Travel Blog

sep 29

Top 5 bestemmingen waar het nog zomer is

Gepost in Top 10's | geplaatst door Redactie Tix

De herfst is officieel begonnen! De zon maakt plaats voor regen, wind en vallende bladeren. De dagen worden korter en een verkoudheid ligt op de loer. Mis jij de zomer nu al en wil je toch nog even genieten van wat zonnestraaltjes? Dat kan! Wij hebben 5 bestemmingen op een rijtje gezet waar het nog lekker warm is in oktober.

1. Málaga, vanaf €37,- retour

Onze absolute favoriet voor het najaar is Málaga. Deze Spaanse stad ligt in Andalusië, het zuiden van Spanje. Hier is de temperatuur in oktober rond de 21 graden. Dit maakt het de perfecte periode om op de fiets de stad te verkennen. Bezoek de boulevard en neem een pauze bij één van de tapasrestaurantjes. Bezoek daarna het mooie centrum vol historische gebouwen en leuke winkeltjes. Wanneer je in oktober in Malaga bent, kun je op bijna elke hoek van de straat een kraampje vinden met gepofte kastanjes. Deze zoete herfstdelicatesse is lekker warm en je kunt ze zo opeten!

Malaga

2. Malta, vanaf €47,- retour

Dit eiland is heel aangenaam om te bezoeken in de herfstperiode. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 23 graden, wat de perfecte temperatuur is om een jeepsafari te maken over het eiland. Malta is omringd door prachtig blauw water. Een boottocht naar Gozo, Comino of de Blue Lagoon mag je dus niet missen! Ben je wat sportiever aangelegd? Bezoek het eiland dan in november, wanneer de ‘Malta International Challange Marathon’ plaatsvindt. De route van deze marathon gaat dwars over het eiland en duurt drie dagen lang. Erg leuk om een keer mee te maken!

Malta

3. Tenerife, vanaf €79,- retour

Op dit Canarische eiland is het prima vertoeven in de herfst. De temperaturen lopen dan nog op tot ongeveer 25 graden. Uniek aan Tenerife is het vulkanische landschap. In Nationaal park El Teide vind je vulkanen, kraters en gefossiliseerde lava. Naast de mooie natuur vind je hier ook mooie dorpjes en kun je overnachten in fijne hotels. ’s Avonds is het heerlijk om nog even langs de 14 kilometer lange boulevard te lopen en een ijsje te eten.

Tenerife

4. Madeira, vanaf €129,- retour

In oktober is de natuur op Madeira op z’n mooist. Alles is groen en er zijn minder toeristen. Dit maakt de herfst de perfecte periode voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je vindt hier lange wandelroutes die door het UNESCO-werelderfgoed tussen Porto da Cruz en Santana lopen. Ook de temperatuur is er prima, gemiddeld is het er 21 graden in oktober. Door de unieke locatie van het eiland heb je zelfs kans om dolfijnen en walvissen te spotten!

Madeira

5. Cyprus, vanaf €141,- retour

Cyprus is met gemiddeld 27 graden in oktober nog een echte zomerbestemming te noemen. Je kan in deze tijd nog heerlijk aan het strand liggen en van de zon genieten. Het zeewater is ook nog lekker warm waardoor het dé bestemming voor duikliefhebbers is. Cyprus staat namelijk bekend om het heldere water en bijzondere duikstekken. Je vindt hier vele grotten en het wrak ‘Zenobia’. Wil je een dagje op pad? Bezoek dan de historische havenstad Paphos. Deze stad staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst UNESCO.

Cyprus

Gepost in Top 10's | 1801 keer gelezen

Tags: , , ,


Reacties

richard welgraven07/10/2018 10:26

supermooi stuk voor stuk!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *