Travel Blog

sep 30

De lekkerste vegetarische bestemmingen

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Op 1 oktober is het Wereld Vegetarisme Dag. Over de hele wereld organiseren vegetarische organisaties op die dag evenementen, om aandacht te geven aan een gezonde en ecologische levensstijl.

In het kader van Wereld Vegetarisme Dag vroegen we een aantal food-experts naar hun favoriete vega-bestemming. Voor de ultieme culinaire trip bezoek je dan ook één van deze steden of regio’s, waar zelfs de meest fervente carnivoor zal toegeven dat vegetarische gerechten bijzonder smaakvol kunnen zijn.

Turijn (Italië)

Favoriete bestemming van: Sarah Puozzo, South & Pepper
De Italiaanse keuken is meer dan vitello tonnato, saltimbocca en pasta met ragù. Veggies hoeven niet op hun honger te zitten, want er zijn voldoende smakelijke vegetarische gerechten te vinden in de keuken van de laars. Zelf haal ik nog steeds veel inspiratie uit de Italiaanse armeluiskeuken ‘la cucina povera’. Vroeger was een goed stuk vlees veel te duur voor het gewone volk. Dus gingen ze creatief aan de slag met het vervangen van vlees in gerechten. Een mooi voorbeeld zijn de balletjes in de soep die gemaakt zijn op basis van brood, kaas, bloem en eieren. Heerlijk en zo simpel, toch?

Wil je graag een tip voor een specifieke must visit veggiestad in Italië? Dan moet je zeker een keertje afreizen naar Turijn (Torino), waar de nieuwe burgemeester onlangs in het nieuws kwam om van Turijn de eerste vegetarische stad te maken!

shutterstock_159860180
Pasta met truffels: tagliatelle ai funghi e tartufo

 

Sri Lanka

Favoriete bestemming van: Jolijn Pelgrum, Vegadutchie
Deze lente ben ik naar Sri Lanka gereisd met mijn vriend. Het was voor ons een paradijs qua eten! Overal verse mango’s, avocado’s, papaja’s en ananassen. We hadden al gehoord dat het als vegan best makkelijk is in Sri Lanka en dat bleek te kloppen. Warme rotibroodjes, dahl, bietencurry’s, spinaziesalades met kokos en hoppers. Hoppers zijn pannenkoekjes van kokos en rijstemeel die in speciale pannetjes worden gebakken. Je eet ze vervolgens op met dahlcurry en kokossambal. Dit was ons favoriete gerecht! We hebben zelfs een hopperpannetje gekocht, zodat we ze thuis ook kunnen maken.

sri-lanka
Hoppers eet je met verse sambal en curry

 

Zürich, Zwitserland

Favoriete bestemming van: Isabel Boerdam, De Hippe Vegetariër
Alles in Zürich is anderhalf keer zo duur als in Nederland, en dat geldt helaas ook voor de diverse vegetarische restaurants in Zürich. Restaurant HILTL speelt daar op in met drie afrekenmogelijkheden: een afhaaltarief, betalen per gewicht of all you can eat. HILTL is een compleet vegetarisch/ vegan buffetrestaurant zoals je dat nog nooit gezien hebt. Volledig trendy en helemaal van deze tijd. En het houdt niet op bij eten: om 22:30 uur sluit het buffet, gaan de tafels en de stoelen eruit en wordt HILTL van donderdag tot en met zondag een club van formaat: twee zalen, met twee verschillende muziekstijlen.

hiltl
Foto: Hiltl.de

 

Napels (Italië)

Favoriete bestemming van: Linda Folkers, Tix.nl
Heerlijke pasta’s met olijfolie en kruiden, smaakvolle pizza met mozzarella en tomaat, of toch bruschetta met een paar olijven… In Italië weten ze met relatief weinig ingrediënten toch bijzonder smaakvolle gerechten en gevarieerde maaltijden samen te stellen – ook zonder vlees. En voor de heerlijke koffie, die je op iedere straathoek voor een prikkie kunt krijgen, scoort Italië bij mij bovendien bonuspunten.

pasta-napolitano
Simpel, maar bijzonder lekker: spaghetti Napolitano

 

India

Favoriete bestemming van: Sander en Danique, De Reizende Vegetariër
Wij zijn fan van de Indiase keuken. In India eten veel mensen vegetarisch of weinig vlees, onder meer vanwege hun overtuigingen. Wij hebben altijd heerlijk vega en vegan gegeten in India. Ook in Thailand vind je overal vega-gerechten om van te smullen!

Een land waar je het niet verwacht, maar waar je (in de steden) echt prima vegetarisch kunt eten is Argentinië. In Mongolië, Kazachstan en Iran is dat daarentegen een stuk lastiger. Je zult daar niet verhongeren, maar vega-hoogstandjes zijn niet echt te vinden buiten de hoofdsteden van deze landen.

india
Groenten in overvloed op de markt in Benares, India

 
En wat is jouw favoriete vegetarische bestemming?

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa, Top 10's | 1734 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *