Travel Blog

mrt 18

Voorjaar in Barcelona

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Marta Rubio

Het voorjaar is een mooie periode om naar Barcelona te gaan: de warmere temperaturen en de lentezon zullen je verwelkomen, terwijl speciale feestdagen en evenementen zoals Sant Jordi je bezoek aan Barcelona extra mooi zullen maken. Als je van plan bent om in het voorjaar naar Barcelona te gaan, dan zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag missen. Marta van HolaBarcelona.nl legt ze uit!

Pasen op z’n Spaans

Paasvakantie in Spanje vieren betekent een hele week van feest, Palmpasenstokken, straat processies en chocola. We beginnen met Palmzondag en eindigen op Tweede Paasdag met een lekkere chocoladetaart als toetje, de Mona de Pascua. Tijdens deze week kun je verschillende paasoptochten op straat mee maken, al zijn de processies op Goede Vrijdag in de stad het meest beroemd.

pasen-barcelona

 

Lekker smullen van de chocola

Tijdens pasen kun je er niet om heen: alle bakkerijen in de stad hebben dan pronkstukken van chocola in hun etalage staan. Dit is de chocolade paastaart, de Mona de pascua, waarmee peetooms op de Tweede Paasdag hun peetkinderen verrassen. Grote chocolade paaseieren, chocoladefiguurtjes en kleurrijke veren horen hierbij. Voor de lekkerste en mooiste paastaarten ga je naar Escribà (Gran Via de les Corts Catalanes, 546).

mona-de-pascua-barcelona
Een vitrine vol kleurrijke chocoladetraktaties voor Mona de Pascua

 

Een dansend ei

Een van de meest bijzondere evenementen tijdens de lente is dat van de L’Ou com balla, oftewel het dansende ei. Zo worden de patio’s bij verschillende locaties in de historische binnenstad rond Sacramentsdag mooi met bloemen versierd. En op de waterstraal in de fonteinen danst een uitgehold ei, welke geluk voor de stad zou brengen. Ga bijvoorbeeld naar het Palau del Lloctinent (Plaça del Rei), Casa de l’Ardiaca (Carrer de Santa Llúcia, 1) en Museu Frederic Marès (Plaça Sant Iu, 5) om van dit unieke en indrukwekkende schouwspel te genieten.

Dag van de liefde en de boeken

Op 23 april vieren we Sant Jordi, de patroonheilige van Catalonië en de dag van de liefde en de boeken. De straten in Barcelona worden dan gevuld met kraampjes waar boeken en rozen verkocht worden. Vooral op de Ramblas en het Passeig de Gràcia is het extra druk. De traditie is dat mannen een roos voor hun geliefde moeten kopen, en vrouwen een boek voor hun man.

Sant Jordi
Inkopen doen voor Sant Jordi

 

Parken in volle bloei

Een mooi moment om naar het park te gaan is uiteraard in de lente, wanneer de meeste bloemen volop in bloei staan. Een bijzonder park dat je niet mag missen is het Parc de Cervantes (Avinguda Diagonal, 706), waar een zeer indrukwekkende rozentuin is te vinden en waar ieder jaar in mei een internationale rozenwedstrijd wordt gehouden.

 

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 1241 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *