Travel Blog

aug 29

Europa’s Leukste Markten

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | geplaatst door Linda Folkers

Een markt, in de openlucht of overdekt, is altijd een leuke trekpleister voor toeristen maar ook de lokale bevolking struint er graag rond. Wandel rond op de versmarkt en snuif de geuren op van groente, fruit, brood, vis en lokale specerijen. Ook markten met toeristische kramen, stoffen, souvenirs, antiek en kleding zie je eigenlijk wel in ieder land. De leukste markten van Europa hebben we voor je uitgezocht. Deze zijn zeer zeker een bezoekje waard!

Mercat de Sant Josep de la Boqueria in Barcelona

De grote warenmarkt van Barcelona is niet alleen geliefd onder de lokale bevolking, ook toeristen nemen er graag een kijkje en kopen hier overheerlijke verse groenten en fruit. De markt Mercat de Sant Josep de la Boqueria is in het midden van de Ramblas gelegen en heeft dus een unieke en zeer toegankelijke ligging. Je vindt hier naast vers groente en fruit ook Spaanse specialiteiten zoals hammen, chorizo en vis; met name schaaldieren. Het is een mooie, grootse markt waar een gezellige sfeer hangt. Marktkooplui roepen hun prijzen om en willen graag hun waren aan jou als voorbijlopende bezoeker laten proeven. Rondom de markt zijn verschillende zaakjes waar je kunt ontbijten of kunt genieten van Spaanse tapas.

La Boqueria Barcelona

 

Portobello Road Market in Londen

In het hartje van Notting Hill is een straat vol met kramen en winkeltjes waar je van alles kunt vinden: Portobello Road Market. Zo zijn er verse producten als groente en fruit te koop, maar ook zilver, kunst, toeristische artikelen en meubels. Met name in het weekend is deze markt in Londen gezellig druk en komen veel kopers, maar ook verkopers, een kijkje nemen op de Portobello Road. Vooral antiek is er goed te vinden, maar ook verborgen schatten zoals een waardevol schilderij, designertas of andere spullen van opzienbarende waarde. Portobello is een bijzondere markt waar je vooral als vintage liefhebber goed kunt slagen en heerlijk kunt rond snuffelen.

Portobello Road Londen

 

Grand Bazaar in Istanbul

Een van grootste, oudste en mooiste markten van Europa, en wellicht wel van de wereld, is de Grand Bazaar in Istanbul. Met duizenden kramen, verspreid over maar liefst 61 straten kan je hier uren struinen langs alle mooie producten die er verkocht worden. Van verse etenswaren en kruiden tot tapijten, goud, zilver en de toeristische prullaria. De Grand Bazaar is een historische markt met erg veel sfeer en authentieke waren, echter is er wel een contrast met het huidige aanbod van namaak producten waar hedendaags vraag naar is. De markt is de ideale toeristische trekpleister voor als je in Istanbul bent. Je kunt hier uren vertoeven om vervolgens even uit te rusten in een van de vele tentjes waar je kunt genieten van een kopje Turkse thee.

Grand Bazaar Istanbul

 

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen in Parijs

Als je van antiek houdt is de vlooienmarkt, letterlijke vertaling van Marché Aux Puces, in Parijs zeker een aanrader. Het is de grootste antiekmarkt ter wereld en biedt ongeveer 7 hectare aan kramen met spullen, verdeeld over diverse pleinen en straatjes. Het vindt plaats op iedere zaterdag, zondag en sluit halverwege de maandag. Je vindt hier van allerlei soorten spullen. Van verborgen schatten van grote waarden tot leuke hebbedingetjes uit de jaren ’70. Les Puces de Saint-Ouen in de wijk Porte de Clignancourt wordt door zowel Fransen als toeristen bezocht, ook de vele handelaren komen graag hun slag hier slaan.

Vlooienmarkt Parijs

 

De Zuidmarkt in Brussel

Ook België heeft een tal van markten, met name de verse warenmarkten zijn erg populair en in vele steden nog steeds aanwezig. De zondagse Zuidmarkt is de grootste markt van Brussel en een prachtige mengeling van vele nationaliteiten en culturen. Zo vind je er speciale kruiden en specerijen, vers fruit, vlees, vis en ook kleding. Het is een leuke, groots opgezette markt waar je gezellig kunt struinen naar koopjes en verswaren.

zuidmarkt  brussel
Foto: VTM.be

 

De Grote Markthal in Boedapest

Aan het einde van de negentiende eeuw werd de Grote Markthal in Boedapest geopend. Het is een grote overdekte markthal met 3 verdiepingen en maar liefst 180 winkelpanden. Het is eigenlijk een moderne versie van een authentieke warenmarkt. In de kelder van het gebouw bevindt zich een supermarkt. Op de begane grond wordt er vers groente en fruit verkocht en op de eerste verdieping zijn vooral wat zaken gericht op het toerisme. Je kunt in de Grote Markthal goed kijken voor heerlijke specerijen, bijzondere producten zoals kaviaar en de lokale specialiteiten zoals Lángos. Dat is een plat brood, besmeerd met zure room en kaas.

Markt Boedapest

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Top 10's | 2743 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *