Travel Blog

aug 20

De Mooiste Uitzichten van Noorwegen

Gepost in Inspiratie binnen Europa | geplaatst door Linda Folkers

Noorwegen is een echte zomerbestemming. Als je zo veel mogelijk van het land van trollen wilt zien, kun je het beste tussen mei en september reizen. In sommige delen van Noorwegen komt de zon in de winter namelijk maandenlang niet op. Ook dan is het land uiteraard prachtig, maar dan blijft het lang donker en duren de dagen véél te kort. En dan mis je prachtige uitzichten als deze.

Trolltunga

De trollentong steekt ongeveer 350 meter boven de grond uit en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving, inclusief het meer Ringedalsvatnet. De Trolltunga is niet eenvoudig te bereiken. Voor een tocht heen en weer naar het uitzichtpunt ben je al snel 8 tot 10 uur onderweg, vanuit Tyssedal in de zuidelijke provincie Hordaland.

trolltunga

 

Preikestolen

Is 350 meter niet hoog genoeg voor je? Reis dan naar het Lysefjord, eveneens in het zuiden van Noorwegen. Vanaf de preekstoel kijk je liefst 605 recht naar beneden, waarmee het één van de hoogste kliffen ter wereld is. De Preikestolen is makkelijker te bereiken dan de Trolltunga, de wandeltocht naar boven is ongeveer 4 kilometer.

preikestolen

 

Trollstigenplateau

De Trollstigen is door diverse bronnen uitgeroepen tot één van de mooiste bergwegen ter wereld. De 11 haarspeldbochten tellende weg bij het Geirangerfjord is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in de in de westelijke provincie Møre og Romsdal. Vanaf het Trollstigplatået kun je perfect zien hoe de Trollenweg zich langs de bergwand omhoog kronkelt.

trollstigen

 

Flydalsjuvet

Ook de Flydalsjuvet vind je langs de Trollstigen. Vanaf dit populaire uitzichtpunt kijk je uit over het Geirangerfjord, dat door UNESCO op de lijst met werelderfgoederen is geplaatst. Geniet van het wijdse uitzicht en zie de cruiseschepen onder je langs passeren. Flydalsjuvet ligt slechts enkele kilometers van het plaatsje Geiranger en is uitstekend bereikbaar.

geirangerfjord

 

Fjellstua

Niet ver van Geiranger ligt het havenstadje Ålesund. Bovenop de stadsberg Aksla ligt Fjellstua, het oudste restaurant van de stad. Vanaf het panoramaterras kun je niet alleen het oude centrum van Ålesund zien liggen, maar ook diverse eilanden en landtongen in de omgeving. Beklim de Aksla met de 418 treden tellende trap of neem, lekker lui, de auto naar boven.

alesund

 

Reinebringen

Een stuk verder naar het noorden, op de Lofoten-eilandengroep, kun je de Reinebringen beklimmen. Deze berg is met 450 meter niet bijzonder hoog, maar de klim naar boven is kort en steil. Wie zich waagt aan de twee uur durende hike, die in het aan het water gelegen dorpje Reine begint, wordt boven beloond met een prachtig uitzicht.

lofoten

 

Storsteinen

Het meest noordelijk gelegen uitkijkpunt biedt uitzicht op Tromsø, dat de meest noordelijk gelegen stad ter wereld is. Vanuit de havenstad kun je per kabelbaan de top van de 421 meter hoge berg Storsteinen bezoeken. In de zomer heb je een prachtig uitzicht op de stad, in de winter zie je een sneeuwrijk landschap dat versierd wordt door het poollicht.

tromso

Gepost in Inspiratie binnen Europa | 15876 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *