Travel Blog

apr 24

Op safari door de Okavango Delta

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Dorienke Blom

Botswana is een van de meest bezochte bestemmingen in zuidelijk Afrika. Jaarlijks trekken vele wildlife-enthousiastelingen naar Botswana om een authentieke Afrikaanse safari te ervaren. De Okavango Delta is het juweeltje op Botswana’s safarikroon. Niet voor niets kreeg dit gebied in 2014 de eer om de 1.000e vermelding op UNESCO’s lijst met Werelderfgoed te zijn.

Over de Okavango Delta

De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld, en wordt gemaakt door de seizoensgebonden storting van de Okavango river in het landschap van de Kalahari. Dit creëert van maart tot augustus een enorme binnenzee, die bezaaid is met eilanden vol met wilde dieren. Het gebied is het thuis van de Big Five en herbergt meer dan 450 verschillende vogelsoorten.

 

Beste tijd om de Okavango Delta te bezoeken

De periode van mei tot september is de beste tijd om de Okavango Delta te bezoeken. Dit zijn namelijk de drogere wintermaanden, waarin er minder vegetatie is. Als resultaat hiervan heb je betere safari opties, en is de kans groter dat je meer dieren spot. De dieren zullen naar de waterbronnen trekken om drinkwater te zoeken. Hierdoor zijn veel dieren bij elkaar in de buurt.

Het prettige is dat je een bezoek aan Botswana ook met andere landen kunt combineren, bijvoorbeeld met Zuid-Afrika. Een auto huren in Zuid-Afrika zorgt ervoor dat je vrijheid hebt om te reizen waar naar toe je maar wilt. Via Zuid-Afrika rijd je gemakkelijk naar Botswana voor een mooie safari, en kun je een mooie combinatiereis maken!

 

Must do’s in de Okavango Delta

Mokoro varen
Een van de beste manieren om de Okavango Delta te ervaren is via mokoro, een uitgeholde boomstam die als kano wordt gebruikt. Vooral tussen juni en oktober, als de delta voor een groot deel onder water staat, is een mokoro ideaal. Varend over de vele waterwegen zal dit zeker voor een authentieke Afrikaanse safari zorgen. Neem uiteraard wel een gids mee, die goed uitkijkt voor krokodillen en nijlpaarden.

Vogels spotten
De Okavango is een droom van vele vogelspotters en liefhebbers. Met meer dan 450 verschillende vogelsoorten blijf je voortdurend om je heen kijken en in de lucht turen, terwijl je ondertussen door je boekje met vogelsoorten bladert.

Safari
Kom dichtbij de ontelbare variatie van wilde dieren in de Okavango Delta door een safari te doen. Zoek een ervaren Botswana safari gids die van praten houdt. Dan vind je niet alleen de meest exotische dieren, maar kom je ook nog meer over hen te weten.

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 1783 keer gelezen

Tags: , ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *