Travel Blog

jun 25

Barcelona voor de eerste keer

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Marta Rubio

Ga je voor het eerst naar Barcelona? Dan zijn er een aantal must do’s die niet op je lijst mogen ontbreken: van een bezoekje aan de beroemde Sagrada Família of het Park Güell tot aan tapas eten. Marta Rubio, Barcelona-expert en eigenaresse van de site HolaBarcelona.nl, vertelt wat je tijdens een eerste bezoek aan Barcelona absoluut niet mag missen, en wat je beter kunt overslaan.

Rondstruinen door het oude centrum

In Barcelona kun je vele bezienswaardigheden en interessante gebouwen al lopend zien. Het oude centrum, gevormd door de Barri Gòtic en El Born, leent zich hier uitstekend voor. Van de Kathedraal tot aan de Ramblas, de versmarkt La Boqueria, de Columbuszuil of de Plaça del Rei: alles is heel mooi lopend te bereiken. Daarna kun je je tour bij een van de vele restaurants in El Born afsluiten.

barri-gotic

 

Het Modernisme ontdekken

Qua architectuur heeft Barcelona veel moois te bieden, maar de stad staat vooral bekend om de gebouwen van Gaudí, dat onder de Modernisme stijl vallen. Gaudí’s werkstukken zijn een ware must om te zien en zijn daarom vaak ook heel druk. Mijn tip: reserveer bij drukbezochte bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família, het Park Güell of de Casa Milà altijd je kaarten van tevoren online (dit kan vaak ook bij Tix.nl!) om zo de lange rijen te vermijden.

Casa Mila

 

Mooiste uitzicht spotten

Hoewel je bovenop de Sagrada Família van een heel mooi uitzicht kunt genieten, zijn er nog veel meer plekken waarvan je van een bevoorrecht uitzicht over de stad kunt genieten. Bij een eerste keer Barcelona hoort het uitzicht vanaf de Montjuïc-berg er gewoon bij. Tijdens je bezoek aan deze berg kun je ook nog andere schatten ontdekken zoals het Kasteel van Montjuïc en het Palau Nacional, dat het museum voor Catalaanse kunst herbergt. Een ander mooi uitkijkpunt, dat ook een leuk kinderpretpark herbergt, is dat van Tibidabo.

Uitzicht vanaf Kasteel Montjuïc-1

 

Kunst en cultuur snuiven

Barcelona zit bomvol interessante musea en tentoonstellingen. Van geschiedenis en kunst tot aan wetenschap en cultuur: je kunt van alles zien en leren! Mijn favoriete musea zijn het museum over de geschiedenis en het Romeinse verleden van Barcelona, het Museu d’Història de la Ciutat, en het Catalaanse kunstmuseum MNAC, waar je onder andere werken van Picasso, Miró en Dalí kunt bewonderen. Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het FC Barcelona museum uiteraard een must.

mnac
Museu Nacional d’Art de Catalunya, of kortweg MNAC

 

Doe als de locals doen!

Wellicht een cliché, maar de beste manier om een stad te ervaren is door te doen wat de locals doen. Wat in Barcelona neerkomt op:

1. Ga op Spaanse tijden eten; dat is lunchen na 14:00 uur en avondeten om 21:00 uur met een lekker tussendoortje in de vooravond.

2. Ga niet bij de restaurants aan de Ramblas eten en kies voor de restaurants waar je de locals ziet eten.

3. Neem de metro gerust, maar pas hier op voor zakkenrollers.

4. Doe boodschappen bij de lokale markt, tussen alle mooie kraampjes met verse producten.

5. Ontwijk het toeristische strand van La Barceloneta en geniet van de authenticiteit en de rust van het strand bij Poblenou.

6. Stappen in Barcelona doe je na middernacht. Je begint met een drankje in de kroeg en eindigt dansend bij een van de vele discotheken.

7. Bezoek de lokale evenementen en Catalaanse festiviteiten – deze zijn vaak gratis. Check hiervoor de evenementenagenda van de Barcelonezen.

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 391 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

ans26/06/2015 17:25

wij gaan dit jaar in ieder geval een dagje naar barcelona, maar wij hebben een hondje bij ....... waar kunnen wij dan overal terecht??


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *