Travel Blog

jun 28

72 uur in dynamisch Beijing met China Southern Airlines

Gepost in Tix.nl | geplaatst door Redactie Tix

Beijing is voor veel reizigers hét startpunt van een reis door China. En dat is niet voor niets! Hier vind je een unieke mix van eeuwenoude tradities en de moderne wereld. Met China Southern Airlines vlieg je nu direct van Amsterdam naar deze dynamische stad. Ook tijdens je bezoek aan een andere bestemming zoals Korea of Hong Kong mag een stopover in Beijing eigenlijk niet ontbreken. Je kunt zonder visum maximaal 72 uur in de stad verblijven. Die uren heb je wel nodig, er is hier zoveel te zien en te doen! Het is dus verstandig je bezoek vooraf goed te plannen. Ontdek het beste van dynamisch Beijing in 72 uur!

Dag 1: De Verboden Stad, Tiananmenplein en karaoke

Ni Hao! Op de luchthaven neem je een taxi en ben je in zo’n 30 minuten in het centrum van de stad. Start je reis direct met een kopje thee in een authentiek theehuis. Daarna is het tijd voor één van de belangrijkste bezienswaardigheden: de Verboden Stad. In dit enorme paleis kun je gemakkelijk verdwalen en alle interessante gebouwen en kunstgalerijen bezichtigen. Heb je tijd over? Bezoek dan ook het Tiananmenplein, het grootste plein ter wereld, wat op loopafstand van de Verboden Stad ligt. Na een dag vol cultuur, ontdek je het nachtleven in het populairste uitgaansgebied Sanlitun in de wijk Chaoyang. Net als in vele andere Aziatische landen is karaoke hier immens populair!


Bewonder de gedetailleerde architectuur in de Verboden Stad

Dag 2: Bezoek een wereldwonder

Je kunt Beijing niet verlaten zonder een bezoekje aan één van de Zeven Wereldwonderen: de Chinese Muur. Deze overweldigende 6.000 kilometer lange trekpleister is op meerdere plekken te bezoeken. Vanuit Beijing zijn de dichtbij gelegen plaatsjes Badaling en Juyongguan gemakkelijk te bereiken met de bus of trein. Hier wemelt het van zowel Chinese toeristen als internationale bezoekers. Rustzoekers kunnen dus beter iets verder doorreizen naar de plaatsjes Mutianyu en Huanghuachen. Waag de klim en bewonder de prachtige vergezichten vanaf dit unieke bouwwerk.


De Chinese Muur is hét hoogtepunt tijdens je bezoek aan Beijing

Dag 3: Authentieke wijkjes en street food

Vandaag is het tijd om het lokale leven van Beijing te ervaren in een Hutong. In de gehele stad, en ook rond het stadscentrum, vind je ongeveer duizend van deze authentieke wijkjes. In de wirwar van knusse straatjes proef je de sfeer van het echte China. Beweeg je in de avond naar de Wangfuijing Snack Market, gelegen in een zijstraat van de winkelstraat Wangfuijing Dajie. Van dumplings tot gefrituurde zeester: hier vind je het lekkerste en meest bizarre Chinese street food. Probeer de traditionele Pekingeend en je bezoek aan Beijing is compleet!


Knusse straatjes van een Hutong

 

Met China Southern Airlines vlieg je van Amsterdam naar Beijing met de super-de-luxe Airbus A380. Dit toestel heeft 3 klassen aan boord: First Class, Business Class en Economy Class. De First Class bestaat uit 8 privé cabins waarin je geniet van ultieme luxe en exclusiviteit. De Business Class is uitgerust met full-flat stoelen met directe toegang tot het gangpad. En ook in Economy Class geniet je nu van extra ruimte. Vanuit Beijing vlieg je door naar diverse bestemmingen zoals Korea of Hong Kong.

Boek je vlucht met China Southern Airlines


De 3 klassen aan boord van de Airbus A380

Gepost in Tix.nl | 1447 keer gelezen

Tags: , , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *