Travel Blog

sep 07

72 uur in de tuinstad met Singapore Airlines

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Redactie Tix

Ben je van plan om richting Australië of Nieuw-Zeeland te gaan? Begin je avontuur al vanaf het moment dat je in de Airbus A350 stapt van Singapore Airlines welke iedere ochtend vertrekt vanaf Amsterdam. Vliegen met deze 5-sterren luchtvaartmaatschappij is een reis die je net als je eindbestemming niet zult vergeten. Benieuwd waarom niet?

Aan boord van het toestel wordt elke 2 à 3 minuten de lucht compleet ververst en gefilterd en dankzij speciaal ontworpen verlichting heb je minder last van een jetlag. In de Airbus A350 is een Business Class, Premium Economy Class en Economy Class, allen speciaal ingericht voor langeafstandsvluchten. In de Economy Class kun je al 30 kg ruimbagage meenemen. Tevens vind je in alle klassen een Inflight Entertainment systeem, waarmee je door alle films en muziek hoopt dat de vlucht nog nét een half uurtje langer duurt.

In de Business Class en Premium Economy Class kun je naast de maaltijden die aan boord geserveerd worden, ook via het Book the Cook programma kiezen uit verschillende gerechten die ter plekke klaargemaakt worden. Nog een voordeel van Singapore Airlines? Tijdens je stop in Singapore kun je kiezen voor een verblijf in één van hun drie-, vier- of vijfsterrenhotel en gratis ritten maken in de Singapore Airlines hop-on-bus. Laat Singapore nou net de pérfecte stop-over zijn. Reis met Singapore Airlines en haal het beste uit je reis en 72 uur in Singapore!

Dag 1: De must-sees van Singapore

Na een ontspannende vlucht met Singapore Airlines kom je aan op Changi Airport. Tijd om de tuinstad te verkennen! In ongeveer 30 minuten brengt de trein of metro je naar het centrum van de stad. Begin je stop-over met de belangrijkste highlights van Singapore. De meest herkenbare bezienswaardigheid van de stad is de Gardens by the Bay, een natuurpark met verschillende tuinen. Een must-see is Supertree Grove, waar je je tussen de 25 tot 50 meter hoge metalen bomen waant. Vanaf de 128 meter lange loopbrug geniet je van spectaculaire uitzichten.

Gardens by the Bay
Supertree Grove in Gardens by the Bay
 
Voor meer panoramische uitzichten ga je naar het Sands SkyPark Observation Deck. Dit is ook de plek waar je een duik kunt nemen in ’s wereld grootste Infinity Pool! Sluit je dag af in het gezellige Clarke Quay met een diner in één van de vele restaurants. Als je nog energie over hebt na deze eerste dag, vind je hier ook een groot aanbod aan clubs en rooftop bars voor een avondje uit!

Marina Bay Sands
’s Werelds grootste Infinity Pool vind je in Singapore

Dag 2: Attracties en stranden op Sentosa Island

De meest spectaculaire manier om Sentosa Island te bereiken is door een ritje te nemen met de kabelbaan. Eenmaal op het tropische eiland vind je genoeg bezienswaardigheden om je gemakkelijk een paar dagen te kunnen vermaken. Liefhebbers van themaparken bezoeken Universal Studios, dat geheel in het teken staat van Hollywood. De onderwaterwereld ontdek je in het immense South East Asia Aquarium. Ben je meer een strandliefhebber? Kies er dan voor om te relaxen op één van de drie aangelegde gouden zandstranden met gezellige beachbars.

Goudgele zandstranden
Relaxen doe je op de gouden zandstranden van Sentosa

Dag 3: Shop ‘til you drop en Little India

Je kunt Singapore niet verlaten zonder een moment te plannen om eens goed te shoppen. Je vindt hier namelijk één van de beroemdste winkelstraten van Azië! De 2 kilometer lange Orchard Road barst van de winkelcentra, restaurantjes en koffietentjes. Voor goede koopjes ga je naar Bugis Street, de grootste winkelstraat van de stad met meer dan 600 winkels.

Dat Singapore een mix van culturen is, merk je goed aan de verschillende etnische wijken. Een aanrader is het bruisende Little India. Shop hier nog even verder in het Mustafa Centre, geniet van de heerlijke Indiase curries en bewonder de Hindoeïstische tempels. Niet te missen is de kleurrijke Sri Veeramakaliamman tempel. Dit is de belangrijkste highlight van Little India en tevens één van de oudste tempels in de stad.

Little India
De kleurrijke Sri Veeramakaliamman tempel

Gepost in Tix.nl | 1333 keer gelezen

Tags: , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *