Travel Blog

jun 08

Een sportvrije zomer in Frankrijk

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Op 10 juni begint in Frankrijk het Europees Kampioenschap voetbal. Voor de voetbalfan is dit, zelfs zonder Nederlandse inbreng, een prachtig evenement om bij aanwezig te zijn. Niet iedere reiziger zit echter te wachten op een groot sportevenement op reis. Volgeboekte hotels, uitpuilende terrassen vol sportfanaten en extra lange rijen bij bezienswaardigheden zijn namelijk minder positieve bijwerkingen van sportevents.

Wil jij graag een sportvrije Franse zomer meemaken – of juist een hele sportieve zomer – , dan hebben we hier een overzicht met de belangrijkste sporttoernooien in Frankrijk.

EK Voetbal

Wanneer? Van 10 juni tot 10 juli.
Waar? Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Parijs, Saint Etienne en Toulouse.
Wat? Europees Kampioenschap voetbal.

Geen zin om Britse hooligans tegen te komen in Frankrijk? Op de website van de UEFA kun je controleren waar en wanneer je de meeste kans hebt om voetbalfans tegen het lijf te lopen. Je kunt dat overzicht overigens ook gebruiken als je wilt weten waar en wanneer je een vervanger voor het Nederlands Elftal kunt aanmoedigen.

 

24 Uur van Le Mans

Wanneer? Op 18 en 19 juni.
Waar? Le Mans.
Wat? Een autorace.

Half juni vindt in Le Mans, precies tussen Nantes en Parijs, één van de beroemdste autoraces ter wereld plaats. Vierentwintig uur achtereen strijden meer dan 50 teams om titels in 4 verschillende categorieën. Jaarlijks bezoeken ongeveer 300,000 toeschouwers de 24 Uur van Le Mans.

 

Alstom Open de France

Wanneer? Van 30 juni tot 3 juli.
Waar? Saint-Quentin-en-Yvelines (vlak buiten Parijs).
Wat? Frans Open golftoernooi.

Tijdens het eerste weekend van juli staat het meest prestigieuze golftoernooi van Frankrijk op de agenda. En omdat dit jaar de 100e editie van de Open de France plaatsvindt, pakt de organisatie nog eens extra uit. Enkele wereldtoppers geven acte de présence, waardoor er dit jaar een recordaantal toeschouwers wordt verwacht. De locatie van het golftoernooi is Saint-Quentin-en-Yvelines, een stadje vlak buiten Parijs, in de buurt van Versailles.

 

Eiffel Jumping

Wanneer? Op 1, 2 en 3 juli.
Waar? Parijs.
Wat? Paardensport.

Op een paar kilometer van de Eiffeltoren vindt begin juli één van de grootste paardensportevents van Frankrijk plaats. Met zowel het golftoernooi als Eiffel Jumping op hetzelfde moment is het eerste weekend van juli niet het meest gunstige moment om naar Parijs te reizen, tenzij je voor één van deze sporten komt. Tussen 30 juni en 4 juli zullen veel hotels zijn volgeboekt, en ook bij toeristische bezienswaardigheden zal het nog drukker zijn dan anders.

 

Tour de France

Wanneer? Van 2 tot 24 juli.
Waar? vooral in zuid- en zuidoost Frankrijk, zie deze kaart.
Wat? Wielrennen.

Het bekendste wielercircus ter wereld barst op 2 juli weer los. Eerst in Bretagne, en later in de Zuid-Franse Pyreneeën en de Oost-Franse Alpen. En met de finish op 24 juli in Parijs. Ga je in juli richting Frankrijk, maar niet met een bezoekje aan de Tour de France als hoofdreden? Check dan voor vertrek of je niet de fietsroutes doorkruist, en ontloop zo de files en omleidingen.

En als je juist wél voor de Tour de France naar Frankrijk gaat, kunnen we dat overigens ook goed begrijpen.

tour-de-france

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 806 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *