Travel Blog

jan 04

Wie is de Mol in… Georgië

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Reportages | geplaatst door Linda Folkers

Op 6 januari gaat het achttiende seizoen van Wie is de Mol? van start. Ook dit jaar speelt het meeslepende spelprogramma zich af in het buitenland. Het gastland wordt doorgaans zo mooi in beeld gebracht, dat dit aanzienlijke invloed heeft op de populariteit van het land. Zo steeg in 2016 het aantal zoekopdrachten naar de Dominicaanse Republiek met 154%, en veroverde Portland vorig jaar de harten van de kijkers. De bestemming van dit jaar was bij de start nog niet officieel naar buiten gebracht, maar na een enerverend begin reizen de kandidaten naar… Georgië.

We laten je via 20 foto’s kennismaken met dit onbekende land. Wedden dat je er dan zelfs zónder het zien van beelden van Wie is de Mol? al naar toe wilt?

Gevarieerde natuurpracht

Georgië is ongeveer 1,5 keer zo groot als Nederland, maar telt minder inwoners dan onze Randstad. Het ligt ingesloten tussen de Zwarte Zee in het westen, het Russische Kaukasusgebergte in het noorden, een droog heuvellandschap richting de grens met Azerbeidzjan in het oosten, en groene vlakten nabij Armenië en Turkije in het zuiden. Natuurvariatie is een understatement.

[new_royalslider id=”69″]

 

Bijzondere gebouwen

In de loop der jaren hebben vele volkeren het Georgische kruispunt tussen Europa en Azië gepasseerd. Perzen en Romeinen, maar ook de Turken en Russen waren hier ooit de baas, en lieten allen hun sporen na. En sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991, maar zeker sinds de Rozenrevolutie in 2003 proberen de Georgiërs weer om hun eigen identiteit in het straatbeeld naar voren te laten komen. Met als gevolg dat de architectuur in Georgië bijna net zo gevarieerd is als het landschap.

[new_royalslider id=”70″]

 

Tbilisi

Ongeveer 30 procent van de Georgiërs woont in de 1500 jaar oude hoofdstad Tbilisi. De stad telt diverse oude stadswijken, waaronder de Turkse buurt en het Oude Centrum, maar ook grijze Sovjetblokken met massaproductieflats. Deze mix wordt af en toe onderbroken door een opvallende oprisping, zoals het Concertgebouw, de moderne Brug van de Vrede en het Rezo Gabriadze Marionettentheater. De diverse musea, het levendige uitgaansgebied en andere lokale bezienswaardigheden worden met elkaar verbonden door een 26 kilometer lang metrostelsel.

[new_royalslider id=”72″]

 

Wie is de Mol?

Zoals je ziet kan de Mol dit jaar alle kanten op. Oogverblindende natuurpracht, historische architectuur, of juist moderne eyecatchers – het zal allemaal voorbij komen tijdens het achttiende seizoen van Wie is de Mol?. En gezien de veelzijdigheid, betaalbaarheid én bereikbaarheid van Georgië, verwachten we dat de invloed van WidM op het lokale toerisme in 2018 nóg groter zal zijn dan tijdens de voorgaande jaren.


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *