Travel Blog

aug 22

De leukste steden van Spanje

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Ieder jaar gaat aan het einde van augustus in Spanje één van de drie grootste wielerrondes ter wereld van start: de Vuelta a España. Tijdens de live-uitzendingen op televisie tonen de motor- en helikoptercamera’s de mooiste beelden van prachtige landschappen, oude steden en pittoreske dorpjes in vrijwel alle Spaanse regio’s.

Je krijgt al snel zin om het vliegtuig te pakken naar Spanje. Weet je nog niet precies naar welke bestemming? We geven je acht tips voor verrassend leuke, maar iets minder bekende Spaanse steden.

Zaragoza

Met bijna 700.000 inwoners behoort Zaragoza tot de vijf grootste steden van Spanje, maar toch wordt de stad niet vaak genoemd in de toeristische tiplijstjes. Onterecht, want Zaragoza is een veelzijdige staat met diverse interessante bezienswaardigheden en een rijke historie. Bezoek hier bijvoorbeeld een ruim 1.000 jaar oud paleis, of de bijzondere kathedraal La Seo.

Zaragoza

 

Bilbao

Bilbao ligt in het noorden van Spanje, aan de Atlantische Oceaan in de regio Baskenland. De stad is vooral bekend vanwege het markante Guggenheim Museum, maar ook de diverse andere bezienswaardigheden en de lokale culinaire specialiteiten zijn een reden voor een bezoek aan Bilbao. Aan de Baskische kust heerst, in tegenstelling tot in de rest van Spanje, overigens een gematigd klimaat. Hierdoor is het in Bilbao vrijwel altijd een paar graden koeler dan in de rest van Spanje.

Bilbao

 

Salamanca

Tussen Madrid en de Portugese grens ligt de naar schatting 2.500 jaar oude stad Salamanca. De eeuwenoude geschiedenis van de stad is vrijwel overal zichtbaar, maar toch heeft Salamanca ook een jonge uitstraling. Het is namelijk een populaire studentenstad. De oudste universiteit van Spanje zorgt voor de nodige reuring, activiteit en een bijzondere sfeer.

Salamanca

 

Granada

Veelzijdigheid troef in Granada. Dankzij de ligging in het hart van Andalusië is het er in de zomer vaak bloedheet, maar de verkoeling van de Sierra Nevada is dichtbij. Bezoek historische highlights, zoals het wereldberoemde Alhambra en Generalife, Corral del Carbón of de imposante Kathedraal van Granada, of juist moderne bezienswaardigheden als Caja Granada Museo Memoria Cultural of Parque de las Ciencias.

Granada

 

Sevilla

Sevilla ligt zo’n 200 kilometer ten westen van Granada en is de hoofdstad van de regio Andalusië. Hier is eeuwen geleden de flamenco ontstaan en daar zijn de sevillanos bijzonder trots op. Ook op hun kookkunsten overigens, want die zijn – net als in de rest van Andalusië – zeer goed. Vooral buiten de zomermaanden is Sevilla een geweldige bestemming. Het is één van de warmste steden van Europa, waar het zelfs in de winter nog regelmatig 20 graden is.

Sevilla

 

San Sebastián

San Sebastián ligt aan de Golf van Biskaje, niet ver van de grens met Frankrijk. De Baskische havenstad staat vooral bekend vanwege haar gastronomische hoogstandjes. Zo telt San Sebastián het op-één-na-hoogste aantal Michelin-restaurants per inwoner (na Kyoto) en zijn de lokale pintxos over de hele wereld bekend. Ook surfers en andere watersportliefhebbers zien in San Sebastián een favoriete bestemming.

San Sebastian

 

Toledo

De naam Toledo is bij ons vooral bekend als Seat-model. Het is echter niet voor niets dat Seat een automodel naar Toledo noemde, want ooit was het de hoofdstad van de regio – en dus niet het 70 kilometer verderop gelegen Madrid. Het historische centrum van Toledo staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is door de beperkte omvang (Toledo telt slechts zo’n 85.000 inwoners) zeer goed bereisbaar.

Toledo

 

Málaga

De laatste Spaanse stop maken we in Málaga, in het uiterste zuiden van het land. Veel vakantievierders zien Málaga vooral als toegangspoort naar populaire badplaatsen als Torremolinos, Marbella of Fuengirola, maar met diverse prachtige bezienswaardigheden, een bruisend uitgaansleven en een uitgebreid stadscentrum met vele hippe shops en uitstekende restaurants is Málaga zelf ook een prima eindbestemming.

Malaga

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 5510 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *