Travel Blog

jul 11

Canarische Eilanden: de kenmerken én goedkoopste tickets

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Zonder twijfel behoren de Canarische Eilanden tot de populairste zonbestemmingen deze zomer. Veel hotels op de Spaanse eilandengroep zitten al (bijna) volgeboekt. Toch kun je nog steeds relatief goedkoop naar de Canarische Eilanden vliegen.

We keken naar de kenmerken van alle Canarische Eilanden die met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland te bereiken zijn, en zochten naar de voordeligste vliegtickets bij vertrek in juli of augustus.

Tenerife

Kenmerken: Het grootste, meest drukbevolkte en meest toeristische eiland, met Europa’s grootste vulkaan; de Teide. Heeft het meest bruisende nachtleven van de eilandengroep.

Vliegtickets: retour vanaf €177 p.p.

Tenerife

 

Lanzarote

Kenmerken: Vrij klein eiland (2x Texel) met het beroemde, zwarte maanlandschap van Timanfaya National Park. Minder toeristisch en heeft maar één echte stad; Arrecife. Hier proef je het authentieke eilandgevoel.

Vliegtickets: retour vanaf €94 p.p.

Lanzarote

 

Gran Canaria

Kenmerken: Heeft met Las Palmas de grootste stad van de Canarische Eilanden en is na Tenerife het meest toeristische eiland. Heeft, met Calle Triana, het leukste winkelgebied van de eilandengroep.

Vliegtickets: retour vanaf €217 p.p.

gran canaria

 

Fuerteventura

Kenmerken: Windrijk en daardoor ideaal voor (kite)surfers. Groot, maar dunbevolkt eiland (het telt meer geiten dan inwoners) met prachtige zandstranden, een strakblauwe zee en veel variatie in de natuur.

Vliegtickets: retour vanaf €151 p.p.

Fuerteventura

 

La Palma

Kenmerken: Eén van de kleinste en meest westelijk gelegen Canarische Eilanden. Natuureiland bij uitstek, vooral in trek bij ecotoeristen en wandelaars. Ruige, maar relatief groene landschappen met idyllische dorpjes.

Vliegtickets: retour vanaf €171 p.p.

La Palma

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Vliegen | 5214 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *