Travel Blog

Philip Briggs

Reisjournalist en reisgidsauteur Philip Briggs is geboren in Groot Brittannië, maar groeide op in Zuid Afrika. Sinds eind jaren-'80 reist hij door heel Afrika, met af en toe een uitstapje naar een ander continent.

Philip is auteur van diverse populaire Bradt Travel Guides en schreef ook voor onder meer Frommer's, BBC Wildlife en Wanderlust. Philip is getrouwd met de veelgeprezen natuurfotografe Ariadne van Zandbergen en woont in Zuid Afrika.

okt 10

Paramaribo: houten hoofdstad van Suriname

geplaatst door Philip Briggs

Paramaribo is de laagdrempelige hoofdstad van Suriname en er is genoeg te zien. De stad ligt aan de rivier de Paramaribo en heeft een enorme culturele diversiteit, met inwoners die van oorsprong uit Europa, West-Afrika, Indonesië, India en China komen. De hoofdstad telt slechts een kleine 250.000 inwoners. De binnenstad van Paramaribo is vooral bekend… Lees verder »

sep 19

Safari-tips van een Afrika-expert

geplaatst door Philip Briggs

Heb jij plannen om op safari te gaan, of droom je er van om dat ooit te doen? Philip Briggs, auteur van diverse reisgidsen over meer dan een dozijn landen in Afrika, geeft tips voor beginnende safari-reizigers. Goede voorbereiding is het halve werk Er is geen beste of slechtste safaribestemming in Afrika, maar de meeste… Lees verder »

sep 03

Kaapstad: aan de voet van de Tafelberg

geplaatst door Philip Briggs

Kaapstad is de meest verleidelijke stad van Afrika. Velen menen zelfs dat de stad kan wedijveren met parels als Rio de Janeiro of Venetië, in de strijd om de titel ‘mooiste stad ter wereld’. De ligging is simpelweg magnifiek. De stadskern van Kaapstad ligt op de zuidelijke voet van de Tafelberg, uitkijkend over het golvende… Lees verder »