Travel Blog

mei 09

De Leukste Steden van Italië

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Florence, Venetië, Rome… Het laarsvormige land heeft zóveel steden om uit te kiezen, dat het plannen van een citytrip naar Italië soms onbegonnen werk lijkt. We geven je een paar tips om de drukke én minder drukke Italiaanse paden te bewandelen. Hopelijk wordt je keuze daarmee iets makkelijker.

Bologna

Want? Culinair genieten

Denk je aan Bologna, dan denk je ongetwijfeld aan spaghetti Bolognese. Exact om die reden zou je Bologna eigenlijk moeten bezoeken, want de inwoners van Bologna leggen je maar al te graag uit waarom bolognesesaus eigenlijk met tagliatelle gegeten moet worden! Naast gastronomische hoogstandjes biedt Bologna ook enkele architectonische hoogtepunten, zoals de Sint-Petroniusbasiliek en het Palazzo del Podestà.

 

Siena

Want? Al het mooie van Toscane bijeen
Florence, Pisa, of toch Lucca? Toscane telt vele tientallen prachtige steden en stadjes. Kies dan niet voor één van the usual suspects, maar voor Siena. De 2.500 jaar oude stad heeft onder meer het mooiste plein van Europa: Piazza del Campo. Bovendien ligt Siena niet ver van San Gimignano, een middeleeuwse stadje met zo ongeveer de hoogste toeristen-per-inwoner-ratio ter wereld.

 

Milaan

Want? Mode- en voetbalwalhalla

Er zijn weinig steden in Europa waar zowel voetbal- als winkelfanaten zo goed aan hun trekken komen als in Milaan. In de modehoofdstad van Italië (en misschien wel Europa) is tevens één van de bekendste voetbaltempels gevestigd. Afhankelijk van de thuisspelende club wordt het stadion San Siro (A.C. Milan) of Stadio Giuseppe Meazza (Internazionale) genoemd.

 

Alghero

Want? On-Italiaanse havenstad

Ben je al vaker in Italië geweest, en wil je wel eens wat anders? Dan is Alghero een ideale bestemming. De havenstad op het eiland Sardinië wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd. De Catalaanse invloeden zijn overal te zien – van het straatbeeld (inclusief de straatnaamborden) tot de menukaarten. Alghero combineert daarmee het beste dat Catalonië en Italië te bieden hebben.

 

Lecce

Want? Het ‘Florence van het zuiden’

Weinig mensen weten dat er in de hak van de Italiaanse laars, in de regio Apulië, nóg een Florence verborgen ligt. Het eeuwenoude Lecce dankt deze bijnaam aan de barokke architectuur, mooie monumenten en lichte straatjes. In het centrum van de universiteitsstad ligt een oud amfitheater – pal naast één van de beste ijs-hotspots ter wereld.

 

Triëst

Want? De koffie-hoofdstad van Europa

Bij ons is het de normaalste zaak van de wereld, maar in Italië zul je voor een espresso niet snel 2 euro betalen. Italianen zien koffie namelijk als eerste levensbehoefte. In Triëst, dat tegen de Sloveense grens ligt, is dat nog een tikje erger. De havenstad is namelijk de bakermat van de Italiaanse koffiecultuur. Sommige koffiehuizen in Triëst zijn al bijna 200 jaar oud.

 

Padua

Want? Ideale uitvalsbasis

Het bij ons weinig bekende Padua (of Padova) ligt precies tussen de twee meest romantische steden van Italië in: Verona en Venetië. Alleen al om die reden is Padua een perfecte bestemming om te bezoeken. Verona en Venetië liggen op rij-afstand, maar een hotel is in Padua véél goedkoper. Bovendien heeft het sfeervolle, 210.000 inwoners tellende Padua zelf ook verrassend veel te bieden.

 

Rome

Want? Alles in één

Ben je op zoek naar al het bovenstaande in één? Dan zul je toch echt naar de hoofdstad Rome moeten. Historische bezienswaardigheden, een karakteristieke Italiaanse pleinen, sfeervolle straatjes en uitzonderlijk goede plekken om te eten en drinken – Rome heeft het allemaal. Het enige nadeel? De stad is zó groot, dat je tijdens een korte stedentrip Rome opnieuw keuzes zult moeten maken. Succes!

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 2852 keer gelezen

Tags:


Reacties

Edwin10/06/2018 14:49

Uiteraard Siena. 👌


Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *