Travel Blog

jul 13

Zes leuke steden in Frankrijk

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

De Tour de France is eigenlijk een drie weken lang durende promofilm voor Frankrijk. Want zelfs als je niet van wielrennen houdt, zijn de urenlange live-uitzendingen op tv heerlijk om naar te kijken. De snelle motorcamera’s en laagvliegende helicams tonen je het mooiste dat Frankrijk te bieden heeft – van glooiende, groene heuvellandschappen tot ruige berghellingen, en van pittoreske dorpjes tussen paarse lavendelvelden tot bruisende metropolen.

Heb je van al die tour-uitzendingen inmiddels zin gekregen om Frankrijk zelf te ontdekken? We geven je zes tips voor verrassend leuke, maar iets minder bekende Franse steden.

Montpellier

Meer dan 20% van de 250.000 inwoners is student, waardoor het Zuid-Franse Montpellier een bijzonder levendige stad is. Daarnaast heeft Montpellier met diverse paleizen, een sfeervol stadscentrum en een tiental musea veel te bieden voor de echte citytrip-fanaat.

montpellier

 

Toulouse

Niet ver van Montpellier ligt Toulouse. Met bijna 450.000 inwoners is het de vierde stad van Frankrijk, na Parijs, Lyon en Marseille. Eigenlijk is het vreemd dat de eerste drie steden van Frankrijk, maar ook steden als Nice en Lille, aanzienlijk bekender zijn bij ons. Ook als je kijkt naar de vele interessante bezienswaardigheden in Toulouse, zoals de Saint-Étiennekathedraal en de oude Romeinse arena.

toulouse

 

Metz

Metz is typisch zo’n stad die je – als je vaker met de auto naar Zuid-Frankrijk op vakantie bent geweest – vooral van de verkeersborden kent. Vlak na de grens met Luxemburg is het de eerste grote stad die je passeert. En eigenlijk zijn Centre Pompidou en de enorme Kathdraal van Metz al reden genoeg om even van je route richting de soleil af te wijken, en een tussenstop in Metz te maken.

metz

 

Bordeaux

Bordeaux minder bekend? Dat kent toch iedereen? Klopt, maar dan vooral de gelijknamige wijnstreek en -soort, en niet de 250.000 inwoners tellende stad vlakbij de Franse westkust. Bordeaux heeft een heerlijke ligging, aan de rivier de Gironde, en beschikt over het grootste plein van Frankrijk, Place des Quinconces. En het centrum rondom dat plein beschikt over vele uitstekende plekken om de lokale rode specialiteiten te proberen.

bordeaux

 

Nantes

Net onder de regio Bretagne, op de plek waar de rivieren Erdre en Sèvre samenkomen met de Loire, ligt de havenstad Nantes. De stad combineert de Atlantische ruigheid met een Franse stadse sfeer. Eén van de toeristische trekpleisters in Nantes is Château des ducs de Bretagne, een groot kasteel in het centrum van de stad.

nantes

 

Perpignan

Eigenlijk is Perpignan een on-Franse stad. Op zich niet vreemd, want het 115.000 inwoners tellende bergstadje ligt nog geen 30 kilometer van de Spaanse grens. Dankzij deze ligging heeft Perpignan een Catalaanse uitstraling. Perpignan mixt het beste van de Franse en Spaanse cultuur en is daardoor de ideale overgang van de Tour de France naar de Vuelta d’España, die volgende maand van start gaat.

perpignan

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 26118 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *