Travel Blog

jul 25

Rondreis door het rustige India

Gepost in Inspiratie buiten Europa | geplaatst door Roger Hulsen

India staat bij veel reizigers op hun bucketlist. Met het wereldwonder Taj Mahal, het indrukwekkende Varanasi en de talloze schitterende tempels en forten van Rajasthan kent het land vele hoogtepunten. Toch durft niet iedereen de stap te maken om daadwerkelijk naar India te reizen. De gebrekkige hygiëne (en daarmee de kans op een ‘Delhi Belly’), de enorme drukte en grote cultuurshock zijn redenen die we vaak horen. Ook als je hier nog niet helemaal klaar voor bent of zin in hebt zijn er nog genoeg bestemmingen in India waar je naar toe kunt. In dit artikel benoemen we een aantal van de rustigere, meer relaxte bestemmingen van het grote India.

Goa

Bij India denk je aan tempels en forten, maar niet gelijk aan tropische stranden. In Goa is dit wel anders. Deze kleine deelstaat is bekend om haar mooie stranden, fijne sfeer en muziekfeesten. Enkele decennia geleden was Goa dé bestemming in Azië onder de eerste hippies die naar Azië vertrokken. Dankzij deze status heeft dit gebied zich ontwikkeld tot een populaire toeristische bestemming. Er zijn hier een aantal badplaatsen waar het tegenwoordig behoorlijk druk is, maar in een kleinschaligere badplaats als Vagator is de laid back sfeer nog altijd een groot pluspunt.


Hawaii? De Malediven? Nee, dit is Goa!

 

Kerala

In de deelstaat Kerala vind je geen festivals, maar wel een schitterende natuur en een fijne sfeer. De backwaters van Alleppey zijn het hoogtepunt. Maak een boottocht hier om de natuur en het lokale leven op het water te bewonderen. In Munnar, tevens gelegen in Kerala, aanschouw je de groene theevelden die hier in de heuvels liggen.

 

Andaman eilanden

De leukste eilanden van India zijn ongetwijfeld de Andaman eilanden. Sterker nog, de eilanden, die eigenlijk dichter bij Thailand liggen dan bij India, behoren tot onze favoriete eilanden van heel Azië. Met nauwelijks andere toeristen in de omgeving relax je hier op de mooiste stranden van het land en zwem je in helder blauw water.

 

Het bergachtige noorden

Boven het drukke Rajasthan en het chaotische Delhi ligt het rustigere, bergachtige noorden van India. Dit zijn niet zomaar wat bergen, maar het enorme Himalayagebergte. Je komt hier om wandelingen te maken door de schitterende natuur. Dit kan behoorlijk uitdagend zijn, maar de prachtige uitzichten maken dit meer dan goed. Bekende bestemmingen in deze regio zijn Ladakh, Manali en Rishikesh.

 

Bezienswaardigheden

Wil je toch de nodige bezienswaardigheden zien, maar Rajasthan en andere bekende toeristische bestemmingen liever vermijden? Overweeg dan een bezoek aan Khajuraho, in het noorden van de centrale deelstaat Madhya Pradesh, met veel bijzondere tempels. Of reis naar de prachtige Gouden Tempel in de stad Amritsar, in het uiterste noordwesten van India.

Gepost in Inspiratie buiten Europa | 1535 keer gelezen

Tags: ,


Reacties

Geen reacties gevonden

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *