Travel Blog

aug 25

6 Geweldige nazomerbestemmingen

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Linda Folkers

Het weer is er al een tijdje naar, maar nu laat ook de agenda de harde waarheid steeds meer zichtbaar dichterbij komen: de zomer is bijna voorbij. Wie het nog vertikt om de winterjassen en regenlaarzen van zolder te halen, kan er voor kiezen om aan het herfstweer te ontsnappen op een zonnige plek.

Op deze zes bestemmingen vind je nog een heerlijke laatste teug zomer, die je doet beseffen dat de herfst en winter eigenlijk ook best leuk kunnen zijn.

Marrakech

Een stedentrip, een relaxvakantie, of juist een actieve ontdekreis – in Marrakech kun je alle kanten op. De Marokkaanse stad, die ruim een miljoen inwoners telt, heeft een rijke historie vol prachtige verhalen. In de soeks en de wirwar aan straatjes en steegjes in de medina van Marrakech vertellen de mensen deze maar al te graag.

marrakesh

Dubai

Nazomer? In Dubai is het altijd zomer! De extreme hitte maakt in de Verenigde Arabische Emiraten plaats voor aangename warmte. De periode tussen september en april is dan ook ideaal om de bizarre stad in het Arabische golfstaatje te leren kennen.

dubai

New York

De weken rond kerst en zomermaanden zijn de duurste perioden om naar New York te reizen. De momenten daartussenin zijn de vliegtickets een stuk beter betaalbaar. De winter in New York kan vrij streng zijn, waardoor het voorjaar en het najaar overblijven als de optimale budget-reistijden. En laat dat najaar nu nét voor de deur staan…

new york

Benidorm & Alicante

Alicante en vooral het 40 kilometer verderop gelegen Benidorm hebben een reputatie als winterschuilplaats voor senioren. Beide steden zijn echter alles behalve suf en grijs en perfect met elkaar te combineren. Heerlijk eten, interessante culturele bezienswaardigheden, gastvrije inwoners en een oneindig ogende blauwe lucht maken van de steden aan de Costa Blanca uitstekende nazomerbestemmingen.

alicante

Curacao

Op Curaçao kun je het hele jaar door zomeren, want een nazomer kennen ze niet op het Caribische eiland. De temperatuur schommelt er continu rond de 30 graden. En dat is de perfecte temperatuur om het eiland zowel boven als onder de zeespiegel te verkennen, want bij een bezoek aan Curacao mag een duik onder water uiteraard niet op je lijstje ontbreken.

curacao

Valletta

Een minder voor de hand liggende nazomerbestemming is Valletta, hoofdstad van het mediterrane eiland Malta. Tot half november blijft het kwik er tussen de 20 en 25 graden steken. Ideaal om de stad, die vrijwel volledig tot UNESCO werelderfgoed is verkozen, te ontdekken. De maanden november en december zijn overigens vrij regenachtig. Voor Maltese begrippen dan, want met 10 mm regen valt er nog altijd viermaal zo weinig regen als in de droogste maand in ons natte kikkerlandje. Al jaloers?

valletta

Gepost in Inspiratie binnen Europa, Inspiratie buiten Europa | 2339 keer gelezen

Tags:


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *