Travel Blog

sep 14

De vliegvelden van Sardinië

Gepost in Vliegen | geplaatst door Linda Folkers

Het Italiaanse eiland Sardinië is het op-één-na grootste eiland van de Middellandse Zee; enkel Sicilië is groter. Qua oppervlakte is het eiland slechts net iets kleiner dan België en dan is het logisch dat er op Sardinië meerdere luchthavens zijn. We zetten de belangrijkste vliegvelden van Sardinië voor je op een rij.

Alghero

De havenstad aan de westkust van Sardinië wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd. De Catalaanse invloeden zijn overal te zien – van het straatbeeld (inclusief de straatnaamborden) tot de menukaarten. Alghero-Fertilia Airport ligt ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Alghero. Vanuit Nederland wordt op Alghero gevlogen door Corendon (Maastricht en Amsterdam, in het hoogseizoen) en Ryanair (vanaf Eindhoven), vanuit België kun je met Ryanair vliegen vanaf Brussel-Charleroi.

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Alghero

Cagliari

De hoofdstad van het eiland telt ongeveer 150.000 inwoners en ligt aan de zuidkant van Sardinië. Vanaf Aeroporto di Cagliari-Elmas is het ongeveer 7 kilometer rijden naar het centrum van Cagliari. Je kunt op Cagliari vliegen vanaf Amsterdam (KLM), Brussel (TUIfly) of het Duitse Weeze (Ryanair).

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Cagliari

Olbia

De meeste toeristen zijn te vinden in het noordoosten van Sardinië, langs de luxueuze Costa Smeralda. Zij kunnen het beste vliegen op Olbia, dat de grootste stad aan de noordzijde van Sardinië is. Je kunt vanuit Amsterdam (Easyjet en Transavia) of Brussel (Brussels Airlines of TUIfly) vliegen op Aeroporto di Olbia-Costa Smeralda, dat ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Olbia ligt.

Hier vind je de goedkoopste vliegtickets naar Olbia

Gepost in Vliegen | 24636 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *