Travel Blog

feb 19

72 Uur in Kaapstad

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Dorienke Blom

Daar sta je dan, op het vliegveld aan de andere kant van de wereld. Je gaat beginnen aan een rondreis door Zuid-Afrika en in totaal heb je drie dagen in Kaapstad. Hoe ga je die nou optimaal benutten? Dorienke Blom woont in Kaapstad en legt uit waarom je het beklimmen van de Tafelberg, het bezoeken van een township of pinguïns spotten niet mag overslaan. Want Kaapstad is niet alleen het beginpunt van een geweldige safari, maar ook een verrassend leuke citytripbestemming.

 

Dag 1.

Het is zaterdagochtend, de zon komt op, en het wordt al warm op je kamer, je eerste dag in Kaapstad begint. Met een lege maag kun je natuurlijk niet op pad dus ga als eerste langs bij de Old Biscuit Mill en de Neighbourgoods market. Hier vind je allerlei gerechten uit de verschillende keukens. Van de poffertjes uit Nederland tot aan de samosa’s van Afrika. Als je wat te eten hebt, ga dan even rustig op het gras zitten en geniet van de livemuziek.

Nu de buiken rond zijn, is het tijd voor de volgende bestemming. Stap in je auto en rijdt door naar Simonstown. Hier vind je het beroemde boulders beach met de Afrikaanse pinguïns. Nu het natuurlijk warmer word, heb je ook verkoeling nodig. Rijd vervolgens door naar Muizenberg Beach. Dit strand is het surf walhalla van Kaapstad. Huur een surfboard en wetsuit voor nog geen 100 Rand (€7,50). Ga de zee in en test de golven. Het is ook altijd mogelijk om een surfles te nemen. Wat je verder zal opvallen aan het strand zijn de leuke gekleurde surfhuisjes, waardoor het plaatje nóg wat gezelliger en tropischer oogt.

Het zouthappen zit er weer op en het is tijd om terug richting het centrum van Kaapstad te gaan. Ga wat eten in het gezellige Beerhouse in Long street. Bij ieder gerecht raden ze je aan welk biertje het er nou het beste bij past. De rest van de avond kan je in Long Street spenderen en wat verschillende barretjes afgaan.

 

Dag 2.

Dag twee breekt aan, en iedere zondagochtend vertrekt er een busje vanuit Kaapstad naar Langa, een township net buiten Kaapstad. Na dit is het tijd om de Tafelberg te beklimmen, maar omdat het al later op de dag is en dus warmer, en je niet veel tijd hebt is het beter om met de kabelbaan te gaan. Een hike kan in totaal, heen en terug, tussen de 4 en 8 uur duren. Het ligt er natuurlijk aan welk pad je neemt. Na de Tafelberg is het tijd om wat te eten en dit kan bij de vele restaurants van V&A Waterfront. Als afsluiter van de dag kun je van de zonsondergang genieten op strand Clifton 4.

 

Dag 3.

De laatste dag breekt aan, en je hebt je benen misschien al een beetje getraind om Lion’s Head te gaan beklimmen. Het scheelt dat deze hike niet zo lang duurt als die van de Tafelberg. Na de hike kan je de boot pakken naar Robbeneiland, een tour duurt ongeveer drie uur. Nadat je wat wijzer bent geworden en meer weet over de geschiedenis van Zuid-Afrika kan je cultuur gaan snuiven in Bo Kaap. Hier vind je de beroemde gekleurde huisjes wat voor een leuk uitzicht zorgt en een mooi decor voor wat foto’s. Ga daarna dineren in Camps Bay, dit is een van de rijkste buurten in Kaapstad, maar je kan ook hier zelfs een drie-gangen diner onder de 25 euro krijgen.

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 1285 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *