Travel Blog

jul 11

Wat te doen rond het Gardameer?

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Het Italiaanse Gardameer is een mooie en zeer populaire vakantiebestemming. Vooral tijdens de zomermaanden slibben de oevers van het grootste meer van Italië dicht met toeristen. Nadeel van het Gardameer: zelfs in de kleinste dorpjes kan het bijzonder druk zijn. Het grote voordeel – naast de prachtige omgeving – is echter dat er meer dan genoeg te doen is. Zowel voor vakantiegangers mét kinderen, als voor mensen die zonder kinderen het Gardameer bezoeken.

Dingen om te doen rond het Gardameer mét kinderen
Bezienswaardigheden rond het Gardameer zonder kinderen

Dingen om te doen rond het Gardameer mét kinderen

Rond het Gardameer liggen vele tientallen kindvriendelijke campings. Hierdoor is de omgeving vooral in trek bij gezinnen die met de caravan of tent op vakantie gaan. En voor deze gezinnen is ontzettend veel te doen in de nabije omgeving van het Noord-Italiaanse meer.

Veel attractie- en waterparken liggen aan de zuidzijde van het meer, in de buurt van Peschiera del Garda, maar ook aan de andere kant van het Gardameer zijn voldoende kindvriendelijke uitstapjes te maken.

 

1. Busatte Adventure

Activiteitenpark – noordzijde – $$$$
Outdoor activiteitenpark Busatte Adventure ligt bij Torbole. Je vindt hier onder meer een 350 meter lange BMX-baan, wandelroutes, diverse sportvelden en een klimparcours.

2. Cascata del Varone

Natuur / watervallen – noordzijde – $$$$
Cascata del Varone is een natuurgebied met grotten en een waterval in de buurt van Riva del Garda. Ideaal om af te koelen tijdens een warme zomerdag.

3. Jungle Adventure Park

Attractiepark – oostzijde – $$$$
Actievelingen kunnen terecht in Jungle Adventure Park, dat diverse sportieve ontdek-parcoursen telt. Bezoek dit park om te klimmen, klauteren, abseilen en meer.

4. Canevaworld Movieland

Water- en attractiepark – zuidzijde – $$$$
Canevaworld Movieland heeft een groot aantal film- en seriegerelateerde attracties. Ga terug in de tijd in dinosaurus-avontuur Pangea, of ga onderwater in de U-571 Submarine Simulator.

5. Canevaworld Waterpark

Waterpark – zuidzijde – $$$$
Het naast Movieland gelegen waterpark is garantie voor urenlang waterplezier, met glijbanen en waterbanen als Anaconda, Black Hole en Crazy River. Beide parken zijn voor meerdere dagen te boeken met een (voordeliger) gecombineerd ticket.

6. Gardaland

Attractiepark – zuidzijde – $$$$
Een stukje zuidelijker, vlakbij Peschiera del Garda, ligt het grote pretpark Gardaland. Dit park heeft attracties voor de allerkleinsten (Peppa Pig Land) én de allergrootsten (San Andreas 4D).

7. Gardaland SEA LIFE Aquarium

Aquarium – zuidzijde – $$$$
Naast het pretpark is ook een groot aquarium gevestigd. Ideaal voor als je even de schaduw op wilt zoeken. Uiteraard is een bezoek aan het pretpark en het aquarium met elkaar te combineren.

8. Parco Natura Viva

Dierenpark – zuidzijde – $$$$
Een dierentuin met dieren in allerlei maten, van grote nijlpaarden en giraffen tot kleine insecten en vissen. Tickets kosten ongeveer 20 euro per persoon.

9. Vittoriale degli Italiani

Museumlandgoed – westzijde – $$$$
Vittoriale degli Italiani is eigenlijk een rariteitenkabinet, met diverse unieke verzamelingen en objecten. Loop rond op het landgoed en laat je verrassen.


De Blue Tornado is één van de 5 achtbanen in Gardaland

 

Bezienswaardigheden rond het Gardameer zonder kinderen

Reis je zonder kinderen? Dan staat een bezoek aan een Italiaans pretpark waarschijnlijk niet bovenaan je wensenlijstje. Deze bezienswaardigheden en dingen om te doen zijn in de meeste gevallen ook wel geschikt voor vakantiegangers met kinderen, maar met name ook voor iedereen die zonder kinderen reist.

 

10. Trente

Stedentrip – noordzijde – $$$$
Zo’n 30 kilometer ten noordoosten van het Gardameer ligt Trente. Deze eeuwenoude stad telt ongeveer 120.000 inwoners en telt diverse winkelcentra.

11. Castello di Arco

Archeologie / uitzicht – noordzijde – $$$$
Tussen de restanten van het Kasteel van Arco heb je, vanaf ongeveer 275 meter hoogte, een prachtig uitzicht over het Gardameer en de nabije omgeving.

12. MART Museum voor Moderne Kunst

Museum – noordzijde – $$$$
Liefhebber van moderne kunst, of heb je gewoon behoefte aan een middagje struinen bij airco-temperatuur? Dan is MART Museum voor Moderne Kunst een goede optie!

13. Monte Baldo

Natuur/ uitzicht / actief – oostzijde – $$$$
De bergketen aan de oostzijde van het Gardameer heeft pieken tot boven de 2.200 meter, die een prachtig uitzicht over het meer bieden. Ga te voet omhoog, of neem de kabelbaan naar boven.

14. Santuario Madonna della Corona

Kerk/ uitzicht – oostzijde – $$$$
Santuario Madonna della Corona is een uniek gelegen bedevaartskerk: de kerk ligt hoog tussen – of beter gezegd: tegen – de rotsen van de Monte Baldo.

15. Bardolino Wijnmuseum

Museum / Gastronomie – oostzijde – $$$$
Combineer een dagje uit met een dagje wijn proeven in het Bardolino Wijnmuseum. Bekijk hoe de wijn gemaakt wordt en proef uiteraard ondertussen ook een glaasje. Of twee.

16. Grotten van Catullus

Archeologie – zuidzijde – $$$$
Op het uiterste puntje van schiereiland Sirmione, aan de zuidelijke oever van het Gardameer, liggen de ruïnes van een Romeinse villa: Grotte di Catullo.

17. Verona

Stedentrip – zuidoost – $$$$
Ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het Gardameer ligt Verona. Deze 250.000 inwoners tellende stad is vooral bekend als de stad waar het drama Romeo en Julia zich afspeelde. Je kunt hier zelfs het balkon van het liefdespaar bezoeken.

18. Brescia

Stedentrip – zuidwest – $$$$
Ook op ongeveer 20 kilometer, maar dan ten zuidwesten van het meer, ligt Brescia. Met net geen 200.000 inwoners is het, na Milaan, de op-één-na grootste stad van Lombardije.

19. Salò

Havendorpje – westzijde – $$$$
Ga je liever voor pittoresk? Bezoek dan één van de vele karakteristieke havendorpjes rond het Gardameer. Zoals Salò, een 10.000 inwoners tellend dorpje met gezellig centrum, een haven en een strand.

20. Tremalzopas en Brasa Schlucht

Natuur/ uitzicht – westzijde – $$$$
Wie van een prachtige natuurlijke omgeving houdt, bezoekt de Tremalzopas en combineert dit met de prachtige kloof Brasa Schlucht. Volg de route per fiets, of kies voor de auto.


Het uniek gelegen kerkje Santuario Madonna della Corona

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 22533 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *