Travel Blog

okt 31

5 absolute must do’s in Singapore

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Linda Folkers

Singapore is de perfecte stop-over bestemming. Het kleinste land van Azië is supermodern en barst van de toffe bezienswaardigheden. Naast de bekende highlights vind je er ook nog een aantal hidden gems. Vind je het lastig om te kiezen uit alle leuke plekjes? Wij helpen je op weg met vijf dingen die je absoluut gedaan moet hebben!

1   Geniet van het uitzicht bij Gardens by the Bay

Gardens by the Bay is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden van Singapore. Het 101 hectare grote park draagt bij aan Singapore’s visie om een stad in een tuin te worden. En ze zijn aardig op weg! Je bezoekt hier onder andere ’s werelds grootste kas, de Flower Dome, en de OCBC Skyway. Wandel tussen de Supertrees op deze 22 meter hoge brug en geniet van de prachtige panoramische uitzichten over de stad. Wil je een extra speciaal uitzicht? Bezoek het park dan tijdens de gratis lichtshow in de avond.
 
Gardens by the Bay
In Gardens by the Bay vind je 25 tot 50 meter hoge Supertrees

2   Maak een ritje in de Singapore Flyer

Een ritje in het reuzenrad van Singapore mag niet ontbreken op je to do list – als je geen hoogtevrees hebt natuurlijk! De Flyer is namelijk 165 meter hoog en was daarmee tot 2014 het grootste reuzenrad ter wereld. Spectaculaire uitzichten over de Marina Skyline zijn hier gegarandeerd. Bij helder weer kun je zelfs tot Indonesië en Maleisië kijken!
 
Skyline van Singapore
De Flyer is niet te missen in Singapore’s skyline

3   Bezoek de kleurrijke wijk Katong

Wil je na het zien van de grote highlights de stad ook ervaren als een local? Bezoek dan het voormalige vissersdorpje Katong. Er zijn maar weinig toeristen die hun weg vinden naar deze kleurrijke wijk. Hier ervaar je dus nog het echte authentieke Singapore! De stad staat bekend als een paradijs voor foodies en ook hier zijn de opties om lekker te eten eindeloos. Je mag de wijk dan ook niet verlaten zonder de lokale specialiteit Katong Laksa (pittige noedelsoep) te hebben geproefd!
 
Kleurrijk Katong
Het authentieke Katong is de kleurrijkste wijk van Singapore

4   Trek de natuur in op Pulau Ubin

Ontsnappen aan de drukte van de stad doe je op Pulau Ubin, een eiland gelegen tussen Singapore en Maleisië. In ongeveer 15 minuten met de ferry bereik je ultieme rust! Op het eiland wonen namelijk niet meer dan honderd mensen. Heb je maar weinig tijd om het eiland te verkennen? Breng dan zeker een bezoek aan de Check Jawa Wetlands. Hier wandel je onder andere over de één kilometer lange boardwalk en beklim je de Jawi toren voor een uitzicht over de jungle!
 
Chek Jawa Wetlands
De één kilometer lange boardwalk van de Check Jawa Wetlands

5   Curry’s eten en tempels bezoeken in Little India

Bezoek een stukje India in Singapore! Dit is misschien wel de meest knusse wijk van de stad. Je wordt hier verwelkomd door de intense geuren, kleuren en een drukte van belang. Bestel een overheerlijke curry op Serangoon Road en bezoek één van de indrukwekkende kleurrijke tempels. Als je tijdens je bezoek aan Singapore nog even goed wilt shoppen, ben je hier op de juiste plek. Little India Arcade staat bekend om zijn grote aanbod aan Indiase winkeltjes vol specerijen, kleding en kunst!
 
Little India
Sri Vadapathira Kaliamman is één van de kleurrijke tempels in Little India

Gepost in Tix.nl | 3149 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

rudie11/11/2018 18:06

Ben er diverse keren geweest. Er is nog veel meer te doen in dit mini staatje; ga vooral naar de Botanical gardens. Singapore river boat trip is leuk maar voral de kades afgeladen met restaurants en toeristen. Drank is duur!


richard welgraven02/11/2018 09:30

wat geweldig mooi daar,zou te gek zijn om naar toe te gaan ,ik vind azie echt fantastisch de tempels zijn heel indrukwekkend ,het land de cultuur geweldig!


sylvia bakker31/10/2018 10:44

Lijkt me een geweldige stad om naar toe te gaan,heel kleurrijk en divers en geweldig veel te zien en om te bezoeken


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *