Travel Blog

dec 14

Must-do: een roadtrip door spectaculair Zuid-Afrika

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Redactie Tix

Johannesburg, ook wel Jozi genoemd, is het perfecte startpunt voor een rondreis door het bijzondere Zuid-Afrika. Vlieg rechtstreeks met KLM naar deze metropool en ontdek al de prachtige plekken die de Rainbow Nation te bieden heeft. Maak tijdens je verblijf een roadtrip via de mooiste autoroute van Zuid-Afrika en vervolg je trip richting Saint Lucia. We nemen je mee naar de mooiste uitzichtpunten en tussenstops van deze reis!

Jozi, het startpunt van je reis

Na een relaxte vlucht van ongeveer 11 uur kom je aan op O.R. Tambo International Airport. Haal je huurauto op en het avontuur kan beginnen. Het autorijden kan even wennen zijn: er wordt hier namelijk aan de linkerkant van de weg gereden! Zuid-Afrika heeft uitgestrekte gebieden waar je uren kan rijden en genieten van de mooiste landschappen.


Het startpunt van je reis: ‘Jozi’ by night

Soweto en het Apartheid Museum

Voordat je aan je Zuid-Afrikaanse roadtrip begint, is er een plek die je moet bezoeken. De South Western Township (Soweto) is een groot dorp aan de rand van de stad en de bekendste township van het land. Dit is namelijk de plek waar Nelson Mandela en Desmond Tutu woonden! Ga op pad met een local die je een goed inkijkje kan geven in het leven hier. Sla ook zeker het Apartheid Museum niet over, dat de heftige geschiedenis van de Apartheid laat zien.


Gekleurde stokken geplaatst door bezoekers van het Apartheid Museum

De adembenemende Panoramaroute

Na Jozi is het tijd voor de Panoramaroute. Deze route is zo’n 180 kilometer lang en vormt de toegangspoort tot het Kruger Nationaal Park. Je kan het in één dag rijden wanneer je vanaf Hazyview, Graskop of Pilgrim’s Rest vertrekt. Wil je overal goed de tijd voor nemen? Plan dan liever twee dagen in. Het absolute hoogtepunt van de route is Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld. Hier bewonder je eilanden, afgronden en rotsen. Het beste uitzicht heb je vanaf de Three Rondavels.

Tip: andere highlights langs deze route zijn onder andere de Berlin Falls watervallen en Bourke’s Luck Potholes!


Geniet van het prachtige (panoramisch!) uitzicht bij de Three Rondavels

Spot de Big Five in Kruger Nationaal Park

Een echte must-do in Zuid-Afrika is natuurlijk het Kruger Nationaal Park. Deze plek sluit mooi aan bij de Panoramaroute. Hier maak je een jeepsafari en kun je de Big Five spotten. Olifanten, giraffen en zebra’s komen soms zo dichtbij dat je ze kan horen ademen. Het is een aanrader om te overnachten in één van de vele lodges van deze bijzondere plek. ’s Nachts bewonder je een sterrenhemel zoals je die nog nooit eerder hebt gezien!


Oog in oog met de Afrikaanse olifant tijdens een safari

Nijlpaarden, krokodillen en walvissen in Saint Lucia

Via Swaziland bereik je in zo’n 6 uur het bijzondere Saint Lucia. Het stadje staat bekend om de nijlpaarden die hier ’s nachts door de straten dwalen. Je kunt hier een boottochtje maken door het groene iSimangaliso Wetland Park, waar je nijlpaarden, krokodillen en verschillende reptielen spot. Wil je echt iets magisch meemaken? Trek dan je regenjas aan en maak een boottocht langs de kust van het park. Hier aanschouw je van dichtbij de gigantische walvissen die uit het water opduiken.

Tip: plan je liever een extra tussenstop tussen Kruger Nationaal Park en Saint Lucia? Overnacht dan tussen de wilde dieren in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland.


Walvissen spotten in Saint Lucia is een bucketlistwaardige ervaring

Na je roadtrip brengt KLM je met een vertrouwd gevoel weer terug naar huis. Tijdens je comfortabele terugvlucht kun je nagenieten van alle indrukken en avonturen die je hebt opgedaan. En natuurlijk alle dieren die je hebt gespot!

Met wie ga jij dit avontuur aan?


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *