Travel Blog

aug 13

De leukste pretparken van Europa

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Het favoriete uitje van kinderen – zowel thuis als op vakantie – is ongetwijfeld een bezoek aan pretpark. Snelle achtbanen, spetterende wildwaterbanen en andere spannende attracties zorgen voor veel plezier. Wil je een bezoek brengen aan de Ć”llerleukste pretparken? Denk dan eens aan Ć©Ć©n van deze tien attractieparken.

1  Europa-Park, Rust (Duitsland)

Europa-Park ligt tegen de Franse grens bij Freiburg im Breisgau, in het zuiden van Duitsland. Met ruim 5,5 miljoen bezoekers per jaar is Europa-Park het grootste attractiepark van onze oosterburen. Dat betekent echter niet dat je er continu in de rij moet staan, want het pretpark beschikt over liefst 61 attracties, waaronder 13 achtbanen. Tickets kosten ongeveer 45 euro per persoon.

Europa-Park

 

2  Efteling, Kaatsheuvel (Nederland)

Noem het chauvinistisch, maar we scharen De Efteling ook tot de leukste pretparken van Europa. Jaarlijks verwelkomt het sprookjesachtige themapark in de Brabantse bossen ruim 5 miljoen bezoekers, waarmee het zelfs Ć©Ć©n van de 25 best bezochte attractieparken ter wereld is. Een toegangsbewijs kost gemiddeld iets minder dan 40 euro.

Efteling

 

3  PortAventura World, Salou (Spanje)

Dit bij vakantiegangers populaire pretpark aan de Spaanse Costa Dorada bestaat uit PortAventura Park en PortAventura Aquatic Park en is in 2017 uitgebreid met Ferrari World. In het Ferrari-themapark vind je onder meer de snelste achtbaan van Europa: Red Force gaat 180 kilometer per uur! Een ticket voor beide attractieparken kost 55 euro. Als je ook het waterpark wilt bezoeken komt daar 30 euro bij, maar dan heb je wel 3 dagen toegang tot alle parken.

PortAventura Ferrari World

 

4  Disneyland Paris, Parijs (Frankrijk)

Disneyland Paris is niet alleen het bekendste pretpark van Europa, maar met ruim 10 miljoen bezoekers per jaar ook het drukst bezochte attractiepark. Disneyland Paris bestaat uit twee delen: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park, die een gezamenlijke oppervlakte hebben van ruim 550.000m2. Een ticket voor een bezoek aan beide parken bij Parijs kost, afhankelijk van het moment van boeken en bezoek, tussen de 68 en 99 euro.

Disneyland Paris
Foto:Wikimedia Commons

 

5  Alton Towers, Stoke-on-Trent (Engeland)

HĆ©t thrill-ride park van Engeland ligt precies tussen Manchester en Birmingham. Alton Towers heeft 11 themagebieden, maar is vooral bekend vanwege de spectaculaire achtbanen. Je kunt kiezen uit 9 supersnelle attracties, waarvan Galactica, Nemesis en Oblivion het meest populair zijn. Een ticket kost omgerekend zo’n 38 euro.

Alton Towers

 

6  Gardaland, Castelnuovo del Garda (ItaliĆ«)

Nog een attractiepark dat vooral door vakantiegangers bezocht wordt. Gardaland ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan het Gardameer in Noord-Italiƫ. Met ongeveer 2,8 miljoen bezoekers per jaar is Gardaland, dat 36 attracties heeft, het drukst bezochte pretpark van Italiƫ. Een toegangskaartje kost 36 euro en voor 7,50 extra kun je ook het naastgelegen Gardaland Aquarium bezoeken.

Gardaland

 

7  Bobbejaanland, Lichtaart (BelgiĆ«)

Bobbejaanland – genoemd naar de oprichter Bobbejaan Schoepen – ligt ongeveer 25 kilometer over de grens, op zo’n 35 kilometer ten oosten van Antwerpen. Het park telt meer dan 40 attracties, waaronder 7 snelle achtbanen, 5 waterattracties en 2 Virtual Reality-attracties. Afhankelijk van het moment van boeken en bezoek kost een ticket tussen de 20 en 37 euro.

Bobbejaanland
Foto:Wikimedia Commons

 

8  Movie Park Germany, Bottrop (Duitsland)

Van achtbaan Star Trek: Operation Enterprise tot kinderattractie Spongebob Splash Bash; de 7 achtbanen, 6 waterattracties en alle andere attracties in Movie Park Germany hebben allemaal een film- of televisiethema. Het park ligt niet ver over de Nederlandse grens bij Venlo, waardoor Movie Park Germany ook veel Nederlandse bezoekers aantrekt. Tickets kosten tussen de 27 en 42 euro.

Movie Park Germany
Foto:Wikimedia Commons

 

9  Liseberg, Gothenburg (Zweden)

Liseberg in het Zweedse Gothenburg (of Gƶteborg) is het grootste attractiepark van Scandinaviƫ. Het park heeft ongeveer 40 attracties, variƫrend van snelle achtbanen voor adrenalinejunks tot plezier voor de allerkleinsten in Kaninlandet. Een toegangskaartje kost ongeveer 45 euro.

Liseberg

 

10  Phantasialand, BrĆ¼hl (Duitsland)

Vanwege het sprookjesachtige thema wordt Phantasialand wel eens vergeleken met de Efteling, maar het pretpark vlak buiten Keulen is allesbehalve een Duitse Efteling-kopie. De afgelopen jaren is het park behoorlijk vernieuwd, waardoor het over relatief veel moderne attracties beschikt. Een toegangskaartje kost 45 euro in de winter, of 47,50 tijdens het zomerseizoen.

Phantasialand
Foto:Wikimedia Commons

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 6530 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *