Travel Blog

apr 06

5x Heerlijk voorjaar in Berlijn

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Marjolein van der Kolk

Berlijn heeft hele uitgesproken seizoenen en elk jaargetijde heeft zo zijn charme. Het meest kleurrijke en vrolijke seizoen is echter ongetwijfeld de lente. Na een forse winterperiode met veel vorst en sneeuw – die soms wel enkele maanden kan duren – zijn de Berlijners des te blijer als er weer wat zon gevangen kan worden. Volle terrasjes dus! Wat er nog meer leuk in om te doen tijdens de lente in Berlijn? In dit artikel deel ik mijn favoriete activiteiten!

1. De bloesem van de Duitse hereniging bewonderen

Na de val van de Berlijnse Muur heeft een Japanse televisiezender een grote inzamelingsactie georganiseerd om Berlijn op te vrolijker met sakura. De typische Japanse kersenbloesem is op enkelen plekken waar ooit de Berlijnse Muur stond te bewonderen. Zo vind je de bloesem onder andere in de Lohmühler Straße en in de Schwedter Straße. In de Gärten der Welt staan de mooiste bloesems en daar wordt ook het jaarlijkse kersenbloesemfeest georganiseerd.

Lente 2

 

2. Romantisch bootje varen op de Neuer See

Tiergarten is de groene long van Berlijn. Het grootste, oudste en meest bekende stadspark van de stad leent zich uitstekend voor een lentewandeling. Helemaal leuk is het om een roeibootje te huren bij de Neuer See. Terwijl je heerlijk op het water dobbert, vergeet je bijna dat je midden in de stad bent!

3. Door de paleistuinen van Charlottenburg wandelen

In geen enkele stadsgids ontbreekt het Schloss Charlottenburg. Persoonlijk vind ik vooral de paleistuinen achter het pompeuze slot een bezoekje waard. Geïnspireerd zijn ze op de Engelse tuinenarchitectuur en met al haar rechte paden en weelderige bloempotten is het bijna on-Berlijns mooi. Als de bloemenperken in bloei staan is het hier een grote bloemenzee. Een prachtig gezicht!

Lente 3

 

4. Dansen op straat tijdens het Karneval der Kulturen

De lente is het seizoen van de straatfestivals in Berlijn. Mijn favoriet is het Karneval der Kulturen, waar – zoals de naam al doet verklappen – een veelvoud aan culturen samenkomt om carnaval te vieren. Een stoet met bont uitgedoste karren, uitbundige dansers en danseressen en vrolijke muziek trekt door de straten van Kreuzberg. Groepen uit Brazilië, Congo, China en nog veel meer landen wereldwijd zijn vertegenwoordigd. Gooi die heupen maar los!

Lente 1

 

5. Chillen in een strandstoel

Ondanks dat Berlijn (helaas!) niet beschikt over zee en strand, hebben we wel het geluk beschikking te hebben over talloze strandbars. Langs de rivier de Spree vind je ze overal! Men neme wat zand, strandstoelen en een zomers muziekje, en je perfecte relaxplekje is compleet. Enkele van mijn favoriete strandbars zijn Yaam (reggaesfeer en Afrikaans street food), Holzmarkt (hippiesfeer en blik op de Fernsehturm) en Else (fijne open air feestjes waar je kunt dansen met je voeten in het zand).

Lente 4

 
Wil je nog meer Berlijn-tips die niet alleen in de lente, maar het hele jaar door aantrekkelijk zijn? Kijk dan op deze pagina met bezienswaardigheden Berlijn.

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 1640 keer gelezen

Tags:


Reacties

inzamelingsactie12/09/2023 11:05

Dit is precies wat onze gemeenschap nodig heeft, een inzamelingsactie bite the dust het verschil maakt. Ik ben er jogs operation dat ik kan bijdragen aan deze geweldige zaak. Laten we blijven doneren en delen om deze inzamelingsactie toddler een groot succes te maken!


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *