Travel Blog

aug 11

Tien ideale zomerbestemmingen

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Koffer gepakt, vakantiegeld in the pocket: jij bent helemaal klaar voor jouw welverdiende zomervakantie. En nu? Want wat zijn eigenlijk bestemmingen die juist in de zomermaanden het bezoeken waard zijn? Lekker zonnig, maar niet te heet bijvoorbeeld. En een goede mix van een bijzondere omgeving, maar tegelijkertijd niet teveel ‘hoeven’. Dit zijn 10 ideale zomerbestemmingen, waarbij de één minder voor de hand ligt dan de ander.

Algarve, Portugal

De Algarve is eigenlijk een inkoppertje. Waarom? Perfecte temperaturen en altijd een lekker zeebriesje. De grillige kust herbergt prachtige baaien waar je het liefst lange dagen op het strand wilt doorbrengen. Heerlijke badplaatsen als Albufeira, Faro en Praia da Luz worden afgewisseld met de typische, schilderachtige witte vissersdorpjes. De Algarve is de evergreen onder de zomerbestemmingen!

Algarve

 

Graubünden, Zwisterland

Waarom geen bergvakantie als invulling van jouw zomer? Dat de Alpen misschien nog wel mooier zijn in de zomer dan in de winter, bewijst een bezoek aan Graubünden. Wandelen in de natuurparken, langs charmante dorpen en zonnige palazzi en de dagen afsluiten met buitengewoon goed eten. Bovendien is Graubünden een gewilde relaxvakantiebestemming, vanwege haar vele wellnesshotels en mineraalbaden met hun ogenschijnlijke heilzame werking.

Graubunden

 

Salento, Italië

Behalve het feit dat Italië als vakantieland natuurlijk al een ereplaatsje verdient, is een bezoek aan Salento, de streek die bekend staat als de ‘hak van de laars’, nog om een heel andere reden een bijzondere zomerbestemming. Het kleine plaatsje Scorrano, vlakbij Lecce (‘het Florence van het zuiden’), licht letterlijk op tussen 5 en 7 juli. Tijdens dit jaarlijkse lichtfestival kijk je je ogen uit: heel veel vuurwerk en overal waar je kijkt kleurrijke lichtinstallaties, eetkraampjes en culturele programma’s.

Scorrano
Foto: Wikimedia Commons

 

IJsland

Een bijzondere keuze, dat is het zeker als je in de zomervakantie voor een reis naar IJsland kiest. Maar niet veel mensen weten dat IJsland in de zomermaanden op haar mooist is! Tijdens de middernachtzon profiteer je er namelijk van de oneindige zomerdagen, wat je dan weer alle tijd geeft om te genieten van alle natuurschoon. Snorkelen in het Silframeer bijvoorbeeld, of het verkennen van het landschap met zijn vele geisers, gletsjers, vulkanen en fjorden.

IJsland

 

Madagaskar

Welkom in Afrika! Hoewel ook voor veel mensen vreemd als vakantiebestemming, mag het mooie Madagaskar niet in dit lijstje ontbreken. Van juni tot en met september heb je er de meeste kans om walvissen te spotten. In het Isalo National Parc laat je je verbazen door de biodiversiteit; ringstaartmaki’s, sifaka-aapjes en kameleons bijvoorbeeld. Overal op het eiland vind je de bijzondere baobab, de boom die het nationale symbool is van Madagaskar.

Madagaskar

 

Montenegro

De Balkan is upcoming als het gaat om zonbestemmingen. Dat ga je heel logisch vinden als je eenmaal Montenegro hebt bezocht. Dit miniland heeft het allemaal: een adembenemende kustlijn, een azuurblauwe zee en waanzinnige natuur. Lekker relaxen geblazen in een van de hotels met uitzicht op zee. Tussendoor een bezoek brengen aan het vogelreservaat Skadarsko Jezero, waar het Meer van Shkodër een aanrader is.

Montenegro

 

Saint Lucia, Caraïben

Het Caraïbisch gebied staat natuurlijk nooit verkeerd op je lijstje bezochte vakantiebestemmingen. Het verschil tussen Saint Lucia en andere eilanden in de Caraïben is dat de toeristen dit eiland nog nog niet echt ontdekt hebben. Een waar pareltje dus, met uitgestrekte stranden aan een zee waarin je met dolfijnen kunt zwemmen. Maar ook een tropisch regenwoud met vogelsoorten die alleen op het eiland voorkomen, zoals de Saint Luciapapegaai.

St Lucia

 

Hanoi, Vietnam

Een echte backpackersbestemming, maar ook bijzonder geschikt voor zowel relax- als doevakanties. Hanoi heeft alles te bieden, van hippe hostels tot exorbitant luxe spa resorts. Deze hoofdstad van Vietnam ademt historie, met haar meer dan 600 tempels en pagoden. Je begeeft je in een sprookjesachtige wereld, helemaal als je op Hoan Kiem Lake (het Meer van het Teruggenomen Zwaard) vanuit een bootje de wilde waterschildpadden spot!

Hanoi

 

Dubrovnik, Kroatië

Kroatië is een nieuwe favoriet bij velen, en terecht. Van mei tot en met september is het klimaat perfect. Rondom Dubrovnik, een vissersplaatsje gelegen aan de Adriatische zee, is het puur genieten. Puur, want het grootste gedeelte van deze regio is (nog) niet overspoeld door massatoerisme. In Dubrovnik is het, zeker sinds het dankzij diverse scenes uit Game of Thrones extra bekendheid verwierf, een stuk drukker. En niet zonder reden, want het door UNESCO beschermde stadje heeft een prachtig oud centrum en een heerlijk verkoelende ligging aan de Middellandse Zee.

Dubrovnik

 

Lanzarote, Canarische eilanden

Wel eens gezonnebaad op een zwárt strand? Dat kan op het vulkanisch eiland Lanzarote! Op iets meer dan vier uur vliegen heeft het, met haar subtropische klimaat, gemiddeld de aangenaamste temperaturen van de Canarische eilanden. Het echte vakantie-eiland heeft alles in huis: sfeervolle vissersdorpjes, mooie stranden en een helder blauwe zee. En dan is er nog het achterland: een fascinerend vulkaanlandschap met rode vulkaanbodems en honderden vulkaankegels en kraters!

Lanzarote

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa, Top 10's | 6571 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *