Travel Blog

aug 25

In de voetsporen van Game of Thrones

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Wie zou er niet graag eens rondlopen op de set van zijn of haar favoriete serie, of lievelingsfilm? Waar filmdecors steeds vaker uit een computerprogramma rollen, zijn er ook voldoende filmlocaties die je zelf kunt bezoeken. Voor fans van Game of Thrones is er zelfs meer dan genoeg keuze, want de populaire serie werd op diverse plekken opgenomen – voornamelijk in Europa.

Dubrovnik overspoeld door GoT-toerisme

De Kroatische havenstad Dubrovnik fungeert als het decor van Koningslanding, dat één van de belangrijkste locaties in de serie is. Al sinds het eerste seizoen wordt de stad overspoeld door toeristen, die meer interesse lijken te hebben in de filmlocaties van Game of Thrones, dan in de historie van Dubrovnik. In het begin was men blij met de extra toeristen, maar tegenwoordig zien steeds meer locals de GoT-fans liever gaan dan komen.

Wil je ongestoord genieten van Koningslanding? Dan raden we je aan om buiten het hoogseizoen naar Dubrovnik te reizen.


De stadsmuren langs de kust van Koningslanding Dubrovnik

 

Noord-Ierse buitenlucht

De Septe, de IJzeren Troon en Kasteel Zwart liggen dichter bij elkaar dan je zou denken; namelijk in een filmstudio in Belfast. Ook op andere plekken in Noord-Ierland zijn veel filmuren gedraaid. Zo zullen de meeste fans het interieur van Castle Ward in Strangford herkennen als Winterfell, en liggen ook de meeste heuvellandschappen van de Zeven Koninkrijken in Noord Ierland. De scenes rondom Drakensteen, de geboortegrond van Danaerys Targaryan, werden opgenomen op Downhill Strand.


The Dark Hedges bij het Noord-Ierse Stranocum werd gecast als de Koningsweg

 

Rondreis door Spanje

De trappen van datzelfde Drakensteen liggen echter een flink eind verderop, in San Juan de Gaztelugatxe, in Spaans Baskenland. Girona, Peniscola en Cáceres zijn andere filmlocaties. Ook in de Zuid-Spaanse steden Còrdoba, Almería en Sevilla werden diverse scenes opgenomen, waardoor de grootste Game of Thrones-fans een flinke roadtrip door Spanje kunnen plannen.


De kronkelige trappen van Drakensteen

 

Ex-GoT: Malta

Een groot gedeelte van het eerste seizoen van Game of Thrones is op Malta opgenomen. Het middeleeuwse stadscentrum van Mdina acteerde als Koningslanding, terwijl scenes op de trappen van de Septe werden geschoten bij Fort Manoel, in het stadje Gzira.

Na het eerste seizoen keerden de filmploegen niet meer terug op Malta, maar weken zij uit naar met name Dubrovnik en Spanje. Mede hierdoor is het GoT-toerisme hier minder aanwezig dan op andere locaties.


De stadspoort van Mdina fungeerde als één van de poorten van Koningslanding

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 1617 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *