed zicht hebt op de nieuwjaarstaferelen onder je.


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *